2017-09-22 6998 views
今日有好友同我預祝生日,佢知我喜歡吃海鮮就帶我來位於尖沙咀的The Captain's House食餐勁嘅上到黎地方唔大,但勝在座位舒服,環境夠光猛樓層又夠高,可以睇到D樓景呢個係海鮮袋餐牌,咁出名點可以唔order啊。以上兩個係飲品餐牌,都好多野飲喎,一般酒精飲品都有一右邊兩隻生蠔淡海水味D, 而左邊兩隻就海水味濃D。真係好新鮮好味!自己亦十分喜歡食生蠔呢個真係十分推介焗嘅起碼唔熱氣先啦,最正係真係食到一絲絲蟹肉調味亦十分出色黎都呢間餐廳一定要點佢最出名嘅海鮮袋我哋揀咗三款海鮮分別有八爪魚仔、蜆同長腳蟹仲加錢食虎蝦。八爪魚有D韌,蜆長腳蟹有鮮味,虎蝦大大隻夠爽甜,加埋檸檬牛油汁,簡直冇得彈會encore! 帶子有三隻仲要係大大隻好肥美意粉味道唔錯,不過淡味點就perfect最後我地仲點左個甜品-蘋果批一黎到已經聞到勁香,不過食落就乾左少少,做到juicy就更好雪糕係海鹽味,幾特別喎鹹鹹地,藍色好靚呀好refreshing喎有我最愛的Ginger Ale、薄荷葉,同荔枝又唔會太甜總結: 服務質素唔錯,樂意向客人講解及介紹食物今日過咗一個好開心嘅中午,除咗可以同朋友傾計,仲食到咁美味嘅海
海鮮袋餐牌
呢個係海鮮袋餐牌,咁出名點可以唔order啊。
以上兩個係飲品餐牌,都好多野飲喎,一般酒精飲品都有
生蠔
好味!自己亦十分喜歡食生蠔
焗蟹餅
呢個真係十分推介
焗嘅起碼唔熱氣先啦,最正係真係食到一絲絲蟹肉
調味亦十分出色
海鮮袋
黎都呢間餐廳一定要點佢最出名嘅海鮮袋
我哋揀咗三款海鮮分別有八爪魚仔、蜆同長腳蟹
仲加錢食虎蝦。八爪魚有D韌,蜆
長腳蟹有鮮味,虎蝦大大隻夠爽甜,加埋檸檬牛油汁,簡直冇得彈
會encore!
帶子意粉
帶子有三隻仲要係大大隻好肥美
意粉味道唔錯,不過淡味點就perfect
蘋果批
最後我地仲點左個甜品-蘋果批
雪糕係海鹽味,幾特別喎鹹鹹地,藍色好靚呀
Asian  Punch
好refreshing喎
有我最愛的Ginger Ale、薄荷葉,同荔枝又唔會太甜

總結: 服務質素唔錯,樂意向客人講解及介紹食物
今日過咗一個好開心嘅中午,除咗可以同朋友傾計,仲食到咁美味嘅海鮮餐
下次我會同屋企人來
2017-09-16