2019-03-02 2495 views
收收餓餓地搵野食,一出地鐵站就見到正斗鹵水鵝,見個名咁正斗就試試佢,係門口已經見到有少少人龍,幸好佢只係斬料加餸,入到去坐既位置唔多,鋪內1/3係開放式廚房。我選擇左坐佢既高枱,叫左個鵝片飯 加鹵水豆腐,飯黎之前有碗例湯先送上,湯有紅蘿白,蕃茄,飲到應該有D章魚乾調味,味道非常不錯,飲完好開胃😋。鵝片飯比我想像中大碟,碟邊配少少配菜,令成個飯口感更豐富,鵝片加少少醋,令鵝片既鵝味更鮮明,鵝片去骨啖啖肉,肉質結實有咬口。呢餐總共$50,我感覺非常滿意。另外我留意到,係我入鋪食飯到埋單呢段時間,都keep住有人外賣斬料,可想而知鹵水鵝真係不得了👍🏻👍🏻

呢餐總共$50,我感覺非常滿意。