2024-05-07 0 views
尖沙咀金巴利道一向係韓國菜嘅集中地,但我地今次去咗位於諾士佛台士嘅一間韓國料理店,「啤啤Bear 韓國包車」嘅裝潢剛好呼應了近日流行嘅Y2K風潮😎甫一出lift 已經見到身一個打卡位,1:1嘅藍色熊熊🐻迎接大家。店面空間相當之大,周圍怖置都係滿滿嘅霓虹燈、仲有巨熊figure,機舖嘅籃球機、街機等等😆講番食物方面,QR code 自助下單十分方便,餐牌上差唔多有齊韓菜嘅必食菜式同特色飲料🥤花多眼亂,款款都想食,下次要再組團一齊嚟先得蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵用上鮮茄煮成嘅韓式辣海鮮湯更符合香港人口味,酸甜辣鮮多重味覺享受😋海鮮份量都唔少,蝦🦐、青口、蜆、八爪魚🐙等等,中華麵口感類似烏冬,滑捋捋得來又煙煙韌韌,好好味😋大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉自己DIY有得玩又有得食,五花肉份量夠哂兩個人食,泡菜辣度唔算太高但會越炒越濃味,面層嘅大量芝士可以中和番辣度,熱辣辣咁仲有拉絲效果😍邪惡度爆燈💡Butter x Garlie 無骨炸雞🍗份量超級大份,兩個人嚟食一定勁滿足😌無骨炸雞真係啖啖肉,重點係炸粉皮完全唔厚仲相當脆身,雞肉嫩滑juicy ,多款口味中揀了butter x garlic ,熱門口

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉

Butter x Garlie 無骨炸雞🍗
份量超級大份,兩個人嚟食一定勁滿足😌無骨炸雞真係啖啖肉,重點係炸粉皮完全唔厚仲相當脆身,雞肉嫩滑juicy ,多款口味中揀了butter x garlic ,熱門口味果然超水準,鹹度十足嘅牛油蒜蓉夠惹味,佐酒一流

荔枝啤酒🍻
青蘋果啤酒🍻
炸雞必備之選,有別基本韓國啤酒外,仲有多款果味啤酒可供選擇,我地分別揀咗荔枝同青蘋果🍏味
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
  • 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵