2021-10-20 31 views
今日約左朋友去中環街市食lunch同行下打下卡,順便發掘下仲有咩新鮮野玩😝食飽飽由街頭行到街尾,見到新開有間當文歷餅店當然去買左舊牛角包多士試試啦,真係幾香,特別楓糖個種!好鬼正!行多兩條街又見到有間堅果茶飲店,都幾多人排隊,我地唔執輸當然跟住走去睇下有咩咁特別🤓間鋪叫NUTTEA,主打堅果系列飲品,鋪仔細細但都裝修得好企理,成個感覺好隱世🙈(可能係橫巷)廢話少講啦,都係講下我地試左咩飲啦🤣我地一行4人,大家都試左唔同系列😆第一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶呢杯鋪頭就強調每日限定100杯,所以有緣一定要叫!佢個朕奶蓋都係啡色,我仲怕成種朱古力🍫好膩,但好彩下面係純伯爵茶中和番成件事☕️成杯都無死甜味,男仔都岩飲😆第二杯係嬪紛火龍果奶蓋茶呢杯一睇就知夏天之選,成杯都係火龍果種桃紅色😍飲到果肉,加埋果茶底,完全覺得會好通便個種足料🙈🙈🙈第三杯係菠蘿堅果奶蓋呢杯同火龍果一樣咁fresh,同埋係用真菠蘿🍍果肉做底,夏日熱辣辣☀️真係好消暑!第四杯係芒芒堅果奶蓋茶呢杯我諗係佢門店大推既product,傳單就唔見有😵‍💫飲落又係好微糖,飲得出茶底香味!真心唔錯👍🏻以上幾杯個奶蓋都爆香堅果味,口感好thick,

我地一行4人,大家都試左唔同系列😆

第一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶

第二杯係嬪紛火龍果奶蓋茶

第三杯係菠蘿堅果奶蓋

第四杯係芒芒堅果奶蓋茶

以上幾杯個奶蓋都爆香堅果味,口感好thick,唔係坊間是但搵個種奶蓋。我好欣賞佢地咁用心做好一件事!

呢幾杯NUTTEA為我地既中環遊劃上完美包號!飲完真係無左夏日熱辣辣既感覺☀️下次約朋友去大館影相一定會再幫襯😋👍🏻👍🏻👍🏻