2018-07-21 305 views
一直都想試試蒸汽火鍋,咁岩係網上見到呢間日式放題原來都有得食所以就約埋幾個朋友試試佢啦☺️好特別嘅蓋打卡不錯開黎見我啦!我地放咗點嘅海鮮係上面,係咪見到都流哂口水?店員超友善幫我地方蒜蓉係d 扇貝到,又教我地蒸幾耐同埋要連汁食會鮮甜d。正呀😋蝦蝦蝦蝦除咗蒸汽火鍋放題仲有原本嘅日式放題 然後呢個芝士蟹子扇貝必食超好味!! 叫咗超多round!相比之下呢個焗蠔都好味,但唔夠上面果個芝士扇貝正仲有生蠔放題,真係咩都係放題任食,感覺好抵呀😋有3隻味 個人私心推薦原味以外嘅2隻味(茄汁味同埋辣味蘿蔔)鐘意食生蠔嘅唔好錯過炸物一堆,正呀!d味道都幾高質成枱都係野食!刺生想特別推介希靈魚同堆白肉吞拿魚,呢d 我平時都少食嘅,今次有少少驚喜呢個粥!!!精華!!佢就係火鍋下面嘅!上面d海鮮d汁落哂去超鮮甜,本身已經勁飽 之後試一啖個粥之後又勁想食!!去到最後店員會幫我地加水再煮一陣就成為咁好食嘅粥了。 Btw 唔記得講 燒物都好好味 其中我最鐘意就係鹽燒雞翼!!!但唔記得影相🙂 可惜嘅係今日冇牛舌。扣一點點分啦!總括 呢間放題都唔錯呢個價錢包咁多野食 名乎其實吃到飽呀!
蒸氣火鍋放題
好特別嘅蓋打卡不錯
正呀😋蝦蝦蝦蝦
芝士焗扇貝
芝士焗蠔
相比之下呢個焗蠔都好味,但唔夠上面果個芝士扇貝正
仲有生蠔放題,真係咩都係放題任食,感覺好抵呀😋
生蠔放題
鐘意食生蠔嘅唔好錯過
炸物
炸物一堆,正呀!d味道都幾高質
蒸汽火鍋下面d粥
總括 呢間放題都唔錯呢個價錢包咁多野食 名乎其實吃到飽呀!
蒸氣火鍋放題
芝士焗扇貝