2021-03-29 3017 views
等咗2個月終於都食到Hugo’s嘅Sunday Brunch啦,佢係由11:30am食到3pm,所以好夠時間慢慢嘆!😁咁佢主要係前菜同甜品係係出面拎,任食!仲有每人有一個湯,頭盤同榛子疏乎厘,呢d就限咗嘅。咁講講我自己食咗d咩啦:龍蝦:好新鮮同好有趙口,比較彈牙,我睇其他Youtuber講佢唔係波士頓龍蝦,所以佢texture有d唔同~生蠔🦪:好有海水味,我自己都食咗半打!仿魚子醬:比較鹹冇咩鮮味,一般煙三文魚:好食!好有油香!鵝肝mousse:香嘅,但就太cream生牛肉他他:佢個未調得好好,但生牛肉我本身就麻麻~伊比利亞火腿:可能係啱啱新鮮片出嚟,勁有油香,好好食!🥰今日個湯係蕃茄🍅濃湯,好有蕃茄味非常濃!仲有佢每一枱都會有一籃包,d包非常好味,特別係個蒜蓉🧄包!主菜方面我就要咗我之前預留咗嘅燒牛肉,好林好嫩!其實佢仲有好多主菜我都好想試~至於個榛子疏乎厘,好好食!唔太甜!甜品方面佢都好大件,我就食咗下面呢d:拿破崙:勁脆,個吉士醬好好食!士多啤梨批:都係好鬆脆Opera蛋糕:佢比較甜,我覺得一般⋯士多啤梨芝士蛋糕:個芝士蛋糕就一般,但d生果好好食!Macaroon:正常水準自家製

咁講講我自己食咗d咩啦:
生蠔🦪:好有海水味,我自己都食咗半打!
仿魚子醬:比較鹹冇咩鮮味,一般
煙三文魚:好食!好有油香!
鵝肝mousse:香嘅,但就太cream
生牛肉他他:佢個未調得好好,但生牛肉我本身就麻麻~
伊比利亞火腿:可能係啱啱新鮮片出嚟,勁有油香,好好食!🥰

今日個湯係蕃茄🍅濃湯,好有蕃茄味非常濃!

仲有佢每一枱都會有一籃包,d包非常好味,特別係個蒜蓉🧄包!

至於個榛子疏乎厘,好好食!唔太甜!

甜品方面佢都好大件,我就食咗下面呢d:
拿破崙:勁脆,個吉士醬好好食!
士多啤梨批:都係好鬆脆
Opera蛋糕:佢比較甜,我覺得一般⋯
士多啤梨芝士蛋糕:個芝士蛋糕就一般,但d生果好好食!
Macaroon:正常水準
自家製雪糕:我揀咗雲呢拿味,見到啲雲呢拿子就知道係正嘢!

生果都好正!佢居然有芒果🥭,士多啤梨🍓,同藍莓🫐!完全重本!

佢仲有d任飲酒package,但我唔係好飲得就冇叫到啦~唔飲酒都ok,佢都有3款免費果汁同餐茶!

如果你係KClub金會員仲有85折,埋單每人$717,呢個價錢完全係水準嘢!佢平時夜晚一個4 course set都要$1688!

為咗可以試唔同嘅主菜,呢間可以再encore~
生蠔
龍蝦
仿魚子醬
鵝肝mousse
伊比利亞火腿
燒牛肉
榛子疏乎厘
2021-03-21
$717 (Lunch)
生蠔
龍蝦