2019-07-27 134 views
去旺角朗豪坊行完街搵嘢食,因為食飯時間好多地方都排隊,咁啱行過見到有一間上樓cafe就上去試下,一上到去完全唔係普通cafe嘅格局,直情係一間餐廳咁,無論係侍應服務同食物質素都相當好,價錢唔算貴,以上樓cafe嚟講呢間真係算唔錯~炸軟殼蟹牛油果包賣相相當土豪,麵包新鮮, 軟殼蟹都唔算細隻,薯角炸得好香脆,食完都飽左大半~本身啲醬汁係搽埋喺包入面,但我要求佢分開上都冇問題~推薦蜆肉蟹籽周打湯細細碗加幾條法包,味道可以但冇特別突出~最後甜品食焦糖窩夫個窩夫都整得幾好,個面有少少脆,應該係即叫即整的,加埋個雪糕同烤香蕉片,食完勁飽~另外我最鍾意就係佢啲嘢飲超級水果茶真係有好多水果係裏面,味道好鮮甜,完全冇一般嘅水果茶啲藥水味~柑桔檸檬都係整得好fresh,酸酸甜甜,開胃解渴,啱曬夏天飲~一出𨋢個門面呢一間茶聊真係有啲驚喜,樓底夠高裝修企理,乾淨,係個入口比較隱蔽,可能行過都發覺唔到

炸軟殼蟹牛油果包
本身啲醬汁係搽埋喺包入面,但我要求佢分開上都冇問題~推薦

蜆肉蟹籽周打湯
細細碗加幾條法包,味道可以但冇特別突出~
蜆肉蟹仔周打湯

最後甜品食焦糖窩夫
焦糖窩夫

另外我最鍾意就係佢啲嘢飲

柑桔檸檬
都係整得好fresh,酸酸甜甜,開胃解渴,啱曬夏天飲~

一出𨋢個門面