2023-12-19 3597 瀏覽
今晚我和朋友去旺角行街,行完後去了這間西餐廳吃晚餐。N3 海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉🍝($188):巨蝦真的超大隻!炸得脆口,大大啖蝦肉好正又好鮮味,不錯。然後個龍蝦汁都好香濃,同巨蝦本身好夾,非常好食。同埋意粉的份量都不少,夠飽肚。A4 勁爆芝士牛肉漢堡配凱薩沙律🥗 ($148) :  芝士真的很香濃, 非常好食, 圖中也可見到很多芝士流心, 超好吃. 而牛肉漢堡都夠大, 口感好好, 份量都夠, 超正. 裡面放了番茄都好fresh, 所以完全不會溜, 好好食.而粗薯條脆口又好食, 不錯.超級水果茶 ($45) :好鮮甜, 非常多雜果, 甜度也可自由選擇, 我選了微甜, 覺得剛剛好, 不會太甜.D30. Tearapy Ice Bear Coffee $44:熊仔造型的冰真的超可愛! 打卡一流, 咖啡仲好好飲.S4. 趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕 ($98) : 超好食, 朱古力牛油酥非常香, 好好味, 而且好大份, 可以同朋友share食.
今晚我和朋友去旺角行街,行完後去了這間西餐廳吃晚餐。
N3 海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉🍝($188):

而粗薯條脆口又好食, 不錯.

熊仔造型的冰真的超可愛! 打卡一流, 咖啡仲好好飲.

2023-11-21
5天前 0 瀏覽
今日特登去食一間有熊仔公仔嘅摩卡,熊仔原來係舊冰塊嚟嘅,先倒咖啡再倒奶,然後個熊仔會慢慢溶化,個樣係得意嘅,但係杯咖啡就麻麻哋,總體來講杯咖啡比較甘苦,咖啡味唔濃,墨西哥芝士牛肉餡餅,出邊個皮係半成品,入邊d餡有牛油果、cheese用sasa醬一起整,要趁熱食,好食啲,皮脆脆哋,但係都未有喺珠海食嗰間時咁好食。
🥢旺角 舒適西餐Cafe 招牌風乾脆豬手美味油脂甘香蜜糖燒三黃雞🥢旺角近朗豪坊附近有間舒適的西餐cafe , 最招牌嘅係風乾熟成豬手及風乾三黃雞,仲有好多唔同款式嘅甜品,而且環境幾舒適,如果多人可以坐大梳化位,一個人嚟又可以坐窗邊欣賞吓風景真心唔錯🥢一入門口展示咗大大個風乾櫃,入面放滿了排列整齊嘅風乾豬手,鐘意食豬手嘅朋友一定要過來試試🥢風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬$178非常期待呢隻豬手,豬手係即叫即整,顏色燒焗得好靚又夠香,外皮係脆脆的口感夠乾身,鐘意佢係低鹽度,而且脂肪剛剛好,食多幾件都會唔溜,兩個人share 剛剛好,薯角外脆內軟,薯仔味突出🥢風乾香草蜜糖燒三黄雞(半隻) $138同樣係即叫即做的燒三黃雞,燒到金黃色澤非常均勻,三黃雞充滿雞肉油脂香氣,雞皮超香特別香,而家雞肉好滑,滿滿的雞肉及雞的油份香氣,但完全唔覺得油膩,係非常值得食的一道風乾菜式🥢海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉$168超巨型的一隻珍寶巨蝦,表面沾上香脆的櫻花蝦,蝦味香濃突出 ,蝦肉超厚啖啖肉,同時非常強烈的鮮蝦味,意大利麵上係鮮甜的龍蝦忌廉汁,整體鐘意食蝦嘅朋友一定滿意🥢超級水果茶$45滿杯都係新

🥢風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬$178

🥢風乾香草蜜糖燒三黄雞(半隻) $138

🥢海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉$168

🥢超級水果茶$45
滿杯都係新鮮水果的水果茶,茶味香濃,配上水果夠清爽

🥢TEARAPY ICE BEARMOCHA $44
限量供應的熊仔咖啡,超得意的熊仔咖啡冰,加入超香濃咖啡及牛乳,奶味香滑美味

🥢75%香濃朱古力蛋糕$68
朱古力味濃香突出 ,香甜感覺軟熟,層次感幼滑又美味

🥢Basqus Cheese cake $68
個人好鐘意食芝士蛋糕,厚實帶幼滑口感的巴斯克蛋糕,超濃厚的芝士感覺,重點難得嘅係士多啤梨用上香甜不酸的品種係加分位
(品牌合作分享)

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
  • TEARAPY ICE BEARMOCHA
  • 75%香濃朱古力蛋糕
  • Basqus Cheese cake
2024-05-24 0 瀏覽
響旺角搵到呢間靚靚Cafe~茶聊🌸🌸唔止食物賣相美觀吸引,味道質素都不錯😋👍❇️海皇櫻花巨蝦配龍蝦汁忌廉汁手工闊條麵🍝一上碟就聞到好香!大蝦大隻得黎肉質很新鮮,口感彈牙,手工麵厚實有嚼勁,龍蝦忌廉汁十分掛汁好好味🤤🤤❣️❇️和牛漢堡配薯條🍔🍟漢堡包幾軟熟,和牛幾厚身,肉質鮮嫩好juicy,如果包可以更香脆會更好。薯條就中規中矩。❇️忌廉芝士蘑菇釀雞翼🍗雞翼外皮非常脆!內裡juicy多汁、入面重釀咗芝士蘑菇嘅餡料勁好味👍👍總結用餐體驗不錯,但用餐時間有90分鐘限制,想坐耐d傾計就唔夠時間。
響旺角搵到呢間靚靚Cafe~茶聊🌸🌸
唔止食物賣相美觀吸引,味道質素都不錯😋👍

❇️海皇櫻花巨蝦配龍蝦汁忌廉汁手工闊條麵🍝

❇️和牛漢堡配薯條🍔🍟

❇️忌廉芝士蘑菇釀雞翼🍗

2024-05-23 0 瀏覽
記得哩間CAFE上過VIU TV之後特登黎食過一次, 隔左咁耐再黎食依然keep到水準。門口好似多左個打卡位添。特別中意哩度既飲品, 賣相好靚好IG-ABLE! 仲好好味添~髒髒黑糖珍珠鮮奶香甜幼滑, 而開心果椰椰有驚喜, 近排大熱既開心果原來可以MIX椰子水, 兩種口感同味道溝埋又出奇地夾。香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯帶子煎得唔錯, 表面焦香入面仲好嫩, 飯帶淡淡南瓜香甜味。香煎海鱸魚配香檳牛油檸檬汁海鱸魚幾乎冇骨啖啖肉,  幾中意佢個SAUCE調得清新唔膩, 同魚肉好MATCH。見枱枱都會叫甜品, 叫左兩件CAKE, 朱古力夠香濃, CHEESECAKE個口感好綿密, 兩個都幾好味!!
香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯

帶子煎得唔錯, 表面焦香入面仲好嫩, 飯帶淡淡南瓜香甜味。
香煎海鱸魚配香檳牛油檸檬汁

2024-05-20 0 瀏覽
到旺角搵好嘢食去到朗豪坊有太多人我會推介大家朗豪坊向油麻地方向行前幾步。邊度有加西式茶寮好多年輕人都鍾意喺度食嘢打卡。最正就係佢哋個熊仔咖啡好可愛咖啡未濃鬱淋上奶,佢會慢慢融化把咖啡味的冰粒熊仔融入在咖啡之中。佢哋個甜品自家製朱古力朗尼,同樣係非常出色。朱古力味濃鬱,咬落口緊嫩滑。四重芝士意大利粉虎蝦,虎蝦大大隻新鮮生猛。蝦肉紮實意粉好好味非常之好咬口。開心果醬梳乎厘,同樣係出色的手工甜品,臨上開心果醬一份開心的喜悅迎人而出。

邊度有加西式茶寮好多年輕人都鍾意喺度食嘢打卡。

佢哋個甜品自家製朱古力朗尼,同樣係非常出色。
朱古力味濃鬱,咬落口緊嫩滑。

2024-05-19 0 瀏覽
好多年前食過茶聊嘅龍蝦包,當時嘅印象係一間打卡Cafe🤣咁多年後依然冇變,食物質素好似有提高咗,所以就同朋友重遊舊地試吓佢哋嘅dinner😳餐廳菜式都雖然唔算特別多,但基本燴飯意粉都有幾款揀 , 一定有款岩大家既✨海王櫻花珍寶巨蝦配🦞龍蝦忌廉汁意大利粉炸巨蝦非常吸睛🤩外皮酥炸後成隻都食得 除左蝦頭🤭,龍蝦忌廉汁色澤偏橙黃色味道都夠味但忌廉味道唔太突出,意粉食落偏煙靭配搭埋翠玉瓜粒、蕃茄蘑菇等配料,口感都幾豐富。✨德國脆豬手配薯角配🍯芥末蜜糖醬值得大家一試既菜式👍🏻 餐廳非常貼心已經幫大家預先切好,豬手外皮非常脆口 豬手肉質軟腍厚肉鹹香味十足🤤芥末蜜糖醬香甜帶有刺激性嘅芥末醬,點豬手食真係好match.✨茶聊熊仔摩卡咖啡凍打卡一流既咖啡😍 熊仔冰塊好靚好得意,咖啡奶濃到自己調配,又睇得又可以自己留手整,真係幾好✨芝芝莓莓(沙冰)少女粉色既草莓沙冰,🍓味道都幾清甜,飲落唔會太漏,岩哂夏天解喝😋✨開心果巴斯克蛋糕開心果熱潮下多左尼款巴斯克蛋糕,但係開心果味唔突出,芝士蛋糕口感偏厚實,唔係我個人喜愛嘅軟心巴斯克款🥲✨蛋白檸檬批🍋呢個甜品非常出色,值得一試🤤檸檬味道突出甜而不膩,又唔太酸非常開胃

✨海王櫻花珍寶巨蝦配🦞龍蝦忌廉汁意大利粉

✨德國脆豬手配薯角配🍯芥末蜜糖醬

✨茶聊熊仔摩卡咖啡凍

✨芝芝莓莓(沙冰)

✨開心果巴斯克蛋糕

✨蛋白檸檬批🍋
呢個甜品非常出色,值得一試🤤檸檬味道突出甜而不膩,又唔太酸非常開胃,而且餅底鬆脆夾埋一齊食真係冇得輸😋
2024-05-14
2024-05-18 0 瀏覽
以前食過呢一間餐廳覺得味道唔錯,今日同friend決定再嚟呢度一齊食晚餐嗌咗三樣嘢一:櫻花蝦🦐意粉呢個味道正常嘅櫻花蝦🦐上面就係一嚿大蝦上面有好多炸香咗嘅蝦bb,意粉味道都幾濃郁,食得出好多醬汁,意粉就都煙靭嘅唔會話太腍,正常不過不失二:雞翼呢個雞翼好失望呀,首先個皮就包得好厚,應該係用嗰啲炸魚魚柳粉腌製而成,同埋佢炸嘅時間太耐食得出好厚同埋好老,一落口成口都係啲炸粉,好油同埋好難食搞唔掂🥲🥲三:蜜糖黃油雞呢隻雞個樣望落係正嘅,點知食落發現隻雞係非常之肥同埋好油一切開個皮嘅全部都係啲油脂分泌出嚟,揀嘅雞太肥啦唔好食,食個個印象就係好油唔想食,甚至啲油脂已經蓋咗個蜜糖味,好失望😫四:芒果沙冰芒果沙冰應該用咗茶底,同埋加埋呢幾Fresh嘅芒果啲冰都好碎下咁溝係OK嘅味道幾正,推介呢個👍🏻總結:整體嚟講啲主菜嗰啲都好失望呀,包括雞翼都好難食雞又好油,最高評價已經係杯嘢飲,唔會再嚟食

嗌咗三樣嘢
一:櫻花蝦🦐意粉

二:雞翼

三:蜜糖黃油雞

四:芒果沙冰

混合奇怪與點點失望的情緒 @茶聊(旺角)同友人目的性咁去旺角行街,想食晚飯之制,大部分餐廳都已經full book, 咁唯有上google 搵比教近而且仲有個嘅餐廳,結果打左去茶聊問有位就9秒9衝上去。一去到,明白星期五晚得返bar 枱位置已經好好咖啦,坐底之後如常坐好用qr code 點菜,店員同我地講左用餐時間係1.5 小時,ok 左之後,我就開始望望枱面同沿窗位置都充滿一點一點,生銹點同污跡都明顯可見,嗰一刻都即刻有d 防避,感覺上都係自己抹下餐具穩陣d。2個人仔order左5 樣野,包括:1. Black Coffee2. Bear latte3. 西班牙海鮮炒飯4. 雞翼5. 原味馬卡龍梳乎里班戟☕️🍷🍲2杯野飲同西班牙炒飯都好快到步,black coffee 有點啖而無味嘅感覺, 相反bear latte 就濃郁得多,不過造型都唔錯,幾多愛,女孩子應該都好歡喜。出事位黎啦,佢個西班牙海鮮炒飯好過癮,造型超似焗豬,我簡直由心地覺得佢要改名,本身打定輸數覺得味道唔太好,但佢竟然出奇制勝,連個味都似埋焗豬,又幾好味wow (如果以焗豬味黎計),當然蓋面嘅海鮮好明顯係冰鮮,冇咩味道啦
混合奇怪與點點失望的情緒 @茶聊(旺角)

2個人仔order左5 樣野,包括:
1. Black Coffee
2. Bear latte
3. 西班牙海鮮炒飯
4. 雞翼
5. 原味馬卡龍梳乎里班戟

出事位黎啦,佢個西班牙海鮮炒飯好過癮,造型超似焗豬,我簡直由心地覺得佢要改名,本身打定輸數覺得味道唔太好,但佢竟然出奇制勝,連個味都似埋焗豬,又幾好味wow (如果以焗豬味黎計),當然蓋面嘅海鮮好明顯係冰鮮,冇咩味道啦!不過點都要讚佢個汁同炒飯底。
🐓🐣之後隔左15mins 送上雞翼,一望就知d 炸粉厚過石灰,完全係硬到不行,仲要雞肉冇味,嗰下開始嬲嬲地。好啦!本住唔浪費嘅精神都食哂佢,諗住食埋個pancake 就快快手走人,點知一等再等,3次問店員食物準備好未,結果一個鐘之後先有得食。

好老實講,個pancake 水準正常,有佢嘅空氣感,但係驚天地又唔叫得上,如果要等一個鐘都實在有點離譜,因為佢嘅用餐時間係1.5 小時,食野再快都唔想攪成咁,仲要個店員能態度都幾hea,一路都係hea 住你嘅感覺。

食完都唔想再留底,快快手想走,點知我地想比octopus card,佢先話octopus card 壞左, 唔用其他支付方法嘅我地真係好大衝擊,心諗:咩都唔交待清楚真係好咩!

P.S: 食物價錢都唔係貴$350/2個人,不過食物cp 唔高,冇咩事我都唔會再去,驚驚。

推介指數: 3.1/5
人均消費: $150-170
2024-05-10
2024-05-10 80 瀏覽
旺角出晒名係一個西餐廳聚集嘅地方,今次同屋企人嚟到一間人世嘅樓上舖西餐廳,環境清幽啲之餘,餐點嘅質素都幾好,尤其係飲品同埋甜品非常之令人驚喜!西班牙海鮮飯份量來講一個女仔食啱啱好,入面嘅海鮮有鮮蝦魷魚等種類都幾豐富,飯底都可以做到粒粒分明乾身嘅感覺,只係上面淋嘅醬汁份量有啲多,所以令到上層嘅飯有啲淋咗,係唯一美中不足嘅地方八爪魚意粉呢個真係非常之令人驚喜,八爪魚咬落非常之嫩,平時好驚食到一啲好煙靭嘅八爪魚。紫薯鮮奶鮮奶底非常之嘅濃郁,加上紫薯綿密嘅口感好夾,而且味道唔會太甜。整體質素嚟講甚至優勝過市面某些手搖飲品店開心果芭菲甜品係成餐飯最令我驚喜嘅部份,口感好綿密之餘又好重嘅牛油香氣,開心果嘅味道相輔相成嘅唔會太過突出,亦都唔會冇咗存在感。朱古力蛋糕同樣都係口感非常之嘅面物,朱古力嘅味道超級濃郁,食得出係用咗好好嘅原材料去整。

西班牙海鮮飯

八爪魚意粉

紫薯鮮奶

開心果芭菲

朱古力蛋糕

2024-05-02 246 瀏覽
呢間餐廳以「茶」為主題,提供各式茶飲。食物方面以西餐為主,最近推出風乾肉系列🍴💗風干德國脆豬手配薯角·芥末蜜糖醬($178)豬手預先去骨切件非常貼心,豬皮烤得金黃香脆,肉質軟嫩鹹香,帶適量脂肪同爽口筋位🍖配埋自家製芥末蜜糖醬中和油膩感🍯伴菜仲有熱辣辣嘅脆薯角🥔💗風干燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜($158)黑毛豬腩燒到外皮脆卜卜,肉質肥瘦相間,以香草醃製好惹味🐖用生菜夾住豬腩肉、烤蒜同韓式辣醬一齊食,層次好豐富,而且豬腩嘅肉汁同油脂係口中爆發,好滿足🤤💗茶聊招牌黑松露野菌牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條($138)鬆軟嘅漢堡包夾上超濃牛味嘅牛肉漢堡扒,配搭黑松露野菌、拉絲芝士、蕃茄、生菜同他他醬,口感非常豐富🍔伴菜方面有香脆幼薯條同凱撒沙律🥗💗香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯($128)意大利飯用上香甜嘅南瓜忌廉汁煮成,加咗巴馬臣芝士增加香味,食落好Creamy,略嫌飯粒煮得過冧🎃面頭放上兩件肉厚鮮嫩嘅香煎北海道帶子🐚💗髒髒黑糖珍珠鮮奶($44)黑糖珍珠煙韌軟糯,加入4.3明治鮮奶,再灑上滿滿可可粉🧋💗熊仔拿鐵($44)原隻熊仔咖啡冰好可愛🐻可以按自己喜好加入熱咖啡同牛奶,溶咗都唔會變淡☕️

💗風干德國脆豬手配薯角·芥末蜜糖醬($178)
風干德國脆豬手配薯角·芥末蜜糖醬

💗風干燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜($158)
風干燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜

💗茶聊招牌黑松露野菌牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條($138)
茶聊招牌黑松露野菌牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條

💗香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯($128)
香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯

💗髒髒黑糖珍珠鮮奶($44)
黑糖珍珠煙韌軟糯,加入4.3明治鮮奶,再灑上滿滿可可粉🧋
髒髒黑糖珍珠鮮奶

💗熊仔拿鐵($44)
熊仔拿鐵
風干德國脆豬手配薯角·芥末蜜糖醬
風干燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜
茶聊招牌黑松露野菌牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條
髒髒黑糖珍珠鮮奶
熊仔拿鐵
難得就放假 就同家人鬆一鬆🤭今日嚟到旺角人氣cafe-茶聊食正野我同家人share左主食首先係海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦🦞忌廉汁意粉🌸當中既巨蝦真係真材實料 性價比極高!它是用蝦花蝦包住個蝦嚟炸 別有風味 且啲蝦肉彈牙 蝦膏十足 十分新鮮😘 另外龍粉都好掛汁 個汁也很夠鮮味 整體一流🤭🙌🏻而另一個主食則點了風干德國脆豬手配薯角(芥末蜜糖醬)一上碟已經比咁大個豬手連骨嚇親🤣👍豬手肉已經切好 連埋非常脆口嘅豬皮 大滿足!上面有啲薄荷葉,中和返濃郁嘅豬肉香😋😋同埋增加另一款脆口層次 而薯角🥔都好脆 薯角同埋豬手配埋茄汁同埋芥末蜜糖醬🐝既減少熱氣感覺又可以享受更多種味道😋😋飲品方面 家人點了呢排好興既凍手打鴨屎香檸檬茶個杯容量好大😆😆最開心係師傅已經好貼心篤咗檸檬🍋 香氣飄來飄去 飲落去有好清新嘅感覺🤤😌第一啖有檸檬嘅淡淡甜味 之後就有特別嘅檸檬香味 清新之選😋而自己揀左熱既水果茶 同樣好夠份量 且水果也很多 飲落去又唔甜 係好refresh 既飲品 同埋熱飲一樣好飲 仲好潤喉呀嚟到呢到當然要叫番甜品喇 第一個係焦糖布丁焦糖燒得好靚 閃閃發光✨而且唔會燒到燶咗而有苦未 布丁食落去唔會太甜仲好滑 有

我同家人share左主食
首先係海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦🦞忌廉汁意粉🌸

當中既巨蝦真係真材實料 性價比極高!

另外龍粉都好掛汁 個汁也很夠鮮味 整體一流🤭🙌🏻

而另一個主食則點了風干德國脆豬手配薯角(芥末蜜糖醬)

飲品方面 家人點了呢排好興既凍手打鴨屎香檸檬茶

嚟到呢到當然要叫番甜品喇 第一個係焦糖布丁

焦糖燒得好靚 閃閃發光✨而且唔會燒到燶咗而有苦未 布丁食落去唔會太甜仲好滑 有淡淡嘅牛奶香味同埋唔會話太滯👍👍

而另一款甜品是 蛋白檸檬批🍋
呢個甜品真係世一 表面是半燒左既蛋白 好鬆軟
然後就是檸檬餡 酸酸甜甜好開胃 🤤下面就是sponge cake 呢個組合不得了 中和番個檸檬酸味 同埋口感很rich!

呢到既服務超班 同埋食物唔錯 之後會再encore 😄
2024-04-22 210 瀏覽
今天本來是衝着甜品而來,但主菜也真的非常出色。先來慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉,原條八爪魚配意粉,八爪魚嫩滑多汁,扁意粉也煮得剛好。茶療招牌漢堡,上菜時配上雀籠,真的太震撼。漢堡材料分開擺盤,有安格斯牛肉、太陽蛋、煙肉等等配凱撒沙律薯條,打卡一流。開心果椰椰,青綠色一杯,有開心果碎圍邊,真的非常漂亮,和同伴拍照很久才最後忍心喝下去。
今天本來是衝着甜品而來,但主菜也真的非常出色。

2024-04-20 177 瀏覽
今日難得放假,朝早做完野就出咗去嘆個下午茶啦☺️去咗呢間好多人都聽過嘅茶聊打躉,一路睇書,一路嘆茶都冇話唔爽呢😝😝叫左個Tea set自家制巴斯克芝士蛋糕同杯熱既清香四季春,total$68,正常價錢。蛋糕自家制同出邊嘅有啲唔同,濃濃嘅芝士味,不過甜度可以減少啲比較好,有四季春中和返就差不多😋,主要環境好舒服😌,一個人寫野hea下都不失為一個好地方。🏠環境:8/10🌟味道:8/10💰性價比:8/10🙇🏻服務:9/10茶.聊 Tearapy 📍旺角砵蘭街189號1樓#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#cafe#yummy#相機食先#茶聊 #旺角美食 #旺角cafe

🏠環境:8/10
🌟味道:8/10
💰性價比:8/10
🙇🏻服務:9/10

茶.聊 Tearapy
📍旺角砵蘭街189號1樓

今日同同事慶祝生日,又去食咗轉茶療/聊(Te therapy),發覺佢換咗新Menu日本蘭王蛋自家制漢堡飯配牛肝菌汁🍚雖然上碟的時候,但蘭王蛋就已經爆咗汁,但味道始終都好食。之前食開意大利飯,牛肝菌汁原本怕佢會好濃味,但出嚟味道都算適中。最欣賞係佢個漢堡真係內外熟透之,有種外脆內軟的口感。惹味XO醬黑毛豬手工意粉🍝黑毛豬的口感,有啲似豬頸肉薄片~ 再加香蔥,洋蔥,三色尖椒等等吵完之後,都幾好食。意粉嘅口感就會有少少咬口,我自己就覺得係al dente,但我同事就會覺得有啲硬(大叔的口感,果然唔同啲)。但整體調味好惹味~大叔飲咗Long, black 我就飲咗水果茶。水果茶可以減少冰,而且裏面有水果可以食到。例如西瓜大切粒,蘋果薄片,菠蘿,士多啤梨。補充不少纖維。之後叫咗一件朱古力蛋糕俾佢慶祝生日。朱古力唔錯,有得揀60% 可可,唔會甜得太過分

日本蘭王蛋自家制漢堡飯配牛肝菌汁🍚

惹味XO醬黑毛豬手工意粉🍝

大叔飲咗Long, black

2024-04-11
生日