2023-12-04 1122 views
今次蒞到太子試呢間龍川雲南米線。米線真係經常食,有譚X,去埋佢個三哥,仲有雲桂X,仲有好多唔記得乜名,又食過荃灣嘅阿婆米線。但令我食完仲想encore嘅真係唔多,反而比較多係為填飽個肚。呢間係我食過仲想encore N次嘅米線。真係好正。呢度點米線一碗填一張,先點上面的米線,再點湯底和辣度(清湯可免),再點菜料、小食和飲料(optional)。特別推介香炸䱽魚米線。原條䱽魚,大大碗米線,有牙菜、芫茜、韮菜等,非常足料,小弟唔係好食辣,叫咗胡辣湯底,辣度選咗少少辣,加埋條䱽魚,香脆唔油膩。註:䱽魚亦都可以在小食餐牌獨立叫今次仲幫家人點咗胡椒豬肚米線,胡椒味足,奶味重,如果喜歡奶味湯底的同好,推介你試試。豬頸肉都好味,今次叫咗清湯,豬頸肉夠香夠嫩。小鍋米線都唔錯,不過好睇你選咩餸,我就叫咗魚腐和鹵水雞翼,湯底係酸辣微辣,味道唔錯。下次再去encore慢慢試埋其他嘢。呢度除咗米線仲有飯食,不過我仲未試。
今次蒞到太子試呢間龍川雲南米線。

呢間係我食過仲想encore N次嘅米線。真係好正。

註:䱽魚亦都可以在小食餐牌獨立叫

香炸䱽魚米線

胡椒豬肚米線

豬頸肉都好味,今次叫咗清湯,豬頸肉夠香夠嫩。

炸豬頸肉米線

小鍋米線

2023-11-26
$55 (Lunch)
香炸䱽魚米線
胡椒豬肚米線