黑門水產すいさん (Minden Avenue)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2023-06-17 56 views
有時經過尖沙咀見到黑門水產都係好多人,排長龍。今次放工之後終於約咗朋友去試一下。👍😊餐廳門面裝修好有格調,木系識裝修完全令你感受日本居酒屋嘅感覺。店員非常熱情招呼周到,值得一讚。👍👍😀真係勁多人去食黑門令蟹味噌格羅燒滿滿嘅蟹膏係蟹殼上,店員會喺你面前幫你燒好。再配上餅乾嚟食,配搭好新鮮。當作前菜一流。蜜糖芥末火焰安格斯牛沙律從來都冇諗過蜜糖同埋芥末可以咁襯🤣一種係甜、另一種係少少辣,溝埋好開胃,仲配上靚牛肉。掂脆燒白穴子串爽口彈牙、火候控制得好、食落唔會油膩。長崎本鈞池魚一個餸兩種食法,首先池魚料理、包上紫菜食、再加啲豉油一口咬落去。另外就係池魚刺身,食材好同新鮮,就咁食都好好食,而味餸幾有驚喜。煙燻三文魚活火山首先佢擺設好有心思,一片片煙燻三文魚切成一座山,裏面有壽司。份量十足。酥炸雞軟骨雞軟骨揸得唔會好乾身,亦都好脆。黑門角切魚生丼角色各類嘅新鮮既魚生,配上一啖白飯加點豉油,無可挑剔。黑門大塊燒大大份,又唔會整得太鹹,醬落得啱啱好。正👍🏻其他菜式小總結:餐廳菜式質素非常高,店員有禮嘅服務,我感到非常滿意。

真係勁多人去食

黑門令蟹味噌格羅燒

蜜糖芥末火焰安格斯牛沙律

蜜糖芥末火焰安格斯牛肉沙律

脆燒白穴子串

爽口彈牙、火候控制得好、食落唔會油膩。

炸雞軟骨

雞軟骨揸得唔會好乾身,亦都好脆。
酥炸雞軟骨

黑門角切魚生丼

角色各類嘅新鮮既魚生,配上一啖白飯加點豉油,無可挑剔。

黑門大塊燒

大大份,又唔會整得太鹹,醬落得啱啱好。正👍🏻
黑門大阪燒

其他菜式