第三站

Station 3 Cafe
2022-12-12 138 views
上到25樓,經過長長走廊轉入餐廳,整間餐廳白色為主,而且已經掛滿聖誕飾物,好有聖誕氣氛。我地兩個人,估吾到安排一張好大既枱俾我地,空間感十足,坐得好舒服,一般地鋪的話,估計這樣的枱應該會安排坐六人。服務員亦好Nice,即使用餐完畢都唔會好似比人趕走嘅感覺,真正可以同三五知己享受美食,暢談一番嘅地方。我哋2人order如下inner Set卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102份量足,意粉口感夠煙韌,煙肉及野菌都唔少,掛汁味道亦剛剛好。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122意大利飯配上濃濃黑松露醬汁口感非常Creamy, 經常食到細細粒嘅帶子及菇菌粒,配料份量唔少。套餐加配沙律、飲品及蛋糕 $38 x2田園沙律夠新鮮,配上麻醬好開胃薄荷朱古力+$6薄荷味及朱古力味分配比例剛剛好,兩樣味道都好鮮明,好飲。藍莓乳酪+$10酸酸甜甜好適合女士們,有頭飲到尾都好濃郁乳酸味。紐約芝士蛋糕奶味偏重,口感唔錯法國朱古力芝士蛋糕正正常常特濃芝士薯角 $58份量亦係比較多,面頭嘅薯角都好香脆,好好味,但食到尾時,底下嘅薯角已經焗淋少少。整體食物好惦,份量好足,而且上枱時食物仲好熱呼呼,一定係即叫即製的效果,賣相精緻吸引

我哋2人order如下:

Dinner Set
卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

套餐加配沙律、飲品及蛋糕 $38 x2

田園沙律
夠新鮮,配上麻醬好開胃

薄荷朱古力+$6
薄荷味及朱古力味分配比例剛剛好,兩樣味道都好鮮明,好飲。

藍莓乳酪+$10
酸酸甜甜好適合女士們,有頭飲到尾都好濃郁乳酸味。
薄荷朱古力  &  藍莓乳酪

紐約芝士蛋糕
奶味偏重,口感唔錯

法國朱古力芝士蛋糕
正正常常
紐約芝士蛋糕& 法國朱古力芝士蛋糕

特濃芝士薯角 $58
特濃芝士薯角

整體食物好惦,份量好足,而且上枱時食物仲好熱呼呼,一定係即叫即製的效果,賣相精緻吸引,加上座位坐得舒服,絕對CP值非常高嘅餐廳。
2022-12-11
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯