2023-10-18 461 views
Live band印象中係逢星期五六日夜晚嘅節目,7點開門入座,侍應會講定每人要叫一主食一飲品,或者兩個前菜/一前菜一甜品代替一主食,不過我哋一行人係入座先講。侍應服務比較生疏,睇得出有努力改進緊。大約8:30就會開始band嘅環節,所以8點左右都有啲感覺趕住收碟,band期間會暫停落單上菜服務,走動/去洗手間都可免則免。整體而言,氛圍感唔錯,live band係佢嘅賣點。嘢食質素普通,份量略少,價錢偏貴,大約都係因為要請band。*巴馬火馬沙律 $168沙律菜新鮮,配18個月意大利黑醋汁、芝麻醬,微酸帶甜,好讚。巴馬火馬有三片,配無花果、蜜柑、琥珀核桃,口感豐富,可惜無花果唔當造,未夠甜,靠蜜柑嘅甜味補救。黑松露牛肝菌意大利飯 $268意大利飯微微夾生,配以各式各樣嘅菇菌類,醬汁濃稠度剛好,黑松露味未算濃郁,而且份量偏少。法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 $288雞肉卷焗完外皮未如預期中脆口,肉質略乾,食唔出芝士/煙肉嘅存在。反而薯蓉相當出色,順滑帶牛油香,點蒜香奶油汁好夾。配菜有啲意大利黃瓜,份量略少。提拉米蘇 $158以玻璃杯裝起,手指餅有兩層,浸透咖啡糖液,酒味微乎其微。芝士糊順滑偏軟,
巴馬火馬沙律 $168
巴馬火馬沙律

黑松露牛肝菌意大利飯 $268
黑松露牛肝菌意大利飯

法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 $288
法式烤雞焗釀芝士煙肉卷

提拉米蘇 $158
以玻璃杯裝起,手指餅有兩層,浸透咖啡糖液,酒味微乎其微。芝士糊順滑偏軟,比例比手指餅多。
提拉米蘇

Lost star craft beer $98
白啤嚟講,麥味相當淡,個人鍾意麥味重啲。
Lost star craft beer
2023-10-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
巴馬火馬沙律