2021-01-02 184 views
2021年出街第一餐🍴嚟咗沙田新城市廣場呢間pici 食個靚lunch 😋🥰 假日午餐set 有頭盤/主菜/甜品/飲品 價錢好抵食。🥗頭盤:秘製肉丸及松露白濃湯🧆秘制肉丸: 原來秘製汁即係蕃茄醬肉丸,鍾意食肉丸嘅朋友可以試吓。🍲松露白濃湯:OK好飲,湯入面喺松露碎上,由於松露磨碎咗,更加突顯到果股松露嘅香味,慢慢滲出,湯較creamy💓🥩主菜:慢煮牛面頰寬帶麵及Taglioni Prawn 🐄慢煮牛面頰寬帶麵:見到係手工麵已經加晒分,食落好有質感,麵質有彈性😋加上配埋牛面頰呢種咁特別嘅材料,汁同都完全勁match👍🏻🦐Taglioni Prawn:呢道菜既手工麵係比較幼身,麵質同樣有彈性,而且大蝦同有啲蝦仔都食得出好新鮮。🍮甜品:Tiramisu 及紅莓奶凍 🌟黎呢度梗係一定會試Tiramisu 出名好食,幾乎台台客人都係叫呢款甜品,食落真係冇令我失望。🍼紅莓奶凍,唔知係咪因為食完一個咁好食嘅Tiramisu,奶凍變得無特別。🍹飲品:Fruitti 冰茶及羅勒檸檬冰茶🍓🍋兩杯都唔錯有手工麵食,算係唔錯既價錢,食到我地都好滿足😋。
2021年出街第一餐🍴

Tiramisu

紅莓奶凍

🍹飲品:Fruitti 冰茶及羅勒檸檬冰茶

🍓🍋兩杯都唔錯

有手工麵食,算係唔錯既價錢,食到我地都好滿足😋。
2021-01-02
$173 (Lunch)
松露白濃湯
慢煮牛面頰寬帶麵