2024-04-03 188 瀏覽
想分享上星期在這用餐時的體驗:有位外籍遊客入來問可否買幾杯凍水, 水bar靚仔二話不說裝了3杯給她拿走, 她問如何付款時, 靚仔話水啫, 唔洗喇, 還跟她說Welcome To HongKong搵!!!, 更細心放袋裝好讓她拿走! 之後聽到哥仔跟同事話, 見佢頸都曬到紅晒, 可能太熱了,幾杯水啫,我豎起拇指俾個大讚佢!❤️👍🏻👍🏻邊個話香港待客服務差? 見到呢一幕我覺得好驕傲就真!🥰推介佢哋既奶茶, 雞扒都好味, 件多士就更加要食
想分享上星期在這用餐時的體驗:

邊個話香港待客服務差? 見到呢一幕我覺得好驕傲就真!

🥰推介佢哋既奶茶, 雞扒都好味, 件多士就更加要食
2024-04-03
  • 茶走
  • 多士,  雞扒
2024-02-09 465 瀏覽
今日早餐食咗佢哋嘅招牌脆皮雞扒 ,牛奶滑蛋 ,多士, 凍奶茶 ,真係食評嘅嘢唔好信, 抵食 ,招牌 脆皮雞扒鹹到浸湯都唔掂 ,食左2舊就 投降,外賣早餐 連凍飲49蚊, 餐牌上寫住42蚊 ,以為加埋杯凍飲3蚊,加1蚊外賣,回頭 望清楚openrice個餐牌原來係早餐 唔包嘢飲 ,早餐單價42蚊 。如果你要飲嘅 就喺叫嘢飲 25蚊一杯凍飲加特價 24蚊個雞扒早餐 , 所以真係要望清楚個menu。其他食評仲話好好食,亂吹亂吹, 唯一ok嘅,就係 杯凍奶茶還可以,要少少甜真係做到。
外賣自取
2024-01-17 516 瀏覽
今早2人行專登黎試吓佢杯荼,結果叫了2杯茶王+蔥花三文治,三文治有水準,又夠大件,2女性食夠晒,勁飽。講返主要的茶王,茶濃味滑,唔鞋口,向油尖旺黎講佢認第二無人認第一,唯獨嫌佢唔夠熱(可能我比較偏好熱茶),大家路經尖沙咀可以支持吓。
2024-01-17
$28 (早餐)
  • 茶王
2024-01-06 517 瀏覽
德島在尖沙咀開了分店,特意前來試吓。裝修格局上和天后店相似,環境整潔明亮,員工態度同樣殷勤有禮,用餐體驗良好。食物方面,點咗脆皮雞扒餐,雞皮煎得香脆,肉質嫩滑,配河源米粉,好味道。加了$10轉冰火菠蘿油,菠蘿包外皮酥脆,麵包鬆軟,夾了上下兩層牛油,非常滿足😋茶走香滑,茶杯是事先熱過的,這些細節都能顧及到,相當用心。整體而言,食物和服務質素都令人滿意,看得出由老闆至員工都努力做好每件事,值得推介👍🏻
德島在尖沙咀開了分店,特意前來試吓。

茶走香滑,茶杯是事先熱過的,這些細節都能顧及到,相當用心。

2024-01-03 446 瀏覽
經過尖東求其揾個地方醫肚咋入到餐廳聞到啲茶香咖啡香味,可惜我怕瞓唔著一向唔飲奶茶咖啡😛見到個餐牌有啲以為眼花睇錯🧐點解咁平嘅,雖然係試業啫🤭明明係香港,明明係尖沙咀東😅我好鍾意啲傳統三文治,仲要烘底,唔係厚多士嗰種,即管試下哩喥雞蛋三文治烘底,上枱嚇咗跳😱HK$10咁大份,啲蛋咁厚🤭真係好味喎😋👍🏻值得再嚟呀🤩茶餐廳仲有舒暢心情嘅Classic樂曲🎵🎧聽,邊食邊聽好relax😌👍🏻員工服務好有禮貌,依家係難得少有嘅香港食肆🤩👍🏻👏🏻
經過尖東求其揾個地方醫肚咋
見到個餐牌有啲以為眼花睇錯🧐
點解咁平嘅,雖然係試業啫🤭明明係香港,明明係尖沙咀東😅
真係好味喎😋👍🏻值得再嚟呀🤩
員工服務好有禮貌,依家係難得少有嘅香港食肆🤩👍🏻👏🏻
2024-01-03
下午茶
  • 葱花蛋三文治
2024-01-03 387 瀏覽
經過幸福中心德島,想入去試吓啲奶茶保唔保持得到,隻脚踏入舖頭,就已經有人招呼,我哋覺得坐呢度又好似大風,嗰度我又話近門口,换咗两次,個靓女侍應仍然殷勤招呼,可以比足分數。試吓未食過嘅咖哩牛筋飯,咖哩有椰汁同奶味,香氣十足,牛腩牛筋够"林",奶茶仍然保留高質,值得一飲再飲。另一驚喜就係件多士,可以講其他茶餐廳都揾唔到,只睇顏色外觀巳經值90分,咬落脆口,我要求高啲都可以講接近滿分。呢間舖原來開咗幾日,大窗光線十足,望住出面個景,攞住杯奶茶或咖啡,真係可以呆足成個下午,享受吓人生。