2021-04-02 17414 views
好耐冇黎Café Renaissance食自助餐,由於上年疫情嚴重,經常禁晚市,只能買外賣。最近終於恢復晚市,透過Open Rice 訂位有八折優惠。Café Renaissance雖然無海景,而且樓底唔高,但係座位之間都好闊落,乾淨企理,服務態度非常好,有禮貌丶親切,好主動收碟。如果想望住海景享受美食,就要上去3樓的「滿福樓」或者大堂的「Mirage Bar & Restaurant 」,迎合不同客人的需要。萬麗咖啡室自助餐食物款式唔算好多,但係自助餐必食嘅食物都應有盡有,例如有法國生蠔,好新鮮,即叫即開,有淡淡海水味。仲有每人限攞一隻的波士頓龍蝦,波士頓龍蝦係以原隻蒸的方法去煮,將龍蝦的鮮味鎖住,出面其他酒店嘅自助餐大多數都係凍食,我個人認為熱食嘅龍蝦比較好味。為免浪費食物,酒店改左制度,職員會每人派發一張龍蝦換領卡,我相信係以往太多人淨係食龍蝦肉,懶得拆龍蝦鉗黎食,純粹個人推測。其實酒店已經細心地預先處理好,方便客人拆開。仲有長腳蟹丶青口等等,甜品方面有好多款精緻蛋糕丶仲有心太軟,心太軟可以即時加球雲呢拿雪糕。杯裝雪糕係用Häagen-Dazs ,仲有兩款新口味,朱古力蛋糕咖啡雪
萬麗咖啡室自助餐食物款式唔算好多,但係自助餐必食嘅食物都應有盡有,例如有法國生蠔,好新鮮,即叫即開,有淡淡海水味。仲有每人限攞一隻的波士頓龍蝦,波士頓龍蝦係以原隻蒸的方法去煮,將龍蝦的鮮味鎖住,出面其他酒店嘅自助餐大多數都係凍食,我個人認為熱食嘅龍蝦比較好味。為免浪費食物,酒店改左制度,職員會每人派發一張龍蝦換領卡,我相信係以往太多人淨係食龍蝦肉,懶得拆龍蝦鉗黎食,純粹個人推測。其實酒店已經細心地預先處理好,方便客人拆開。仲有長腳蟹丶青口等等,甜品方面有好多款精緻蛋糕丶仲有心太軟,心太軟可以即時加球雲呢拿雪糕。杯裝雪糕係用Häagen-Dazs ,仲有兩款新口味,朱古力蛋糕咖啡雪糕丶檸檬柑橘雪糕,仲有其他普通味道選擇。當晚食得好滿足,期待下次再去。特別鳴謝SUE細心嘅服務。
法國生蠔
心太軟