Flames (Hung To Road)

2024-05-03 15 views
今個星期天氣不隱定,雷暴及大雨傾盆,令人心情悶極,美食令人忘卻煩憂。這個傍晚同朋友逛完 APM商場往海濱方向走走,路過見到一間叫Flames 餐廳,來吃個 early dinner 也不錯。一位有禮貌店員引領我們坐在窗旁位置,我和朋友點選了一份五成熟10安士肉眼扒,少許脂肪,肉質鮮嫩點些少醬汁又增多點鮮味另外有忌廉薯蓉做配菜意式辣肉腸薄餅🍕配辣沙樂美腸與馬蘇里拉芝士混合後,成就超惹味的pizza,吃到停唔到口。再來點了2杯mocktail :Flames lemonade: 將士多啤梨及芒果打成果泥混合rosemary 糖漿,製成一杯特式無酒精飲料。Fruit garden :把蔓越莓、橙、菠蘿、熱情果榨汁加入薑汽水攪拌成清新美味的飲品。有品質嘅食物及舒適寫意的空間,又多一個聚會點。😃+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

意式辣肉腸薄餅🍕配辣沙樂美腸與馬蘇里拉
芝士混合後,成就超惹味的pizza,吃到停唔到口。

再來點了2杯mocktail :

+++++++++++++++