火鍋隨意門

Hotspot
餐廳: 火鍋隨意門
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
4天前 0 瀏覽
叮噹最厲害法寶就梗係隨意門啦!!估唔到火鍋都有隨意門~今日老細話同我去打邊邊~咁就入咗呢間隨意門啦!!胡椒豬筒骨濃湯鍋:次次火鍋都食雞湯,今次老細話要食豬骨湯,記得佢以前打親邊邊都要豬骨煲湯底,仲有濃濃嘅胡椒味,好暖胃!!湯底配菜又多:蘿蔔、粟米、蕃茄、京蔥、大蒜……包羅萬有!!蘋果木煙燻手切牛頸脊(細):賣相一流!!油花分佈平均~當然…肉質都好鮮嫩啦~好有牛味!!餃子拼盤:上枱直頭眼前一亮~😍從來未見過呢個擺盤~旋轉木馬🎠~餃子玩味十足!!當然餃嘅質素好好,蟹肉、鮮蝦雲吞、蟹黃、韭菜……乜都有大滿足!蔬菜拼盤:又係成個果籃咁~食材好新鮮!而家食飯都要睇樣賣相…靚嘅~食得都開心啲!雙拼響鈴:一半普通一半黃金,鹹蛋黃好香,熱辣辣~新鮮炸~就咁食就脆口,放湯又夠淋夠索湯,好味!手打滑雙拼:瑤柱乾貝滑+手打蟹子蝦滑兩種滑都好鬆軟~彈牙~不過份量就少咗啲……雙拼都係唔夠喉!😅😅蜂蜜菊花烏龍茶:呢個賣相真係未見過,成個地球儀咁~唔太甜,份量仲好足夠!!又係非常滿足嘅一餐!!

又係非常滿足嘅一餐!!

5天前
2024-03-22 783 瀏覽
近兩星期工作超級繁忙,實在需要化壓力為食力,好好食餐勁嘅!這餐廳聞說裝備頗有特色,食物質素都幾好,一直人氣頗高,特來嘗嘗。店內空間其實不大,晚上八點多去都幾乎滿座,裝潢以中式、日式及土耳其不同國家做佈置,我跟友人坐在古色古香的中國風主題內,為配合一下,湯底當然選了招牌花膠雞湯鍋,而且女人唔補好易老!花膠雞湯鍋 待湯滾起後,先喝一碗濃濃雞湯,湯底都算濃稠,因為真的有好多大大塊厚身花膠於湯內,滿滿骨膠原,花膠入口爽彈。雞件的擺盤好靚,有乾冰煙冒出,打卡影相之作,雞肉斬得好大塊,肉質滑嫩。蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $438單看牛肉的脂肪紋路咁靚已知好食,肥瘦均勻,牛味濃,口感偏柔軟細緻。餃子拼盤 其實不得不讚店家的擺盤設計是幾有心思的,將十粒餃子放在上下層的旋轉盤上。每粒都皮薄餡靚脹卜卜,個人最喜歡黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃夠特別,至於韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃都不錯,鮮蝦雲吞餃內的蝦肉好彈牙。手打墨汁芝心墨魚丸 墨魚丸本身已夠好食,丸內更有芝士餡料,味道香濃,一咬爆漿。特色蔬菜拼盤 多款不同的新鮮蔬菜,蘿蔔、蕃茄、金針姑、生菜等,二人食的份量都算多。竹蔗茅根店家每日新鮮自家煲製,清甜解渴

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $438

手打墨汁芝心墨魚丸
墨魚丸本身已夠好食,丸內更有芝士餡料,味道香濃,一咬爆漿。

特色蔬菜拼盤

竹蔗茅根
店家每日新鮮自家煲製,清甜解渴,最特別是圓型樽身設計。

總括而言,此店為單點火鍋配料模式,價錢自然比其他放題火鍋店偏高,不過他們的裝備、上菜擺盤、服務水準、食物質素又確實比較好,貴少少但都值得。
2024-03-21
2024-03-16 42 瀏覽
My friend finally returned to HK after a long time, so we had binlo dinner tgt. .For the soup base, we ordered their recommended Fish Maw Chicken Soup Pot. Containing lots of collagen, the fish maw was mellow. The chicken was tender. Looking appetising with its golden colour, the broth tasted rich and sweet. Among all dishes, I liked the Handmade Ball Platter the most. It included shrimp ball with crab roe, beefball with cheese, cuttlefish ball with truffle, meatball with spinach and mud carp ba
Fish Maw Chicken Soup Pot

Among all dishes, I liked the Handmade Ball Platter the most. It included shrimp ball with crab roe, beefball with cheese, cuttlefish ball with truffle, meatball with spinach and mud carp ball. Presented colourfully, the balls were meaty, and the beefball was cheesy.
Handmade Ball Platter

The Dumplings Platter included shrimp wanton, leaks and meat dumplings, bean leaves and scallops dumplings, black truffle and crab dumplings and kurobota pork and crab roe dumplings. The stuffing was generous and its skin was thin and silky.
Dumplings Platter

The White Sea Cucumber Meat and Red Sea Cucumber Meat was fresh and chewy. It became tiny after boiling, so some of them vainished after we put them into the pot😂.

White Sea Cucumber Meat

Mega Clam

Spanish Iberian Pork

Frozen Tofu and Raddish

Leaks and Meat Dumplings

Mashed Cuttlefish with Black Truffle

Sugar Can and Imperatae Drink

Fulfilling customers' wants to travel around, the resto was divided into four areas, which each represented one country, namely Turkey, Japan, France and China. On that day, we sat in the Turkish zone, so it was decorated with Turkish mosaic lamps with the attempt to create an exotic atmosphere.
2023-03-17
  • Dumplings Platter
  • Handmade Ball Platter
  • 餃子拼盤
-N訪 銅鑼灣土耳其裝飾火鍋店 經過2年仍然都係揀返佢哋嘅⋯✅招牌花膠雞湯特濃雞湯湯底 真係超級 超級 超級濃郁再加上超大塊花膠 同半隻大肥雞 滿滿既骨膠原個人建議可以先加一半雞肉雞肉熟一齊飲個湯會更加濃郁好黏口👅等個湯滾耐啲先再食花膠 花膠都腍啲 會入味啲我同朋友各自至少都飲左三四碗湯😂😂 🔘手切頂級安格斯牛肉份量都唔少喎😍大大盤 好吸引眼球👍🏻 牛肉味濃 脂肪分布均勻 😋質素高🔘餃子拼盤(黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、足料鮮蝦雲吞)五款唔同嘅餃 個人覺得最有特色係黑松露蟹肉黑松露竟然唔會遮蓋左蟹肉嘅鮮味 亦都食到一疏疏嘅蟹肉🦀💜🔘黃金雙拼鹹蛋黃響鈴x 鹹蛋黃魚皮 同朋友一致覺得魚皮比較好食 脆口 唔油膩😋🔘特盛蔬菜拼盤生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔、金菇⋯⋯將所有最新鮮嘅蔬菜都放晒入籃入邊個🔘蜂蜜菊花烏龍茶用地球儀裝 好特別重點‼️飲到最後仍然凍凍地⋯咩原理🤔清熱解渴 兩個人啱啱好

N訪 銅鑼灣土耳其裝飾火鍋店 經過2年仍然都係揀返佢哋嘅⋯

🔘手切頂級安格斯牛肉
份量都唔少喎😍大大盤 好吸引眼球👍🏻
牛肉味濃 脂肪分布均勻 😋質素高

🔘餃子拼盤
(黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、
白松露野菌豬肉餃、足料鮮蝦雲吞)
五款唔同嘅餃 個人覺得最有特色係黑松露蟹肉
黑松露竟然唔會遮蓋左蟹肉嘅鮮味 亦都食到一疏疏嘅蟹肉🦀💜

🔘黃金雙拼
鹹蛋黃響鈴x 鹹蛋黃魚皮
同朋友一致覺得魚皮比較好食 脆口 唔油膩😋

🔘特盛蔬菜拼盤
生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔、金菇⋯⋯
將所有最新鮮嘅蔬菜都放晒入籃入邊個
🔘蜂蜜菊花烏龍茶
用地球儀裝 好特別
重點‼️飲到最後仍然凍凍地⋯咩原理🤔
清熱解渴 兩個人啱啱好
  • 手切頂級安格斯牛肉
2023-12-16 1531 瀏覽
銅鑼灣特色火鍋冬天又到了,又是吃火鍋的季節,今天去銅鑼灣逛街,順便去了附近餐廳吃火鍋,看到這家間裝修非常特式,門口有打卡位,還有很多土耳其燈飾和牆紙,色彩繽紛。餐廳環境細小,座位不多,不過桌面夠大,足夠位放食物。平日晚上熱鬧,提供9種味料內有辣椒、蔥油、蔥、蒜蓉、炸蒜、芝麻、芫荽和醋等。花膠雞湯鍋 $318半熟的半隻三黃雞皮骨多肉,湯底煮滾後可以食邊淥,還有花膠越煮越入味,非常彈牙手切頂級安格斯牛肉 $298油花分布均勻,肉質香嫩,牛味濃郁餃子拼盤 $14810隻餃子,每款兩隻味,餃子足料,滿滿的餡料,包住雲吞皮。有蟹皇豚肉餃、白松露野菌豬肉餃、鳳尾鮮蝦餃、韭菜豬肉餃和足料鮮蝦雲吞豐盛蔬菜拼盤 $128有娃娃菜、生菜、蕃茄、入味白蘿蔔、南瓜、爽口金菇、木耳等等黃金雙拼 $98有鹹蛋黃炒炸魚皮和鹹蛋黃炒響鈴各3片,邪惡之選足料竹蔗茅根 $78球體的水壺很特別,可以裝到六七杯服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
銅鑼灣特色火鍋

門口有打卡位,
還有很多土耳其燈飾和牆紙,色彩繽紛。

花膠雞湯鍋 $318

手切頂級安格斯牛肉 $298
油花分布均勻,肉質香嫩,牛味濃郁

餃子拼盤 $148

豐盛蔬菜拼盤 $128
有娃娃菜、生菜、蕃茄、入味白蘿蔔、南瓜、爽口金菇、木耳等等

黃金雙拼 $98
有鹹蛋黃炒炸魚皮和鹹蛋黃炒響鈴各3片,邪惡之選

足料竹蔗茅根 $78
球體的水壺很特別,可以裝到六七杯

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2023-12-12
4天前 0 瀏覽
-火鍋隨意門🍽️-花膠雞湯鍋識食一定要食花膠雞🍲可以先飲個雞湯超香濃飲完即刻覺得補哂🤣入面仲有海量花膠食極都有😍雞件只需要淥5分鐘就保持嫩滑👍飲到咁上下就開始打邊爐!-本地牛頸脊牛頸脊係脂肪比較少所以食落唔會入口即溶但係佢都好林👍牛味好濃-餃子拼盤拼盤用旋轉木馬咁上真係識轉嫁😂入面有5款餃子🥟最推介蟹黃超濃蟹味😋-黃金雙拼黃金魚皮同響鈴打邊爐必食!但第一次食黃金響鈴係幾特別但咸蛋黃太重好易會膩🤣要浸湯食😍-蔬菜拼盤超大個蔬菜盤😂2個人真係要好努力先食得哂🤣用花膠雞湯浸既所有菜都好甜又有雞味😌-蜂蜜菊花烏龍茶菊花🌼岩哂打邊爐可以清熱氣👍又唔會好甜!-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_銅鑼灣#foodieluveat_火鍋#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #
火鍋隨意門🍽️

本地牛頸脊

黃金雙拼

蔬菜拼盤

蜂蜜菊花烏龍茶
菊花🌼岩哂打邊爐可以清熱氣👍又唔會好甜!
🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_銅鑼灣
#foodieluveat_火鍋
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #火鍋 #打邊爐 #特式火鍋 #花膠雞鍋 #銅鑼灣 #銅鑼灣火鍋
2024-05-25 0 瀏覽
第一次黎係坐入面,裡面🈶充滿土耳其特色嘅吊燈同裝修,今次坐呢邊係以中式擺設為主,侍應們服務態度都好好花膠雞湯鍋呢個招牌花膠雞湯鍋真係好正,有一大片花膠➕半隻三黃雞,放入湯裡面滾一滾後就先飲湯,真係好好飲😍,雞味非常濃郁,雞肉亦好嫩滑,必試之選蘋果木煙燻手切牛頸脊兩個人食就選擇細的,牛肉口感香滑,食落充滿牛香餃子拼盤🈶鳳尾鮮蝦餃、黑松露蟹肉餃、蟹皇豚肉餃、韭菜豬肉餃➕白松露豬肉餃,大大粒,皮薄餡靚,我就特別鍾意黑松露蟹肉餃,每一啖都係蟹肉,鮮味十足豐盛蔬菜拼盤擺盤好靚,有金菇、冬瓜、南瓜、蕃茄、娃娃菜、油麥菜、生菜🥬樣樣都好新鮮香甜黃金雙拼有鹹蛋黃魚皮➕響鈴,真係好邪惡🙈鹹蛋黃起晒沙,食落香脆鹹香蜂蜜菊花烏龍茶飲落係淡淡嘅蜂蜜菊花味,味道唔會太甜,好啱我飲

蘋果木煙燻手切牛頸脊
兩個人食就選擇細的,牛肉口感香滑,食落充滿牛香

豐盛蔬菜拼盤

黃金雙拼
有鹹蛋黃魚皮➕響鈴,真係好邪惡🙈鹹蛋黃起晒沙,食落香脆鹹香

蜂蜜菊花烏龍茶
飲落係淡淡嘅蜂蜜菊花味,味道唔會太甜,好啱我飲
呢間主打多款以三黃雞每日新鮮熬制雞湯鍋底火鍋店 一直都bookmark住今日放工同老公拍拖打邊爐就去一試佢嘅火鍋主打花膠雞湯和卜卜蜆雞湯鍋嘅火鍋隨意門除咗鍋物 裝修都好別緻環境很不錯 適合舒服地食個晚飯而且都睇得出佢地係擺盤上嘅心思完全係睇得又食得嘅火鍋餐廳一睇Menu 發現裡面有我一定鍾意嘅鍋底—「椰漿雞濃湯鍋」🥢椰漿雞濃湯鍋👉🏻首先上場嘅華麗湯底 超適合打番個卡👉🏻椰子同雞真係好夾嘅配搭 湯底鮮甜又有好香嘅椰子味 淥蔬菜同肉類都特別好食👉🏻佢地嘅黃油雞好好食 肉量厚但口感嫰滑 正🥢蘋果肉煙燻手切牛頸脊👉🏻打邊爐必點油脂分佈平均又牛味濃嘅牛頸脊👉🏻2人叫細份就非常足夠🥢餃子拼盤👉🏻總共有五款十粒的餃子拼盤 蟹黃蟹肉餃、韭菜豬肉餃、黑松露野菌餃、足料鮮蝦雲吞 等等 每款都各有特色亦都好足料👉🏻而且仲有好打卡able嘅旋轉裝置擺盤🥢特盛蔬菜拼盤👉🏻一共有7款蔬菜類 火鍋隨意門嘅蔬菜都好新鮮 食呢款湯底真係啱食好多菜 鮮甜度up!!!🥢黃金雙併👉🏻超邪惡嘅黃金炸響鈴和炸魚皮雙拼 沾滿鹹蛋黃新鮮炸起超惹味 雖然邪惡 但係必食嘅🥃蜂蜜菊花烏龍茶👉🏻打邊爐食熱氣野 當然要配番啲清熱下火嘅凍飲
今日放工同老公拍拖打邊爐就去一試佢嘅火鍋
主打花膠雞湯和卜卜蜆雞湯鍋嘅火鍋隨意門
除咗鍋物 裝修都好別緻
環境很不錯 適合舒服地食個晚飯
而且都睇得出佢地係擺盤上嘅心思
完全係睇得又食得嘅火鍋餐廳

一睇Menu 發現裡面有我一定鍾意嘅鍋底—「椰漿雞濃湯鍋」

🥢椰漿雞濃湯鍋

👉🏻而且仲有好打卡able嘅旋轉裝置擺盤

🥢特盛蔬菜拼盤

🥢黃金雙併

🥃蜂蜜菊花烏龍茶
👉🏻打邊爐食熱氣野 當然要配番啲清熱下火嘅凍飲 推薦呢款茶飲都幾清甜解渴

2024-05-14 14 瀏覽
又係食好野嘅時間, 今日去左近灣仔鵝頸橋附近冠景樓1樓火鍋隨意門打邊爐.火鍋隨意門有好多特色湯底, 例如招牌花膠雞湯鍋, 黑胡椒卜卜蜆雞湯鍋等等. 我地今晚就叫左胡椒豬筒骨濃湯鍋胡椒豬筒骨濃湯鍋 - 胡椒味十分清香, 辣度剛剛好, 可以驅走濕熱悶氣. 加上大量豬筒骨, 入口有口感, 肥瘦適中.蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) - 鮮紅柔嫩的牛肉, 分佈雪白的油花,口感肥嫩而有彈性, 肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁餃子拼盤 – 大大隻餃子, 不同材料, 不同味道, 每一款都係對味蕾嘅享受. 有蟹皇豚肉餃, 蟹味完全豐富口腔, 材料十足, 皮薄餡靚.豐盛蔬菜拼盤 – 火鍋隨意門真係唔會食唔飽, 一個蔬菜拼盤, 菜量十足, 真係食菜都飽, 加上蔬菜新鮮, 又有唔同款式, 利害.鹹蛋黃炒響鈴, 鹹蛋黃炒炸魚皮, 2款超邪惡小食, 香脆, 咬落口, 完全粉碎, 無油益味, 鹹蛋黃香濃. 竹蔗茅根 – 冰凍竹蔗茅根, 打邊爐最愛飲, 唔太甜, 口感清新

2024-05-14 12 瀏覽
銅鑼灣樓上邊爐店🌟秘製消暑椰漿雞濃湯鍋將椰肉打成漿 配以三黃雞同椰青水湯汁鮮甜帶椰子香氣而且雞肉好爽滑 湯底夠清熱 岩哂夏天打邊爐嗌🙌🏻🌟蘋果木煙燻手切牛頸脊擺盤好靚 牛脂分佈平均肉質嫩滑有嚼勁兼帶香甜既蘋果木炭香氣🌟餃子拼盤有五款不同口味既餃子包括黑松露蟹肉餃, ,韭菜豬肉餃,蟹皇豚肉餃,鳳尾鮮蝦餃同白松露野菌豬肉餃全部都皮薄且餡料豐富🌟 豐盛蔬菜拼盤蔬菜拼盤種類多有生菜,油麥菜,蕃茄蘿蔔同木耳等🌟鴛鴦響鈴即叫即炸 有原味同鹹蛋黃🌟 竹蔗茅根用地球儀作器皿夠搶鏡甜度適中又清熱解渴
銅鑼灣樓上邊爐店

肉質嫩滑有嚼勁
兼帶香甜既蘋果木炭香氣

🌟餃子拼盤
有五款不同口味既餃子
包括黑松露蟹肉餃, ,韭菜豬肉餃,蟹皇豚肉餃,
鳳尾鮮蝦餃同白松露野菌豬肉餃
全部都皮薄且餡料豐富

🌟 豐盛蔬菜拼盤
蔬菜拼盤種類多
有生菜,油麥菜,蕃茄蘿蔔同木耳等

🌟鴛鴦響鈴
即叫即炸 有原味同鹹蛋黃

🌟 竹蔗茅根
用地球儀作器皿夠搶鏡
甜度適中又清熱解渴

2024-05-10 13 瀏覽
做完美容同好姊妹去食養顏鍋今次呢間火鍋🍲店非常特別內部裝潢以日本、法國、土耳其及中國四地為主題餐區坐低🪑叫定個足料竹庶茅根飲完降下火連飲品擺設都咁有趣😁飲落真係幾足料湯底都有分、花膠鍋、芝士龍蝦鍋麻辣鍋、牛乳鍋。。女人👩🏻識叫當然叫花膠雞湯鍋 花膠真係好好大大塊🤤加埋半隻雞份量足料✨💖湯底非常濃厚新鮮嘅雞湯味每一啖都滿滿精華頂級準切安格斯牛肉好嫩口,油脂分布均勻肉質好軟腍✨✨特盛蔬菜拼盤砌成花夠體面 菜夠新鮮火蜆一樣夠新鮮,仲大大隻tim ,上碟夠氣派餃子拼盤(10粒)薄皮多餡,肉質鮮嫩可口
做完美容同好姊妹去食養顏鍋

今次呢間火鍋🍲店非常特別
內部裝潢以日本、法國、土耳其及中國四地為主題餐區

坐低🪑叫定個足料竹庶茅根飲完降下火
連飲品擺設都咁有趣😁
飲落真係幾足料

湯底都有分、花膠鍋、芝士龍蝦鍋
麻辣鍋、牛乳鍋。。

女人👩🏻識叫當然叫花膠雞湯鍋
花膠真係好好大大塊🤤
加埋半隻雞份量足料✨
💖湯底非常濃厚新鮮嘅雞湯味
每一啖都滿滿精華

頂級準切安格斯牛肉好嫩口,油脂分布均勻
肉質好軟腍✨

✨特盛蔬菜拼盤砌成花夠體面 菜夠新鮮

火蜆一樣夠新鮮,仲大大隻tim ,上碟夠氣派

餃子拼盤(10粒)
薄皮多餡,肉質鮮嫩可口
  • 手切頂級安格斯牛肉
  • 足料竹蔗茅根
以花膠雞湯為招牌嘅火鍋店喺銅鑼灣都有一間今次去到見到有期間限定嘅湯底唔洗諗嚟諗去即刻嗌嚟試吓💖檸檬魚湯底💖手切牛頸脊💖餃子拼盤💖蔬菜拼盤💖黃金雙拼💖蜂蜜菊花茶湯底有成條星斑仔嘅份量魚肉鮮甜夠滑唔算多骨而個湯底係完全冇油膩感嘅雞湯加上仲有萵荀墊底兩個人食嘅話個湯底已經飽咗三成牛頸脊大推個人覺得係必叫配料新鮮冇雪藏感個油脂比例剛剛好好彩嗌咗細份量唔係就食唔晒黃金雙拼係炸魚皮同炸響鈴上枱嘅時候出晒煙就知係即炸食落口嗰刻個罪惡感直線上升鍾意鹹蛋嘅人唔好錯過最後想讚吓呢度嘅夥計個服務態度係非常好又有禮貌介紹菜式同加湯都好主動如果下次再有限定湯底都會想再嚟
以花膠雞湯為招牌嘅火鍋

個服務態度係非常好又有禮貌
介紹菜式同加湯都好主動
如果下次再有限定湯底都會想再嚟
2024-05-02 32 瀏覽
多啦A夢的隨意門大家就聽得多,想不到吃火鍋也有隨意門!店舖內共有四個不同國家的主題區,分別為土耳其(最大的主題區域)、日本、中國及法國。食客於火鍋店內就像借用了多啦A夢的隨意門一樣,可置身於不同國家享受火鍋美食。今晚我和朋友被安排了於土耳其區進食。🫕湯底:椰漿雞濃湯鍋🥥🐔~湯鍋放下時已冒起一堆白色煙霧,充滿仙氣。鮮椰肉被打成漿,配以三黃雞及椰青水,清熱之餘更鮮味十足,難怪被稱為消暑推介。🐮🥩本地牛頸脊(細)~對比起牛的其他部位,牛頸脊的脂肪較小,肉質相對軟滑有咬口,肉味較濃。🥟餃子拼盤(10粒)~10粒餃子分別放在旋轉木馬形狀的上下兩層位置,碟子不停轉動,絕對是打卡必點。拼盤內有5款各2粒的餃子,包括鮮蝦雲吞、蟹皇豚肉餃、韮菜豬肉餃,白松露野菌豬肉餃及黑松露蟹肉餃。各款餃子都餡料十足,味道亦非常突出。🥬🥦特盛蔬菜拼盤~拼盤包括油麥菜、蘿蔔、娃娃菜、番茄、木耳、南瓜,金菇及紅蘿蔔。蔬菜新鮮清甜,感覺清新。🥢黄金雙拼~咸蛋黃炸響鈴及魚皮脆卜卜,十分香口惹味。🥃竹蔗茅根~配合店舖主題,以透明地球儀盛載,打卡度十足。味道清甜,冰凍消暑透心凉。
🥢黄金雙拼~咸蛋黃炸響鈴及魚皮脆卜卜,十分香口惹味。
2024-05-01 24 瀏覽
朋友幾個月前嚟打邊爐覺得好好食,最近帶埋我去回味一番🥰 6點前埋單仲有68折優惠🤩 餐廳採用手機落單,配料份量都唔少,擺盤都好精緻😍湯底揀咗🌟招牌花膠雞湯鍋,打邊爐前先飲啖原味雞湯,雞湯以🐥三黃雞熬製,雞味香濃,味道新鮮又濃郁,並加入厚身花膠,滋補又美顏,飲咗兩、三碗先夠喉。湯底嘅雞件係另上,仙氣陣陣,打咭一流,雞肉切得大嚿而肉質滑嫩🎠餃子拼盤以旋轉木馬架盛載,每粒餃子都會上下擺動,擺盤好有特色! 餃子皮好滑,包含5款口味,有韮菜豬肉、黑松露蟹肉、鮮蝦等,個人最鍾意冬菇豬肉餃子,調味適中,剛剛好🐂蘋果木煙燻手切牛頸脊肉質細嫩,脂肉均勻豐盛蔬菜拼盤以花卉做主題,蘿蔔切成花型,好可愛。蔬菜拼盤有生菜、娃娃菜、黑木耳等,十分豐盛澳洲帶子片滾一陣已經食得,自身已帶少許鹹味飲品蜂蜜菊花烏龍茶以地球儀造型器皿盛載,好特別

🐂蘋果木煙燻手切牛頸脊肉質細嫩,脂肉均勻

澳洲帶子片滾一陣已經食得,自身已帶少許鹹味

飲品蜂蜜菊花烏龍茶以地球儀造型器皿盛載,好特別
2024-04-30 29 瀏覽
🍲最近同朋友去左銅鑼灣一間人氣火鍋店 - 火鍋隨意門一齊打邊爐💛餐廳裝潢都幾有特色,以4個國家為設計主題,分別有法國🇫🇷、土耳其🇹🇷、日本🇯🇵同埋宮廷建築🇨🇳😊食物質素唔錯,餐廳提供9種配料,分別有辣椒、醋、蔥油、芫荽、蒜蓉、炸蒜、蔥、芝麻、醬油。♡隨意門招牌花膠雞湯鍋湯底用上三黃雞每日新鮮熬製而成🐔三黃雞肉嫩味道又濃郁,配搭厚身花膠可以補充豐富骨膠原,岩哂媽媽們啊(◕ᴗ◕✿)建議可以先飲湯~花膠可以滾耐d會比較腍身同埋會越煮越入味🤭我忍唔住飲左3碗湯😆雞肉用乾冰製造出煙效果,好吸睛❗️♡手切頂級安格斯牛肉份量一d都唔少,好有牛肉味而牛脂分佈都好均勻,擺盤都好有心思♡餃類拼盤呢個拼盤係用旋轉木馬裝住,非常可愛🎠分別有黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、鮮蝦雲吞,全部都大大粒🫶🏻我最鍾意係黑松露蟹肉餃同埋白松露野菌豬肉餃,一咬好香口😛蟹黃豚肉餃好足料,咬一啖好多蟹黃🦀♡特盛蔬菜拼盤擺盤好精緻又新鮮,呢個拼盤有金菇、生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔,好健康呀🥗♡麻辣鴨舌朋友order左呢一份小食,味道好夠麻又好夠辣,非常惹味(◍•ᴗ•◍)♡蜂蜜菊花烏龍茶呢個係用地球儀當茶

♡隨意門招牌花膠雞湯鍋

♡手切頂級安格斯牛肉

♡餃類拼盤

♡特盛蔬菜拼盤

♡麻辣鴨舌

♡蜂蜜菊花烏龍茶
呢個係用地球儀當茶壺咁,好特別啊🌎Gavin完全比佢吸引左,非常清熱解渴😆Gavin一邊飲一邊講「甜甜~」我都覺得好好飲丫🤓

@hotspot.cwb

📍火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
(🚇港鐵銅鑼灣站 A 出口,步行約4分鐘)

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #hkbabystyle #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkinfant #hkbabyphotography #親子KOL #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #開飯喇 #開飯喇銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣打卡 #銅鑼灣打邊爐 #聚會餐廳 #打邊爐 #打卡餐廳 #打卡餐廳香港
2024-04-07