茶聊 (旺角)📍旺角砵蘭街189號1樓Bookmark 左有一段日子嘅打卡餐廳愈來愈多好評,趁呢排有多啲時間就早少少去食,避開繁忙時間🤭茶聊位於朗豪坊附近嘅一個商業大廈內,一出lift就見到一個靚靚嘅入口,沿着長走廊直入用餐位置,沿途都有好多打卡位!睇得出設計裝修上花咗好多心思👍🏻👍🏻時間尚早,所以有好多位置可以揀,我哋揀咗坐吧枱!餐廳採用自助形式,用手機落完單之後就可以到櫃檯結帳。因為落單時已經付費,所以用餐後可以直接走,非常方便!我地order左兩個主菜同2 杯沙冰😋👩‍🍳 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188Jumbo 巨蝦果然成隻碟咁大🤭 面頭佈滿大量櫻花蝦再經過香炸,脆卜卜幾有特色!龍蝦忌廉汁濃郁鮮甜,質地比較杰身,可以掛到麵!手工闊條麵口感煙韌,配埋龍蝦汁係幾惹味👍🏻👩‍🍳 勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148呢個漢堡餐非常打卡,職員帶左個大雀籠過嚟上菜,叫我哋打左卡先,真係知我心思🤭講到明係勁爆芝士,當然淡淡都有!漢堡包經過烤焗,幾香脆!如果牛肉稍為冇咁全熟可能口感更好!薯條同凱撒沙律味道合乎預期!🥤芝芝莓莓(沙冰)$44芝士奶蓋非常厚又重料!士多啤梨沙
茶聊 (旺角)
📍旺角砵蘭街189號1樓

我地order左兩個主菜同2 杯沙冰😋

👩‍🍳 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188
海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵

👩‍🍳 勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148
薯條同凱撒沙律味道合乎預期!

🥤芝芝莓莓(沙冰)$44
芝士奶蓋非常厚又重料!士多啤梨沙冰加奶蓋簡直絕配❤️
芝芝莓莓

🥤髒髒紫薯鮮奶(沙冰)$44
又係打卡一流!所謂嘅髒髒就係固意裝扮都好似滿瀉一樣😂,佢哋採用左明治鮮奶,味道梗係特別香濃!紫薯亦都好香甜!成杯好似奶昔咁❤️❤️
髒髒紫薯鮮奶
2022-11-30