2022-02-04 33 views
有朋友介紹去呢間法國fine dining 餐廳 L’AMOUR,我自己好少會去呢啲餐廳,趁今日中午就黎試吓!喺太和站沿着林村河一直行就到!一嚟到,白朦朦一片的大門已經好有氣勢,開門會透明,關門又變回白朦朦,淨係個大門,我都欣賞了三次🤣🤣裏面啲座位都闊落,環境優雅,坐得舒適,服務態度有禮。睇下嗰menu ,超大本,差唔多半張枱。前菜:波特酒釀葡萄·法式鵝肝凍。酒釀葡萄好有酒味,加上鵝肝凍,好香鵝肝味,好好食。前菜:焦糖法式燉鵝肝。主食:慢煮西班牙黑毛豬鞍·焦糖蘋果:豬鞍好厚身,食落好軟淋,味道很好。意粉:蒜片辣椒蟹肉意粉估唔到大埔有咁好食嘅法國餐廳,後來睇番,原來係前文華東方酒店主廚主理,唔怪之得,味道同質素咁高。(所以價錢都咁高🥺🥺)但真心推介的,絕對唔會後悔來這𥚃。Thanks Yan

裏面啲座位都闊落,環境優雅,坐得舒適,服務態度有禮。
睇下嗰menu ,超大本,差唔多半張枱。

波特酒釀葡萄·法式鵝肝凍

前菜:波特酒釀葡萄·法式鵝肝凍。
酒釀葡萄好有酒味,加上鵝肝凍,好香鵝肝味,好好食。

焦糖法式燉鵝肝

前菜:焦糖法式燉鵝肝。

慢煮西班牙黑毛豬鞍·焦糖蘋果

主食:慢煮西班牙黑毛豬鞍·焦糖蘋果:
豬鞍好厚身,食落好軟淋,味道很好。

蒜片辣椒蟹肉意粉

意粉:蒜片辣椒蟹肉意粉

但真心推介的,絕對唔會後悔來這𥚃。

Thanks Yan
波特酒釀葡萄·法式鵝肝凍