2022-05-15 253 views
▫️前菜▪️唔算基本野:海洋生物沙律$122Fresh 住食keep 住食麻醬沙律菜🫣內裏更包含多款海鮮小配料:炸蟹柳.炸蝦.炸帶子.小蟹鉗…不但讓沙律菜增添了不少口感的層次.還令味雷增添了不少色彩的鮮味🦐🦀▫️主食▪️蜜汁香茅豬頸肉$136 👍🏻微微的煎焦.肥廋適中.爽口鮮嫩的豬頸肉認真Juicy😍無得彈..無得彈呀🤤配上甜酸辣醬更為開胃的好吃🤤吃到中途還可以吃一吃兩旁的沙律菜&麻醬烏冬.hey 一定不怕孤單的胃口🫣👍🏻▪️有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$138👍🏻蟹有蟹膏又有蟹肉.哇🤩竟然滿滿當當的牽掛在每根扁意粉之上🤤每口都充滿著濃濃鮮甜清新的味道🤭蟹肉&蟹柳&蟹籽帶來層次分明的口感.yummy 👍🏻▪️唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$125見到人人都叫..我當然也不蝕底地叫了👀半條份量的蒲燒鰻魚認真肥美&結實🙈混合半熟蛋醬&燒汁珍珠米飯一齊吃.當然是最完美的組合😎▫️小吃▪️薯薯••••條(小small & 黑松露)$45 👍🏻辣手指的薯條認真無得彈🤭外皮香脆可口.入口軟熟綿綿.薯香濃郁極致.真讓人馬不停蹄的一口接一口送入胃中🤩配上黑松露沙律醬更具特色的滋味👍🏻▪️普通到無得再普通嘅炸魷魚圈$

▫️前菜

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

▪️唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$125

▫️小吃
薯薯••••條(小small & 黑松露)

▪️薯薯••••條(小small & 黑松露)$45 👍🏻
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈

▪️普通到無得再普通嘅炸魷魚圈$68 👍🏻
薄薄的小襯衣圍繞着白雪雪的小身軀🐙入口酥香美味.爽口彈牙.煙靭得來又不怕難咬斷😬普通食材.普通做法.但帶來不普通的享受..正😎👍🏻
記住,期望愈大,失望愈大•••雞翼(蜜糖芥末)

▪️記住,期望愈大,失望愈大•••雞翼(蜜糖芥末)$68
起初以為是煎香的小翅膀.誰知原來是炸得金黃小脆皮的小翅膀🫠帶著有點期望&失望品嚐一口🙇🏻‍♀️有點意想不到的是內裡的肉汁還相當多.它不經意的源著齒印慢慢流出😌而肉質亦鮮嫩無比更帶點少微辣相當讓人開胃的👅配上蜜糖芥末醬令開半的小翅膀更具吸引🤫

▫️餐飲
73%朱古力最好味& 宇洽抹茶澀澀哋

▪️73%朱古力最好味$48👍🏻
▪️宇洽抹茶澀澀哋$48👍🏻
邪惡極致的飲品.滿口香濃的朱古力🍫配上creamy綿延的忌廉.入口恨不得一口乾了它🤭
我黑芝麻你個奶

▪️我黑芝麻你個奶$48👍🏻
濃郁香醇的黑芝麻配上濃稠的香奶.果然是黑白配之選👍🏻🤩

唔算基本野:海洋生物沙律
蜜汁香茅豬頸肉
有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
薯薯••••條(小small & 黑松露)
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈
73%朱古力最好味& 宇洽抹茶澀澀哋