第三站

Station 3 Cafe
朋友失戀要搵我傾訴,於是佢介紹了這間cafe等我地聚腳and聽佢大吐苦水😅一上到去已經即刻明白點解佢揀呢間cafe。環境好舒服,座位好闊落,佈置簡單好睇💛而且窗外景色一流!有一個驚喜位係呢度有好多好多card games and board games!所以呢度真係可以比你上黎relax一個下午。我都見到有人係度做功課和傾project🤩悠閒cafe認證💮我去到嗰時已經係三點,有lunch set同tea set選擇。有比較之下,覺得lunch set好似抵食d。$70幾蚊一個lunch,並且包埋一杯$38蚊的飲品於是我同朋友就各自點了一個lunch D 同lunch E👅蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $70朋友:未見過比咁多蟹肉嘅餐廳,份量好夠!食得好飽👅西班牙煙鴨胸燴飯 $76好多汁,汁好好味。risotto嘅精髓就係juicy💦而且餸都好多,煙鴨胸同個汁好夾👅法國朱古力 (跟餐+$35 送甜品和沙律)睇樣已經知唔簡單,超級打卡able🤣而且好味!完美。👅戴安娜 ❣️大推 $56由玫瑰,洋甘菊同薰衣草沖泡而成。突登點佢係因為佢抗衰老😛健康有用!而且食得多野仲可以消滯。壺下有蠟燭一直燒著保溫,真
一上到去已經即刻明白點解佢揀呢間cafe。

環境好舒服,座位好闊落,佈置簡單好睇💛而且窗外景色一流!

於是我同朋友就各自點了一個lunch D 同lunch E
蟹肉雜菌忌廉闊條麵
西班牙煙鴨胸燴飯

👅蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $70
朋友:未見過比咁多蟹肉嘅餐廳,份量好夠!食得好飽

👅西班牙煙鴨胸燴飯 $76

法國朱古力蛋糕

👅法國朱古力 (跟餐+$35 送甜品和沙律)
睇樣已經知唔簡單,超級打卡able🤣而且好味!完美。

👅戴安娜 ❣️大推 $56
由玫瑰,洋甘菊同薰衣草沖泡而成。突登點佢係因為佢抗衰老😛健康有用!而且食得多野仲可以消滯。壺下有蠟燭一直燒著保溫,真係無後悔加錢買

特級海鮮拼盤

特級海鮮拼盤 $98
同朋友真係逗留左好耐😂最後再黎一碟小食。成碟野金黃色,炸得好靚。特別鍾意個炸帶子,炸完之後仲保存到海鮮嘅鮮甜味。一邊食炸物一邊泡茶飲一邊聽苦水😂就咁度過了一個悠閒的下午😌

戴安娜
蟹肉雜菌忌廉闊條麵