2019-05-26 60 views
同戰友今晚預左要 OT, 打算買個外賣返去再拼命。路過呢間,同事極力推介,我一路想試又一路未試,皆因 lunch hour 成日都 full house 的 burger 店。夜晚唔算太多人,又有另一番情調。咪諗咁多,入去食餐快最穩妥。今天主打試佢的漢堡飽,一於每人一個。小食同飲品有呢張。決定好食乜之後,首先要去 counter 買飛,然後就排排坐等叫 number 攞餐。大約十分鐘,就有得食啦!即叫即整得來都算快手。都幾脹卜卜,幾精神噃。白菌之堡 $65呢個是我的,拿上手熱辣辣,香氣四溢。內涵有安格斯牛肉、白菌、芝士、蕃茄同生菜,加上松露汁,特別香特別滋味。好欣賞佢個麵包,上層夠軟熟,下層又脆脆地,夾埋D料食真心正。牛肉漢堡扒好香牛味,又夠淋。而且份量控制得幾好,食完啱啱飽又唔會滯。熱帶之堡$67同事叫的,除左安格斯牛肉,仲有菠蘿、煙肉、芝士、蕃茄、生菜。靚牛肉加上燒菠蘿,每一啖都 juicy 滴汁,佢話好好食,想像到吖!薑味芒果冰茶$28試新野,堅有薑味,又有點果味,都幾討好。唔想成日飮汽水的話可以試吓。蘋果薄荷特飲 $28同事話味道淡淡地,似蘋果味汽水。食食吓,發現有個 comp

今天主打試佢的漢堡飽,一於每人一個。

小食同飲品有呢張。

大約十分鐘,就有得食啦!即叫即整得來都算快手。

都幾脹卜卜,幾精神噃。

白菌之堡 $65

白菌之堡

熱帶之堡$67

熱帶之堡

薑味芒果冰茶$28

薑味芒果冰茶

蘋果薄荷特飲 $28
同事話味道淡淡地,似蘋果味汽水。

蘋果薄荷特飲

食食吓,發現有個 complementary dessert, 免費的。

有D都幾好笑⋯⋯

快快樂樂又一餐,返公司再努力。
白菌之堡
熱帶之堡