店員說訂枱才有 90 分鐘用餐時間 walkin 的只有 60 分鐘原來少 30 分鐘,真係會食得有 d  chur原來少 30 分鐘,真係會食得有 d churmenu 既有芝士,又有炸雞選擇困難症發作,兩種都想試,就決定下次再來吧ʕ ·ᴥʔ  ʕ→ᴥ←ʔ  ʕᴥ· ʔ      ʕ ·ᴥʔ  ʕ→ᴥ←ʔ  ʕᴥ· ʔ     ʕ ·ᴥʔ  ʕ→ᴥ←ʔ  ʕᴥ· ʔ芝士炒雞 Cheese Kingdom超級 heavy 的芝士 + 肉 + 調味醬兩個人絕對夠食,保證食到肚凸凸個盤大到連 gas 爐頭都未能完全覆蓋盤中間圓形部份有一半是芝士,有一半是紅色醬連雞肉外環一格格的都是不需要煮熟的 side dish,除了蛋餅開火後,mozzarella 和 車打芝士開始溶店員就熟練地將芝士和紅色醬連雞肉攪拌每一下都有好正的拉絲效果,好 fatfat 😍全部搞掂曬,店員就會熄火一開始都會擔心醬這麼紅,會不會超級辣 顏色都是嚇人 ge,原味甜辣醬的辣程度可以接受只有嘴唇覺得辣,不辣喉嚨和舌頭 👌真正覺得好辣反而是 side dish 的泡菜會辣到舌頭,的確需要飲啖啤酒解辣 雞肉份量幾多,全部去骨
店員說訂枱才有 90 分鐘用餐時間
walkin 的只有 60 分鐘

原來少 30 分鐘,真係會食得有 d  chur

原來少 30 分鐘,真係會食得有 d chur

menu 既有芝士,又有炸雞
選擇困難症發作,兩種都想試,就決定下次再來吧

超級 heavy 的芝士 + 肉 + 調味醬
兩個人絕對夠食,保證食到肚凸凸
個盤大到連 gas 爐頭都未能完全覆蓋

芝士炒雞 Cheese Kingdom

盤中間圓形部份有一半是芝士,有一半是紅色醬連雞肉
外環一格格的都是不需要煮熟的 side dish,除了蛋餅

開火後,mozzarella 和 車打芝士開始溶
店員就熟練地將芝士和紅色醬連雞肉攪拌
每一下都有好正的拉絲效果,好 fatfat 😍

全部搞掂曬,店員就會熄火

一開始都會擔心醬這麼紅,會不會超級辣
顏色都是嚇人 ge,原味甜辣醬的辣程度可以接受
只有嘴唇覺得辣,不辣喉嚨和舌頭 👌

真正覺得好辣反而是 side dish 的泡菜
會辣到舌頭,的確需要飲啖啤酒解辣

芝士炒雞 Cheese Kingdom

雞肉份量幾多,全部去骨,方便易食
肉質滑溜溜 der ~
混在甜辣醬中,還有 6 - 7 條煙煙韌韌年糕
芝士和雞,好飽;再加年糕,好飽飽

side dish 有少量紫菜飯
幾特別出面未見過
芝士份量多,不妨用芝士包住紫菜飯來食

當食到飽飽滯滯時,就是盤中菠蘿粒發揮作用之時
來一粒酸中帶甜的菠蘿,正到呢 ~
如果想味道更加,可以襯店員熄火後
將蛋餅搬埋一邊,即時放入菠蘿粒粒
熱力足夠將菠蘿的甜味迫出來

本來以為單純一個 芝士炒雞 會不夠食
所以額外要了 炭豚飯捲 Charcoal Pork Mari

炭豚飯捲

難得見餡料比米飯粒多
豬肉唔乾唔 un,就是不知道炭烤左去邊
蘿蔔、生菜、青瓜,爽口帶點清新感,一解肉類的膩感

炭豚飯捲

芝士炒雞雖然滋味,但都幾濃味
想飲有汽飲品,但又不想飲甜口的可樂
啤酒就是個不錯的選擇

韓國 draught beer 生啤酒有 Hite 和 Max
Hite 之前飲過,味道偏淡但易入口
於是要了 Max

Max Beer

Max 的白色泡泡很淺很薄
幸好唔快化開,距離嘗到苦味還有一段距離
容易入口,無咩酒精味,飲到尾都不覺得苦
Max 味道一樣偏淡,帶有陣香味

如果唔太飲得 / 想淺嘗飲少少 / 之後有下場
啤酒 Hite 和 Max 都可以一試