2024-04-26 209 views
呢間megabox嘅Salted pig都嚟食過幾次㗎啦,平時同事生日、last day等聚會都係喺呢度食午餐,貪佢地方大唔使等位,午餐個set又幾抵食咁囉。是日舊同事過嚟話食嘢傾下計,於是我哋又嚟咗Salted pig,店員示意我哋坐第一張卡位,之後好快就送上水同埋餐牌。晚餐餐牌更多選擇,不過就係因為太多選擇,所以唔知揀咩好,最後都係決定要dinner set算了,選擇困難症😂⭐Seafood soup 海鮮蕃茄湯頭盤要咗海鮮湯,湯料有魚、蝦、蜆、青口,熱辣辣很鮮味,唔知係咪即叫即煮嘅呢,因為等上枱都等咗幾耐下,個湯好好飲,附送嘅多士都好香口,塗咗牛油又多nuts,仲有兩塊添呀,正🤤⭐Beijing style duck breast pizza 京式鴨胸片薄餅主菜之一揀咗薄餅,諗住呢個易share吖嘛,北京片皮鴨風味嘅薄餅,醬汁用上海鮮醬,上面放咗煙鴨胸、青瓜同大蔥等,雖然叫薄餅但其實唔薄身,拎上手都幾墜手㗎,烘得香脆,好好味🤤⭐Pork lasagne 豬肉意大利千層麵另一個就叫咗千層麵,上枱時勁香,一切開有芝士拉絲,千層麵本身千層麵旁邊嘅醬汁都充滿芝士,除咗豬肉碎,個千層麵仲夾

⭐Seafood soup 海鮮蕃茄湯

⭐Pork lasagne 豬肉意大利千層麵
另一個就叫咗千層麵,上枱時勁香,一切開有芝士拉絲,千層麵本身千層麵旁邊嘅醬汁都充滿芝士,除咗豬肉碎,個千層麵仲夾住意大利青瓜同茄子等,雖然好多芝士,但食落唔漏,加上個茄汁底酸酸地,食落幾開胃喎😆

⭐Tango 甜蜜探戈柚子茶 & ⭐Oreo madness 曲奇朱古力忌廉奶昔
個餐唔送餐飲,見汽水或者奶茶咖啡都要加25蚊,咁好似加特飲抵啲喎,朋友叫咗杯Tango,自己就叫咗杯Oreo奶昔,賣相幾吸引呀。Tango係紅茶底再加各款果汁調成,酸酸甜甜幾香口,Oreo奶昔就係由朱古力打成,綿綿滑滑唔算太甜,都好好飲🤤

淨係叫兩個晚餐都食唔曬,個千層麵包走咗一半留返聽日食啦,唔好浪費🤣
2024-04-23