2021-12-27 30 views
喺旺角掃街呢個美食地帶,選擇眾多,實在令人花多眼亂,最終我哋揀咗「茶茶Go」,之前未飲過嘛,試吓新嘢先😝。揀完飲邊間舖之後,又要諗飲邊一款,人生好難吖,皆因款款都好吸引。飲品定價唔算貴,有部份廿幾蚊就有交易👍。由於我同朋友都鍾意黑糖🖤,大家不約而同地嗌咗黑糖系列,兩杯都見到靚靚嘅雲石紋。真·岩燒黑糖鮮奶($32),🥛鮮奶好滑啊,同用奶粉沖出嚟嗰啲無得比。鮮奶同黑糖好夾,甜度來自黑糖,但唔會過重,真心好飲。岩燒黑糖珍珠奶茶($29),🧋珍珠奶茶易入口,茶底唔澀,甜度略比鮮奶高。珍珠新鮮熱辣辣煮起,質感煙韌Q彈,珍珠量激多,啜極都有。紫菜肉鬆小方($38),蛋糕仔富有台灣風味🇹🇼,肉鬆量超慷慨,厚厚一層將小方完美包裹好,但略嫌蛋糕濕度偏高,口感爭少少。總括嚟講,如果想飲杯好味嘅黑糖系飲品,不妨可以考慮茶茶Go啊,而佢同時亦提供其他地道台式飲料㗎☺️。
真·岩燒黑糖鮮奶
岩燒黑糖珍珠奶茶
紫菜肉鬆小方
2021-12-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
真·岩燒黑糖鮮奶