Cambo ขุนทอง (The ONE)

2020-05-30 437 views
前一日Book咗Cambo餐廳,去到都多人排隊walk in。等咗一陣,職員話安排我地坐喺隔離嘅越南餐廳,原來兩間餐廳都係同一個集團。唔知係咪溝通得唔好,當我地落單時,職員好似唔係好清楚咁。串燒好快就嚟到,有牛、雞同豬,每一款都燒得幾好,唔會太硬。冬蔭功非常濃郁,啲湯嘅辣度啱啱好,辣得嚟帶出鮮味。美中不足係幾隻大頭蝦同個湯味道唔夾,無咩味,不過作為擺設都幾美觀嘅。今次嘅主角係咖哩蟹!先講咖哩,辣度唔高,唔會太油,反而有濃郁嘅椰香味。而蟹肉夠晒多,同咖哩非常夾,我朋友仲話早知叫碗白飯一齊食。不過職員比錯咗蟹夾我地,個蟹夾甩晒蓋,夾到手都痛埋。好彩職員之後好有禮貌咁道歉,幫我地換番個夾。我地叫咗三杯野飲,當中最好飲都係奶茶,茶味幾濃,其餘兩樣就同其他餐廳差唔多咁~

串燒雞、牛、豬半打
串燒好快就嚟到,有牛、雞同豬,每一款都燒得幾好,唔會太硬。

冬蔭功

咖喱炒肉蟹

泰式奶茶
椰青
青檸梳打

2020-05-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
串燒雞、牛、豬半打
冬蔭功