今日約左朋友食lunch,揀左尼間韓式料理試下,朋友話尼度空間感夠,私隱度高,傾計一流,而且交通方便,銅鑼灣地鐵站B出口一出過對面就係,非常就腳店面環境寧靜,樓底特高,配上多個有層次嘅吊燈仔以及人手畫嘅插畫,幾型格,我地十二點左右到達食客比較少,可自由揀坐位,我地揀左四人卡位,椅背高坐位闊落,私隱度高而且非常舒適食物選擇多,有韓國🇰🇷料理必食嘅炸雞🍗,有幾種口味選擇,有骨或無骨,另外有紫菜包飯同各式炒飯,睇相已覺吸引仲有我最愛嘅韓式pancake點,四款口味選擇,我地都點左份飲品竟然有smoothies飲,啱曬我海蝦炒飯,炒得好香,調味亦剛好,裏面有大大隻嘅蝦,新鮮甜美,最特別系有炸魷魚圈,好好味,加分薯仔煎餅,金黃酥脆,賣相吸引,亦細心地切成小塊,方便食用食到一絲絲薯仔,幾有口感,但味道略嫌咸左小小,尼方面有進步空間韓式原味烤雞,味道辣辣地,雞肉非常嫩滑,調味亦恰當,好味仲有小薯仔同燒粟米做配菜,令尼味烤雞增色不少飲品選擇左士多啤梨同藍莓smoothies,又香又滑,酸酸甜甜夠冰凍,正尼餐午餐非常滿足,食物水準高而且有靚仔oppa招呼,笑容燦爛而常非常有禮,大家有機會一定要來試試啊

仲有我最愛嘅韓式pancake點,四款口味選擇
,我地都點左份

飲品竟然有smoothies飲,啱曬我

薯仔煎餅
薯仔煎餅

薯仔煎餅,金黃酥脆,賣相吸引,亦細心地切成小塊,方便食用

原味烤雞

韓式原味烤雞,味道辣辣地,雞肉非常嫩滑,調味亦恰當,好味
仲有小薯仔同燒粟米做配菜,令尼味烤雞增色不少

Blueberry/ Strawberry 🍓 Smoothie

Type of Meal
Lunch