第三站

Station 3 Cafe
2024-04-30 115 views
呢排落雨落到有點煩躁,想避下雨,同友人搵到呢間樓上cafe chill & hea下,唔覺意過咗2粒鐘,加上openrice訂座有折,真心抵!上到嚟覺得環境舒適,傾計食飯一流~西班牙咖啡呢杯變奏版affogato,係美式咖啡配雲呢拿雪糕,可以揀美式黑啡 or 奶啡底,已經有一大球雪糕,揀咗美式啡底~咖啡有驚喜,又香又滑,一點都不澀不酸;雲呢拿雪糕溶落d咖啡度,就啱啱好,甜甜地、奶奶地😊黑松露帶子鮮菌燴意大利飯一擺低就嗅到濃濃嘅黑松露和蘑菇香味~燴意大利飯,一個字形容曬,掂!兩個字,好食!小粒帶子,但份量勁多,幾乎每一口都食到一粒🤗另外,也好多菇菌,軟淋淋咁,好好咬。d黑松露、菇味滲哂入d飯,而且唔需要多加其他調味,已經好香好正。😂田園沙律鮮甜爽脆嘅羅馬沙律蔬菜,真係食到索索聲架~加上日式芝麻醬,咁嘅配搭,冇得輸。藍莓芝士蛋糕雖然有雪糕食,都想食埋蛋糕,於是我哋share一件藍莓芝士蛋糕🍰芝士味剛好,而且係實果種芝士蛋糕,啱口味👏🏻

西班牙咖啡

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
一擺低就嗅到濃濃嘅黑松露和蘑菇香味~

田園沙律

藍莓芝士蛋糕