2019-07-17 126 views
之前曾經黎過呢間餐廳食下午茶,今次就約左朋友一齊黎食晚飯,順便欣賞下佢地嘅Live Music表演。.因為餐廳有Live Music表演,整個餐廳嘅燈光調教到暗暗地,配合牆上燈泡設計,幾有情調,同食下午茶個陣嘅感覺完全唔同Live Music 由8點開始,一共有三節,每節表演時間20分鐘、休息時間亦一樣。我幾欣賞餐廳為左尊重表演者同營造一個可以盡情享受音樂嘅環境而設立左一啲Rules,好似表演期間唔會接受落Order咁。我地五個人叫左三個小食、兩個主菜同一個甜品,食物份量偏細,價錢唔算平,食完七、八成飽啦,但埋單每人都要差不多$300,所以唔算太抵食。.我最欣賞係兩個小食,意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律同阿根廷紅蝦他他,味道好好,推薦👍🏻其他食物:黑松露薯條,味道一般,性價比算低鹽酥雞翼,呢個個炸粉唔好食,調味有啲太咸同太辣美國牛腹肉,味道幾好,肉質都幾幼嫩,但奈何作為一個主菜黎講,份量太細油封雞腿比預期中好食,肉嫩多汁,推薦👍🏻士多啤梨酥脆蛋糕,因為有朋友就快生日,我地叫餐廳寫上Happy Birthday,加上上枱後加上去嘅液態氮冷凍紅桑子,賣相一流但味道確實一般,而且應該改名做脆餅啱

意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅、熟成蛋黃及松子仁
阿根廷紅蝦他他配牛油果蟹肉及櫻桃蕃茄

其他食物:

黑松露薯條,味道一般,性價比算低

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬

鹽酥雞翼,呢個個炸粉唔好食,調味有啲太咸同太辣

鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬

美國USDA  Prime牛腹肉佐暖墨西哥餅配士拉差蛋黃醬及阿根廷青醬

油封雞腿比預期中好食,肉嫩多汁,推薦👍🏻

法式油封去骨雞腿焦糖化奶油芥末汁及輕炒鮮蔬

但味道確實一般,而且應該改名做脆餅啱啲?

士多啤梨酥脆蛋糕配香緹奶油霜  液態氮冷凍紅桑子

總括,餐廳環境一流,服務都算幾好,食物質素一般般。如果淨係去飲杯酒、聽下歌嘅,係一個不錯嘅選擇!
2019-07-07
Dining Offer