2020-07-05 234 views
要數大角咀一流既cafe, 相信非Lost Stars莫屬。 取名Lost Stars, 唔知店主背後既意思係咪 - are we all lost stars, trying to light up the dark?..座位既右邊係木製牆身,呢度有live music,有bar。收工或者weekend放假黎chill下應該都算係人生一樂事。座位既左邊應該就係bar tender調製各式各樣飲品既地方。Lost Stars既樓底比起中環鬧市中既餐廳高好多,可以用一d誇張d既燈飾。呢一個就令我諗起Phantom of the Opera入面既吊燈。呢度原來都提供結婚飲宴既服務。溫泉蛋黑松露野菌意粉,賣相唔錯,份量剛好。可惜因為打卡影相既關係,食個陣時只係覺得微溫,汁既濃稠度再多dd再creamy d會更好。Drink menu有好多好吸引既選擇,但黎到Lost Stars就一定要試呢度既signature, 玫瑰牛奶咖啡。同同事各自點左一冷一熱,賣相100分,岩哂打卡。個人prefer多啡少奶,假如玫瑰味再多d再突出d會更好。凍玫瑰牛奶咖啡,靚到好似見到一個櫻花版既富士山一樣。我地仲點

63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵

玫瑰牛奶咖啡

凍玫瑰牛奶咖啡,靚到好似見到一個櫻花版既富士山一樣。

玫瑰牛奶咖啡

我地仲點左黑松露薯條,薯條真材實料,假如個醬唔係芝士碎粉而係芝士醬就perfect!

各自點左邪惡既甜品作結尾: 心太軟,三重朱古力Opera同埋拿破倫。鍾情黑朱古力既我試哂三款後都係覺得Opera最正,仲有朱古力脆脆底,多左一個口感!

朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
是日精選甜品Opera