餐廳: 牛牛日式火鍋放題 (海之戀商場)
資訊:

我諗好多人都知道我好鍾意打邊爐,今日嚟到荃灣海之戀嘅牛牛日式火鍋放題試吓😋我哋平日嘅夜晚嚟到,叫咗Level 3嘅澳洲和牛牛肉放題 ($318)🙆🏻‍♀️呢個級數已經可以食到幾靚嘅澳洲和牛,油脂唔算好重,但係勝在肉味好濃,口感同味道都非常正,好欣賞佢呢度啲牛肉都好大塊,唔會碎濕濕,食得非常滿足🥰而湯底方面,我哋一個叫咗泰·酸辣蝦鍋,估唔到都幾濃味喎,酸酸辣辣好開胃,泰式風味濃,裏面仲有蝦添😆而另一個鍋叫咗黃金酸菜鍋,我自己覺得呢個比泰式嗰個辣少少,但酸菜味都非常香,有少少酸菜白肉鍋嘅感覺~講到放題,呢度出面嘅材料,好似菜同菇等等都好新鮮,而丸類都有唔少選擇,佢嘅refill速度都相當快,唔怕冇嘢食😆另外我亦都好喜歡佢嘅熟食,除咗我鍾意食嘅麻辣鴨血之外,竟然仲有炸鮮奶😍搞到忍唔住食咗啲熟食,飽咗少少🤣飲品選擇都唔少㗎,不過我見佢而家做緊優惠,可以加$15叫純綠妍奶蓋同埋黑糖珍珠鮮奶,咁就每樣都叫咗一杯嚟試吓,估唔到打邊爐舖頭都可以拍得住台式飲品店嘅質素,又可以過下口癮🤣另外我哋都加咗兩個葡撻 ($20),佢都幾大個,而且酥皮好香脆,熱辣辣好味道👍🏻最後梗係食埋支甜筒先走啦,90分鐘啱啱好非

最後梗係食埋支甜筒先走啦,90分鐘啱啱好非常飽,好滿足地走人😋
2024-05-22
2024-05-24 40 瀏覽
🔥🍲 牛牛日式火鍋放題體驗 🔥🍲踏進牛牛日式火鍋放題,映入眼簾的是寬敞時尚的用餐環境,搭配日式簡約設計,給人一種舒適放鬆的感覺。🏡首先,我們點了120分鐘日本宮崎和牛火鍋午市放題($398)。這個放題真是物超所值,種類之多令人目不暇接!🤩 ## 牛肉 ##宮崎和牛肩胛肉、澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌、丹麥王樣牛小排、丹麥封門柳、美國特撰牛肉,每一種都是頂級的牛肉,肉質鮮嫩多汁,入口即化。🥩🔥我最喜歡的是宮崎和牛,油花均勻分佈,味道獨特醇香。## 豬肉和羊肉 ##西班牙伊比利亞豚肉、丹麥豚腩肉、丹麥豚梅肉都很新鮮可口。澳洲綠草原羊肩肉也很嫩滑,吃起來毫無膩味。🐷🐑## 海鮮##嚴選鮑魚仔、海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦、黃金海螺、嚴選紅魚柳、大墨魚仔,新鮮程度一流,口感Q彈有嚼勁。🦞🦀我最愛鮮甜的鳳尾蝦!自家製韭菜餅、年糕福袋、日本年糕片、明太子墨魚滑都很對味。芝士年糕、明太子吉列蝦、榴連皇炸彈、日式章魚燒等小食也很可口。🥟🍘沙律、前菜和麵食種類也很豐富,讓人吃到飽。自助區超過40款美食、配料、甜品和飲品,真是大快朵頤!🥗🍲🍜最後,我們還免費享用了關西壽喜燒,所有酒類也可以免費無限量

🔥🍲 牛牛日式火鍋放題體驗 🔥🍲

## 牛肉 ##

## 豬肉和羊肉 ##

## 海鮮##

最後,我們還免費享用了關西壽喜燒,所有酒類也可以免費無限量追加。🍻真是物超所值的一餐!

除了火鍋,我們還點了黑糖珍珠鮮奶($32)、純綠妍奶蓋($28)和滋味葡撻($14)。飲品香濃順口,葡撻酥脆可口,絕對是完美的結尾!☕🥤🥧

牛牛日式火鍋放題 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1010號舖

#牛牛日式火鍋 #火鍋放題 #日式火鍋 #和牛 #宮崎和牛 #黑安格斯牛 #海鮮 #日式小食 #自助餐 #無限量供應 #荃灣美食 #foodie #instafood #香港美食 #開飽 #放題 #日式料理 #燒肉 #壽喜燒 #飲品 #甜品 #牛肉 #豬肉 #羊肉 #海鮮拼盤 #沙律 #前菜 #麵食 #yummy #delicious #musttry

2024-05-23
一大班人去任食火鍋,我就提議去「牛牛日式牛鍋」,重點在於每位客人都有一個獨立的火鍋湯底,既可以滿足各自喜歡的口味,感覺又衛生一點,多人打邊爐的話絕對推薦。先跟店員講要選擇什麼套餐 ,之後再用QR Code點食物,大家可以一齊瀏覽餐牌,想食什麼就落單。一人一鍋之餘,坐得又非常舒適,除了食物之外,一個好的環境可以令個人更加開胃。♠ 1. 膠原豬骨鍋因為我不太食辣,那就選擇牛牛招牌湯底之一的膠原豬骨鍋。豬骨湯底濃郁鮮美,富有膠原蛋白,豬骨味給火鍋份外增添了豐富的味道。♠ 2. 火鍋配料:澳洲和牛、澳洲安格斯牛、丹麥皇冠豚肉、巴西牛舌我們選擇了「澳洲和牛放題」套餐,提供了多種高級的火鍋肉類選擇。澳洲和牛和澳洲安格斯牛都是頂級的牛肉品種,當然是重點下單的。澳洲和牛鮮嫩多汁,口感極佳,兩款的牛味都非常濃厚,而且肉質不會過肥,非常好入口。此外,巴西牛舌用來下鍋亦是一流,肉質鮮嫩,口感柔軟,是另一番風味。♠ 3. 火鍋配料:海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦牛牛除了牛肉之外,海鮮選擇也非常豐富。新鮮的海扇貝、紐西蘭青口和越南鳳尾蝦都是我們不斷下單的。海鮮都非常鮮美嫩口,在湯底中煮熟,海鮮的鮮味與湯底的風味
任食火鍋
♠ 1. 膠原豬骨鍋
膠原豬骨鍋
♠ 3. 火鍋配料:海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦
牛牛除了牛肉之外,海鮮選擇也非常豐富。新鮮的海扇貝、紐西蘭青口和越南鳳尾蝦都是我們不斷下單的。海鮮都非常鮮美嫩口,在湯底中煮熟,海鮮的鮮味與湯底的風味融合,更加入味。
海扇貝
紐西蘭青口
♠ 4. 火鍋配料:唐生菜、鴨血、淮山、豆腐、蕃茄、粟米
火鍋配料自助區,你可以找到各種新鮮的蔬菜和火鍋配料。菜類的話,唐生菜是火鍋的經典搭配,牛牛選用的唐生菜大大塊,很好感覺。鴨血和豆腐則能吸收湯底的精華。此外,還有淮山、蕃茄和粟米等多種配料,可以加落湯底更加鮮味和健康。
自助區
♠ 5. 任飲飲品:Asahi 啤酒、日本清酒、紅酒、汽水等等
牛牛還提供了多種任飲飲品供享用。選擇Level 3以上的套餐就可以選擇Asahi啤酒、日本清酒、紅酒等等任飲。非酒精類飲品亦提供了多種選擇,可以滿足不同人的喜好。
Asahi 啤酒
任飲飲品
♠ 6. 熟食:薯條、炸雞翼、炸餃子、炸燒賣
除了火鍋食材外,牛牛還提供了各種美味的炸物小食。薯條、炸雞翼、炸餃子和炸燒賣都可以作為火鍋前的小食,十分多選擇。
♠ 7. 甜品:任食雪條、Movenpick雲呢拿雪糕
甜品方面,任食雪條和Movenpick雲呢拿雪糕都是一個迷人的選擇,雪條種類眾多,絕對有一款喜歡的。
甜品
一大班人打邊爐,「牛牛日式牛鍋」絕對是一個好選擇。
2024-05-02
Asahi 啤酒
任飲飲品
甜品
2024-04-27 195 瀏覽
屯馬沿線🚈找美食~荃灣西🚏C4出口 步行大約3 - 4分鐘🚶‍♀️今晚約咗 Friend 去荃灣食飯🥢🐮🐮牛牛日式火鍋放題@gyugyu_shabushabu👆火鍋店正價時段第二位有半價優惠🔥就入去試吓😁✨️火鍋湯底八款 一人一鍋😚有齊日 泰 川式等口味👍✨️自助區有炸物 熱食 日式咖哩牛肉飯😍 鍋物 清酒 汽水 啤酒 雪糕雪條 任飲任食揀咗兩款紅湯 🍅濃郁熟成蕃茄鍋 🦐惹味香濃泰式酸辣蝦鍋Lv3 澳洲和牛放題 💰318🐮肉有6款 澳洲和牛 澳洲黑安格斯 丹麥封門柳 極上牛舌 丹麥小牛排😚對牛魔王我倆 一次食均軟嫰 肉味香濃 有嚼勁嘅牛牛 叫多幾round食飽 夠曬滿足😋另外有前菜 沙律 海鮮 揚物可供選擇👍即叫即整 吉列炸蝦同章魚燒都好正😋最後留返個肚食甜品~~香濃榴連王炸彈🤤
屯馬沿線🚈找美食~荃灣西🚏

另外有前菜 沙律 海鮮 揚物可供選擇👍
即叫即整 吉列炸蝦同章魚燒都好正😋

最後留返個肚食甜品~~香濃榴連王炸彈🤤

2024-04-25
臨近月尾 真係好想食返餐好嘅慰勞自己💆 呢晚同友人嚟咗呢間喺海之戀商場嘅火鍋店 我哋揀咗level 3嘅澳洲和牛放題🫶🏻鍋底呢間火鍋店嘅鍋底係一人一鍋 啱晒我同朋友可以各自選擇自己鍾意嘅鍋底🍲 朋友就揀咗意熟成番茄鍋 味道好香🥫 我就揀咗膠原豬骨鍋 食落唔會好鹹 我覺得配牛肉就啱晒肉類呢一個套餐包括埋Level 1 and 2嘅肉類 所以夾埋都有成10款可以揀㗎👍🏻 當中包括有澳洲和牛 澳洲黑安格斯 極上牛舌 丹麥王樣牛小排 丹麥封門柳 西班牙伊比利亞豚肉 澳洲綠草原羊肩肉等🐑 我就最鍾意澳洲和牛同埋羊肩肉 食落口真係好嫩滑 而且肉味香濃海鮮呢個套餐仲包括海鮮🦐 海扇貝 紐西蘭青口 明太子墨魚滑 越南鳳尾蝦 肉質彈牙 仲好大隻添呀自助區食物種類都幾多元化 蔬菜區同埋唔同嘅丸都可以喺外面搵到 呢度嘅蔬菜都幾新鮮🥬 仲有自家製韮菜餅 粒粒飽滿 點少得打邊爐必備嘅響鈴卷🥳 索晒啲湯底😻熟食區幾欣賞呢度嘅熟食區 有好多款滋味小食😄 當中我最鐵意滷水雞翼 滷得好入味 仲有香辣脆雞翼 黃金雞塊 入面仲keep到有肉汁🐥 仲有QR code落單嘅明太子吉列蝦同埋榴連皇炸彈 即叫即炸 上枱時好熱辣辣飲

鍋底

肉類

熟食區

飲品
呢度有兩大個雪櫃裝住唔同類型嘅飲品 我哋嗌呢一個餐仲有日本ASAHI啤酒任飲添🍻 真係啱晒暢所欲言一番 仲可以用橙色杯斟外面嘅sake🍶

好喜歡呢度嘅火鍋真係一人一鍋 牛肉嘅質素都好唔錯 仲有酒精飲品嘅任飲 算係幾抵食🥰
6天前 0 瀏覽
.🔺牛牛日式火鍋放題 呢排返工都好忙碌 星期五要好好慰勞自己!到友人黎到位於海之戀嘅牛牛日式火鍋放提🥘⭐️LV3澳洲和牛食之放題⭐️8款湯底任君選擇 一人一鍋🤭LV3放提有多達85樣食物任食!自助吧食物選擇都幾多👍🏻豚肉&牛肉質素讚👍🏻尤其是澳洲黑安格斯、西班牙伊比利亞豚肉🫶🏻牛肉淋滑有牛味,豚肉都幾爽口👅加$10仲可以升級特飲:黑糖珍珠鮮奶、純綠妍奶蓋🍵整體嚟講性價比好高,值得一試!
🔺牛牛日式火鍋放題
呢排返工都好忙碌 星期五要好好慰勞自己!
到友人黎到位於海之戀嘅牛牛日式火鍋放提🥘
⭐️LV3澳洲和牛食之放題⭐️
8款湯底任君選擇 一人一鍋🤭
LV3放提有多達85樣食物任食!
自助吧食物選擇都幾多👍🏻豚肉&牛肉質素讚👍🏻
尤其是澳洲黑安格斯、西班牙伊比利亞豚肉🫶🏻
牛肉淋滑有牛味,豚肉都幾爽口👅
加$10仲可以升級特飲:黑糖珍珠鮮奶、純綠妍奶蓋🍵
整體嚟講性價比好高,值得一試!
2024-05-18 0 瀏覽
之前行街經過見到窗邊卡位可以對住無敵大海景🌊睇到日落🌅好心動,於是搵日黃昏時段同屋企人嚟試吓~ 我哋嗌咗Lv.3 澳洲和牛牛肉放題(假日成人),每位 $318(未連加一),送日本啤酒、清酒同紅白酒。🍲一人一鍋,每人揀一個湯底。🔸極·鰹魚鍋:味道清甜,清清地唔會冚咗牛肉嘅原味🔸膠原豬骨鍋:入口香口濃郁🥩豬牛雞羊咩都有,以下係我個人嘅精選~🔸澳洲和牛:回本之選,牛味香濃,口感鮮嫩💯🔸澳洲黑安格斯牛:另一必食嘅牛肉,相對瘦肉比例多啲,但同樣嫩口👍🏻🔸澳洲綠草原羊肩肉:味道超級濃郁🐟🔸海扇貝:幾彈牙🔸越南鳳尾蝦:大大隻好好肉地🔸蜆:嫩滑無沙🔸明太子墨魚滑:私心推介🫶🏻 足料又有咬口小食🔸榴槤皇炸彈:外脆內軟之餘最重要係榴蓮餡好多😋🔸日式章魚燒:嗌嚟過下口癮😂🔸味付墨魚仔:食完之後個嘴黑鼆鼆好玩😂🔸自家製韭菜餃:脹卜卜好多餡,食一隻都夠曬皮🔸日本年糕片:成大嚿咁上大滿足,可以自己再分開幾片🍺🔸啤酒:係日本嘅Asahi Super Dry,麥香鮮明,入口清爽透心涼🧊同場加映💁🏻‍♀️🔸純綠妍奶蓋 +$15:奶蓋好creamy又夠鹹香,綠茶底就好適合食肉獸係打邊爐之後飲嚟消滯,腸胃零負擔🔸黑糖珍珠鮮奶

🍲
一人一鍋,每人揀一個湯底。
🔸極·鰹魚鍋:味道清甜,清清地唔會冚咗牛肉嘅原味
🔸膠原豬骨鍋:入口香口濃郁

🥩
豬牛雞羊咩都有,以下係我個人嘅精選~
🔸澳洲和牛:回本之選,牛味香濃,口感鮮嫩💯
🔸澳洲綠草原羊肩肉:味道超級濃郁

小食
🔸榴槤皇炸彈:外脆內軟之餘最重要係榴蓮餡好多😋
🔸日式章魚燒:嗌嚟過下口癮😂
🔸味付墨魚仔:食完之後個嘴黑鼆鼆好玩😂
🔸自家製韭菜餃:脹卜卜好多餡,食一隻都夠曬皮
🔸日本年糕片:成大嚿咁上大滿足,可以自己再分開幾片

🍺

同場加映💁🏻‍♀️

🔸黑糖珍珠鮮奶 +$15:邪惡但好飲😈 味道香甜,珍珠Q彈

‼️飲品上面附有中式茶壺仔,職員會即場表演加乾冰,營造煙霧彌漫嘅氛圍,好有儀式感,打卡一流‼️

🔸葡撻 +$10:大力推介🙌🏻 酥皮好有層次感,蛋香味濃郁,一咬落去就知道好足料,估唔到火鍋店都整得咁高質🤤

自助區
蔬菜丸仔炸物飲品等等都應有盡有,雪糕櫃除咗甜筒雪條雪糕杯之外,仲有Mövenpick(士多啤梨味)可以任食🙌🏻

上菜速度好快,而且完全冇漏單,職員態度又有禮貌,好快手幫我哋執走啲吉碟,美食加埋海景日落view真係冇得輸💯
2024-05-18 0 瀏覽
放假前夕的晚上,我去到荃灣西海之戀商場任食牛肉火鍋☺️☺️90分鐘任飲任食,有八款湯底可選擇,依家好特別可以一人一鍋,挑選自己鍾意嘅湯底,今次我選擇了鰹魚鍋,另一款是關東壽喜燒鍋。套餐方面,我選擇了Level3澳洲和牛放題。餐廳另外推出可以追加葡撻以及兩款自家製飲品,分別黑糖珍珠鮮奶以及綠鹽奶蓋,飲品上到枱非常之吸引,非常有茶壺不停地出煙,飲落去亦都非常好飲,真係視覺同味覺嘅享受。而葡撻熱辣辣,外皮非常鬆脆,但香味亦十分濃郁😋當中亦有不少熟食可選擇,當中我認為最好食是麻辣鴨血。而自選蔬菜類亦可以在外無限任食,一些基本的蔬菜菇類亦有,特別的是有一款有紅魚柳、墨魚仔、雞件、花生豆苗等等,食材又十分新鮮,而且乾淨😁牛類選擇亦都很多,當中當然要不停食和牛片, 而另外一些封門柳、黑和牛等都新鮮,而且紋好靚;海鮮方面,亦有扇貝、青口、蝦等。總括嚟講,依家牛肉火鍋性價比很高,牛雖然任食但亦都係好靚嘅牛,而且上菜快,一定食得飽,而且滿足。😋

放假前夕的晚上,我去到荃灣西海之戀商場任食牛肉火鍋☺️☺️

• 巴西牛舌
又到火鍋時間🥳今次係位於海之戀既牛牛日式火鍋放題🩵見到餐廳有自家製特飲同葡撻 即刻要試下 葡撻就當係小食 酥脆而蛋味香濃珍珠奶茶🧋同奶蓋綠茶都好高質 唔會太甜珍珠煙韌Q彈😋飲品上面仲有好細個茶壺仔 可愛 可以拎返屋企玩🤣.除左主打既牛肉同自助配料 仲有好多小食 有大量炸物 仲有我最愛既麻辣鴨血!!!夠麻又夠辣🌶️非常開胃澳洲和牛 黑安格斯同極上牛舌都好味和牛會相對嫩口 齒頰留香 大理石油花👍🏻安格斯牛味會更濃 而牛舌富有彈性 薄切都好鮮甜易入口.我點左壽喜燒湯底 甜甜咸咸既湯底最吸引🤩加埋粟米🌽 南瓜🎃 瞬間變成我最鍾意食既嘢牛肉點埋蛋汁 入口有滿滿幸福感。.最後當然唔少得甜品 有大量雪糕雪條 大家記得留肚食🩷
又到火鍋時間🥳今次係位於海之戀既牛牛日式火鍋放題🩵

和牛會相對嫩口 齒頰留香 大理石油花👍🏻
安格斯牛味會更濃 而牛舌富有彈性 薄切都好鮮甜易入口

我點左壽喜燒湯底 甜甜咸咸既湯底最吸引🤩
加埋粟米🌽 南瓜🎃 瞬間變成我最鍾意食既嘢
牛肉點埋蛋汁 入口有滿滿幸福感。

最後當然唔少得甜品 有大量雪糕雪條
大家記得留肚食🩷
2024-05-09
放工同同事想個打邊爐 見呢間餐廳門口有人排隊就跟風試吓😂 原來做緊優惠 正價時段第二位半價 新出嘅葡撻同自家製特飲都好高質 仲好打卡able🧋一人一鍋共有8 款湯底 我哋叫咗山椒味噌鍋 & 蕃茄芝士鍋四個level嘅set 我哋揀咗Level 3澳洲和牛放題 90分鐘可以試到超過85種嘢食牛肉嘅選擇非常多:美國頂級牛肉、丹麥王樣牛小排、丹麥封門柳、澳洲和牛、澳洲安格斯牛、極上牛舌仲有多款海鮮 豚肉 羊肉 揚物 鍋肴 沙律 小菜 麵食推介要試下扇貝&越南風尾蝦&紐西蘭青口 大大粒勁新鮮明太子墨魚滑超足料 食到好多墨魚粒自助區仲有超過 40 款野食 蔬菜 丸類 熟食炸物有薯條 炸雞翼 炸餃子 炸燒賣 炸薯寶除左非酒精類飲品 酒鬼可以自己斟sake 紅酒 白酒 Asahi啤酒最後甜品一定要食MovenPick雪糕 大滿足🍨
放工同同事想個打邊爐 見呢間餐廳門口有人排隊就跟風試吓😂

自助區仲有超過 40 款野食 蔬菜 丸類 熟食
炸物有薯條 炸雞翼 炸餃子 炸燒賣 炸薯寶

最後甜品一定要食MovenPick雪糕 大滿足🍨
2024-05-15 24 瀏覽
平時多人嘅話,唔知食咩,一般都會揀食任食火鍋。#打邊爐 ,可以揀自己想食嘅肉,仲可以喺等待肉熟嘅過程,可以好好咁同朋友朋友傾計。今日係星期四,全日都可以第二位有半價,所以就算得兩個人,都揀食火鍋。呢度嘅肉係用QR CODE落單,而蔬菜、丸類、飲品熟食,都係自己出去攞。一人小火鍋模式,所以我地可以試兩款湯底。LV3 澳洲和牛牛肉放題 平日$318+半價$159=477呢個餐可以食澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌,同埋LV1 LV2嘅所有選擇。最抵就係可以免費任飲紅酒、白酒、清酒,飲酒原價要加多$50架!我地今次叫左兩款湯底關東壽喜燒鍋昆布醬油清清地,仲要有生蛋一隻奶油豆乳鍋,真係有落少少奶架,好Creamy,不過唔可以太大火,同埋配重油食物會膩。澳洲和牛最多油香,不過我落左豆乳呢邊,變左食唔到太多塊。澳洲黑安格斯,肉味同脂肪都平衡同丹麥王樣牛小排,感覺分別不大。今次反而最愛,最瘦但最肉味嘅丹麥封門柳。飲品就自己雪櫃攞丸有好多款式蔬菜都有花生苗🌱蟲草花、花心蘿蔔嘅等款式醬料公仔麵清酒🍶各種炸物,配各種Shake Shake粉,好玩鹵水雞翼竟然有驚喜,台式鹵水,裡面有一隻辣椒,但唔辣,只係好

我地今次叫左兩款湯底

關東壽喜燒鍋
昆布醬油清清地,仲要有生蛋一隻
澳洲和牛最多油香,不過我落左豆乳呢邊,變左食唔到太多塊。
澳洲黑安格斯,肉味同脂肪都平衡
同丹麥王樣牛小排,感覺分別不大。
今次反而最愛,最瘦但最肉味嘅丹麥封門柳。
飲品就自己雪櫃攞
丸有好多款式
蔬菜都有花生苗🌱蟲草花、花心蘿蔔嘅等款式
醬料
公仔麵
清酒🍶
各種炸物,配各種Shake Shake粉,好玩
鹵水雞翼竟然有驚喜,台式鹵水,裡面有一隻辣椒,但唔辣,只係好香
打邊爐新嘗試
黑糖珍珠鮮奶 $15
打住邊爐都可以飲台式飲品,好幸福啊!黑糖嘅香甜,配鮮奶嘅Creamy,飲到最底都仲有好多黑糖,算抵飲。
純綠妍奶蓋 $15
打邊爐最適合飲茶消滯,呢款茶飲落清香,有奶香味,仲填補埋雪櫃裡面所有飲品都係甜,要飲茶就要用茶包沖熱水嘅空缺。
滋味葡撻 +$10
平時食任食火鍋,臨走前都會,食雪糕。不過今次有新選擇啦!佢呢個外皮好脆,蛋香都夠,雖然中間唔算好焦,但都收貨。下次都會願意加錢,食多一款嘢。
2024-05-09
  • 澳洲和牛
  • 丹麥封門柳
  • 鹵水雞翼
  • 純綠妍奶蓋
Gyu Gyu Shabu Shabu牛牛殿堂日式火鍋放題以其獨特的一人一鍋新派日式火鍋放題概念而聞名。前菜小食也是很出色。湯底選擇多樣,其中包括冬陰功蝦湯和傳統山椒味噌鍋。香辣的口味,蝦子彈牙,猶如飲冬陰功湯。傳統山椒味噌鍋則以山椒和味噌為基礎,營造出濃郁的鮮香味道,讓人回味無窮。Gyu Gyu Shabu Shabu提供多款優質牛肉供選擇,其中包括澳洲和牛、牛舌和牛小排。澳洲和牛肉質出色加上豐富的油花,每一口都散發出濃郁的牛肉香氣。牛舌細嫩,牛小排則是肉質鮮嫩多汁,入口即化,一定要試試。此外,Gyu Gyu Shabu Shabu 還提供烏冬、公仔麵、芋絲、薯粉,每類主食都很吸引。黑糖珍珠鮮奶和純綠妍奶蓋。黑糖珍珠鮮奶帶濃郁的黑糖香氣彈性珍珠。純綠妍奶蓋清新綠茶味加上奶蓋更惹味總而言之,Gyu Gyu Shabu Shabu牛牛殿堂日式火鍋放題以其獨特的一人一鍋新派日式火鍋放題概念,優質牛肉和新鮮高級食材,以及多樣化湯底和特色飲品。

前菜小食也是很出色。

牛舌細嫩,牛小排則是肉質鮮嫩多汁,入口即化,一定要試試。

純綠妍奶蓋清新綠茶味加上奶蓋更惹味

2024-05-13 22 瀏覽
又同小朋友過咗嚟荃灣西玩,玩完之後佢同我講勁肚餓,問佢想食乜佢話打邊爐😂😂😂橫掂我都無乜頭緒食咩咁就聽佢講去打邊爐啦入座前先揀好食咩餐同要咩湯底先我地揀咗最平嘅60分鐘放題套餐可以任點丹麥豚肉/嚴選特級牛胸腹湯底就揀咗膠原豬骨鍋呢度肉類就用QR code落單嘅,其他菜類,熟食,甜品,飲品,醬汁就要出去自助區攞豚肉叫咗幾碟質素都差唔多👍🏻牛胸腹就叫咗幾碟有一碟比較肥整體味道都ok d肉都唔算太薄

入座前先揀好食咩餐同要咩湯底先
我地揀咗最平嘅60分鐘放題套餐
可以任點丹麥豚肉/嚴選特級牛胸腹
湯底就揀咗膠原豬骨鍋

豚肉叫咗幾碟質素都差唔多👍🏻
牛胸腹就叫咗幾碟有一碟比較肥
整體味道都ok d肉都唔算太薄
2024-05-10 20 瀏覽
餐廳環境:座位極闊落🤩坐得好舒服😌一入到去職員勁好,細心介紹佢哋既湯底🤩而且配料都係自己任拎,食幾多拎幾多🫶🏻食物方面:佢哋提供8款湯底🤩一人一鍋,有辣有唔辣,任君選擇😂😂我今次就揀左膠原豬骨鍋✨岩哂大人小朋友食😋😋😋佢哋有4個level揀,價錢分別由$228至$568不等🫶🏻今次食level 3 澳洲和牛牛肉放題😋有齊超過十款肉🥩澳洲和牛🥩丹麥王樣牛小排🥩極上牛舌🥩澳洲綠草原羊肩肉🥩澳洲黑安格斯牛🥩美國特選牛肉🥩丹麥豚梅肉🥩西班牙伊比利亞豚肉仲有其他前菜、沙律🥗、火鍋配料同海鮮等等可以揀🦐啲牛又新鮮又好食😋食到真係停吾到口🤩🤩🤩最中意佢每次叫既份量岩岩好👍🏻吾會一次過好多,食吾哂又浪費🤣🤣佢哋仲有吾同既炸物、麵類選擇✨🫶🏻雪糕飲品任君選擇🤭🤭🤭佢哋最近特別之作係2款自家特飲即叫即沖✨純綠妍奶蓋✨黑糖珍珠鮮奶😋仲有熱辣辣葡撻🤩日日新鮮焗製👍🏻我哋都忍唔住叫外賣拎翻屋企食🤣🤣🤣

餐廳環境:

🥩澳洲黑安格斯牛
🥩美國特選牛肉
🥩丹麥豚梅肉
🥩西班牙伊比利亞豚肉
仲有其他前菜、沙律🥗、火鍋配料同海鮮等等可以揀🦐

2024-05-10 23 瀏覽
今日同媽媽黎到海之戀入面既牛牛日式火鍋放題,我地要左個lv3既澳洲和牛放題,呢到係一人一鍋既,所以我同媽媽分別揀左膠原豬骨鍋同藥膳麻辣鍋,咁就可以試下唔同味啦!上完湯底之後好快就黎左頭盤肉,最好食當然係澳洲和牛啦,每一執都切到薄薄一大塊,浸一浸就食得!牛味好重,入口口感都好嫩滑另外呢個餐都有伊比利亞豚梅肉可以食,雪花比較多,但相對地口感唔會鞋,食落都唔會覺得好油膩!蔬菜、丸同麵食都係自助隨便拎,推介韓國拉面,口感好彈牙!有d特別d既就要係qr code落單,例如年糕福袋,入面舊年糕好大份,外面既豆皮好甜好好食,但驚食多舊會好濟出面仲有d熟食,竟然有和牛咖喱配珍珠飯,真係忍唔住要左碗,d牛腩炆得好軟好入味,咖喱又甜又香,配飯好正!仲有d炸物炸到好香脆,過下口癮都唔錯,仲有shake shake薯條!甜品有任食movenpick同一大個雪條櫃,好滿足呀!

甜品有任食movenpick同一大個雪條櫃,好滿足呀!