前一秒落單,下一秒完成訂單?客戶要求配料乜都冇落?依家喺咩服務質素?完全唔理客戶要求,全部要中辣、海苔,全部冇辣?依家喺整俾你自己食?以你個人要求?麻煩認真睇客戶要求ok?😡
外賣自取
🍗之前同台灣朋友講開,究竟佢哋最鐘意食嘅炸雞排係邊間? 原來佢地都鐘意要食到脆卜卜咬落要有脆卜卜聲嗰種,呢間雞排在原來香港都有得食,仲有三間分店咁多,佢地最出名嘅係脆皮無骨雞排,同多款炸小食,今次就同大家去咗紅磡店試試🍗炸物款式好多,仲可以選8 種唔同口味的調味粉配搭,分別係海苔,香辣,原味,梅子,麻辣,芥末,咖哩,芝士,咁多隻口味可以揀真係會有選擇困難症🍗脆皮無骨雞排 芝士小辣$40, 脆皮雞腿排 (芝士海苔)$40🍗雞排分別有兩種,一種係脆皮無骨雞排,另一種係脆皮雞腿排,分別就係用了雞胸肉和雞腿肉兩個不同部位,前者肉質比較軟熟,外層好夠香脆,沾滿了芝士少加小辣,不過放心呢到嘅小辣唔係台灣的咁誇張,剛剛好恰到好處,另外個人鐘意雞腿排,因為雞皮特別香脆惹味,雞肉軟嫩多汁,鐘意芝士海苔風味非常夾🍗脆皮雞柳條 (梅子芥末)$25雞柳條大大串食起來方便,同樣脆皮,梅子粉酸甜減低油膩感🍗雞皮 (咖喱麻辣小辣)$24超級香脆好似食薯片咁,加了超多咖哩麻辣味道夠香脆惹味,今次特別叫了不切原塊上,大大一塊非常吸引,一袋大約有三片左右🍗脆皮雞中翼 (原味)$25估唔到炸雞翼都可以咁脆皮,外脆內軟的口感

🍗脆皮雞柳條 (梅子芥末)$25
雞柳條大大串食起來方便,同樣脆皮,梅子粉酸甜減低油膩感

🍗雞皮 (咖喱麻辣小辣)$24

🍗脆皮雞中翼 (原味)$25
估唔到炸雞翼都可以咁脆皮,外脆內軟的口感,一客有三隻

🍗金菇酥 (梅子麻辣小辣)$14
炸金菇酥都係個人鐘意推介之一,炸到好似把扇咁靚,食起上來方便,酥酥脆脆的口感

🍗脆炸花枝丸(芝士咖喱)$18
台灣風味的脆炸花枝丸,中間仲有花板粒粒

🍗翠玉瓜 (咖喱海苔)$14
外層脆皮,內層濕潤度高的爽口翠肉瓜,咖哩加海苔味道配搭惹味

🍗榴槤炸彈 $24
一袋三粒的榴槤炸彈,一咬落去滿滿榴槤香氣,呈流心狀甜甜的榴槤味超強

🍗QQ Oreo $10
鐘意試奇怪嘢嘅我點了Oreo ?? 估唔到炸完嘅Oreo 個口感會變有QQ的煙靭口感,非常神奇幾特別

🍗估唔到香港都食到還原台灣風味的無骨炸雞排,鐘意脆皮的感覺非常之有台灣風味,而且仲有8款口味的調味粉非常惹味,由其鐘意雞腿扒外脆內軟又多汁的口感,喜歡台灣雞排及小食的朋友可以試試

• 金菇酥
  • Oreo
  • 榴槤炸彈
  • 脆皮無骨雞扒
2024-03-18 101 瀏覽
話說今晚落單落錯咗第二間分店,店員木口木面都唔係好想理我。其實佢哋之前都試過搞錯張單比錯啲嘢食我,搞到返到屋企又要走返一轉去舖頭攞過前後都嘥咗我15至20分鐘來回。撳錯地點係我唔好,如果分店同分店之間可以協調吓,又或者平少少俾我落張新單同埋唔使等咁耐咁就好啦。重申唔關嘢食事,係我自己撳錯,不過服務真係欠奉。
話說今晚落單落錯咗第二間分店,店員木口木面都唔係好想理我。

重申唔關嘢食事,係我自己撳錯,不過服務真係欠奉。
2024-03-07 99 瀏覽
之前喺社交平台睇到呢間炸雞店有好多好評,見到OpenRice有套餐就去試吓佢嘅炸物係可以配搭十數款唔同嘅調味粉,總有一款啱你口味我叫咗個炸雞塊同炸茄子Combo個炸雞係即叫即炸,所以都等咗10到15分鐘,但係係驚喜嘅佢個炸雞香脆得來仲好Juice,唔會乾晒,加上我嗌嘅係辣粉,所以非常惹味,非常推介大家去試反而茄子🍆就可能因為本身嘅質感問題食落去感覺上有少少油唔算太過推介我嗰日去到除咗我之外,都有幾個人排隊,而所有嘢都係即叫即炸,所以如果大家要去嘅話可能都要預留少少時間
佢嘅炸物係可以配搭十數款唔同嘅調味粉,總有一款啱你口味

我叫咗個炸雞塊同炸茄子Combo

2024-02-03
15 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
試食活動
  • 脆皮無骨雞塊
2024-03-05 83 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨台灣過江龍炸雞-2派克雞排🇭🇰 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓 🇭🇰-🐓 台灣過江龍, 即叫即炸要耐心等候, 落單後15-20分鐘左右拎得, 期間都出好多外賣平台單🐓 餐牌主要分主食, 素食同小食, 每款可以揀最多2種口味調味粉 (共8種); 另外仲有二人餐同期間限定小食-🍗 脆皮無骨雞腿排 $40💯雞腿排厚肉又嫩滑, 用粉漿較挺身所以皮好脆, 同多汁雞肉更大對比-🍄 脆皮杏鮑菇 $25✨菇用滾刀切, 形狀不規則更有口感, 咬落好juicy-🐥 脆脆雞皮 $24💯同雞排一樣都係較挺身, 質地似打邊爐魚皮, 所以份量都好多建議可多人share
👧🏻😋👅🍽✨
台灣過江龍炸雞
2派克雞排
🇭🇰 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓 🇭🇰

🍗
脆皮無骨雞腿排 $40

🍄
脆皮杏鮑菇 $25
✨菇用滾刀切, 形狀不規則更有口感, 咬落好juicy

🐥
脆脆雞皮 $24

2024-03-03 57 瀏覽
想食宵夜就落左去買雞排食😋呢間小店開到10:30pm,所以係附近住戶宵夜之選🤩叫左一份脆皮無骨雞排、黃金香芋丸、甜不辣。由於即時製作,所以都等10分鐘先可以拎。雞排手掌仲要大塊,外皮炸到黃金超酥脆🤤,但仍然保留住肉汁,唔太炸到乾爭爭😋雞肉軟腍好食。可以自選兩款調味粉,加左芝士同海苔味,另外仲有梅子、咖喱、芥末、麻辣等味道。甜不辣嘅口感有啲似食酒炸鬼,一樣可以簡兩款調味粉,今次要梅子同海苔,加份梅子粉嘅甜不辣個味道幾特別,有種酸甜嘅口味😚黃金香芋丸就外脆內軟,入口煙煙韌韌,中間係甜甜嘅香芋餡🤤

2024-02-22 70 瀏覽
經過紅磡見到有間台灣過江龍炸雞扒店🥹即刻睇吓有咩特別,餐牌上有好多唔同嘅選擇最吸引嘅係佢有唔同嘅調味粉自由選擇,包括紫菜、芝士、咖喱味等等,仲寫明係即叫即炸🤭所有食物都熱辣辣😂製作需時,大家要耐心等候啊脆皮無骨雞扒 $38(紫菜,梅子粉)份量十足,大過隻手好多。外皮金黃酥脆,灑滿調味粉,估唔到落梅子粉都幾夾,酸酸鹹鹹。雞肉食落都嫩滑又多汁😚😚甜不辣 $25(麻辣小辣)麻辣粉就正正常常,食得出有麻辣味。以呢個價錢嚟講性價比非常高,食極都未食完。甜不辣外表鬆脆裏面煙煙韌韌,有一種吸引你一直食嘅感覺。金菇酥 $12(麻辣小辣)🌶️呢個好特別,估唔到真係見到一條條嘅金菇😂炸完嘅外表非常吸引。金菇炸得超級鬆脆,十分香口2派克雞排 (紅磡)紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓

脆皮無骨雞扒 $38(紫菜,梅子粉)

甜不辣 $25(麻辣小辣)

金菇酥 $12(麻辣小辣)🌶️

2派克雞排 (紅磡)
紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓
脆皮無骨雞扒
甜不辣
金菇酥
脆皮無骨雞扒
甜不辣
金菇酥
2024-02-16 39 瀏覽
我又黎啦…去完食雞煨麵見有d唔夠喉…行過黎補飛。今次都幾多人…枕住見到人流排队买野我發覺自己每次黎都係點雞排…杏包菇同百頁豆腐。係上一次加多個金菇(呢個要介紹下…金菇炸到成排脆卜卜…加辣味粉就已經好好味)雞排要左原味…大大塊…好juicy…必點杏包菇就咖哩味 份量好慷慨…一咬落去爆哂汁…百頁豆腐就要左麻辣 其實百頁豆腐係咪豆腐?anyway…口感QQ幾似魚蛋質感…不過今次d味粉可能落得輕手左…未夠惹味…不過一定會再黎

雞排要左原味…大大塊…好juicy…必點

杏包菇就咖哩味 份量好慷慨…一咬落去爆哂汁…

不過今次d味粉可能落得輕手左…未夠惹味…不過一定會再黎

2024-02-14 46 瀏覽
-2派克雞排🥡-梅子脆皮無骨雞排 $38人頭咁大塊既雞排😍食完真係超滿足雞排肉勁juicy嫩滑唔鞋口😉之前係台灣試過配梅子粉一試難忘!雞排既咸再加梅子酸甜酸甜😋-芥末甜薯地瓜條 $25炸地瓜條都係台灣夜市必食既小食!甜甜既厚實地瓜條食完一包都飽🤣-芝士百頁豆腐 $24每次有百頁豆腐都必點!炸左既百頁豆腐勁彈牙🥹加埋超濃既芝士粉食唔定口!-海苔金菇酥 $12鐘意食金菇必點!炸到成把扇咁勁脆卜卜👍海苔基本上配任何野都好味🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_紅磡#foodieluveat_台灣菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #台灣 #台灣過江龍 #2派克 #2派克雞排 #2派克香港 #炸雞排 #台灣夜市 #台灣夜市小食 #紅磡
2派克雞排🥡

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_紅磡
#foodieluveat_台灣菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #台灣 #台灣過江龍 #2派克 #2派克雞排 #2派克香港 #炸雞排 #台灣夜市 #台灣夜市小食 #紅磡 #小食 #台灣小食
2024-02-09 38 瀏覽
自從老麥D包 (由其係豬扒漢堡!變成馬卡龍!) 愈來愈細,幫襯家鄉雞更感覺好似入咗大球場睇美斯咁把火,所以已經放棄幫襯佢地,絕少食炸雞炸薯條.女友小熊心血來潮話想食炸雞薯條,於是揸車做外賣仔,落去2派克買外賣!記然好日都唔食炸雞,咁就買多D啦! 脆皮無骨雞排,脆皮雞腿排,雞全翼雞中翼,薯條,薯餅,通通要一份!味道嚟講,2派克同豪大大最大分別係豪大大面頭果層炸槳無咩味道,但2派克炸槳好明顯有多一層甜味,我中意食甜,2派克夾自己口味.講份量,2派克好明顯羸哂啦! 好明顯厚過豪大大啦! 有相有真相!薯條同薯餅炸得香脆,而雞排同雞腿排外脆內軟又Juicy,兩者唔知有咩分別,總之好味啦!我有一個夢,夢想有一天,香港會有一個不夜市,晚巿內有咁高質素嘅炸雞排出售!"發夢啦你! 食啦! 多多x事...." 女友小熊係隔離狠狠打段我的夢....

"發夢啦你! 食啦! 多多x事...."

女友小熊係隔離狠狠打段我的夢....
外賣自取
紅磡呢間小食店,由台灣開到嚟香港口痕痕 揀咗幾款做下午茶店員即叫即炸等咗一陣就有得食隔住袋拎上手都覺得熱未放入口,聞到都覺得香噴噴仲有8款可以混搭嘅口味比起一般炸物更惹味✨脆皮無骨雞腿排大大塊好厚肉外層炸得金黃香脆雞腿排肉汁好豐富真正外脆內軟勁Juicy加埋芝士粉,超級無敵好食✨脆皮百頁豆腐百頁豆腐口感幼滑加上外面脆皮簡簡單單嘅椒鹽味.食到停唔到口✨脆皮杏鮑菇大大粒爽彈有嚼勁揀咗咖哩味,估唔到咁香咁惹味

紅磡呢間小食店,由台灣開到嚟香港

口痕痕 揀咗幾款做下午茶

店員即叫即炸
等咗一陣就有得食

隔住袋拎上手都覺得熱
未放入口,聞到都覺得香噴噴

仲有8款可以混搭嘅口味

比起一般炸物更惹味

✨脆皮無骨雞腿排
大大塊好厚肉
外層炸得金黃香脆
雞腿排肉汁好豐富
真正外脆內軟勁Juicy
加埋芝士粉,超級無敵好食

✨脆皮百頁豆腐
百頁豆腐口感幼滑
加上外面脆皮
簡簡單單嘅椒鹽味.食到停唔到口

✨脆皮杏鮑菇
大大粒爽彈有嚼勁

揀咗咖哩味,估唔到咁香咁惹味

2024-01-19
下午茶
脆皮雞腿排🐔$38呢一個主打即叫即炸🤣所以等一段時間😂但係係值得嘅😇雞扒超級滑🤗一咬立即爆汁🤤同埋勁大塊🤗大概係一個半手掌到🤪佢個皮又唔算好厚😏食落去都幾啖啖肉🤗同埋好鍾意佢個調味粉可以自己調配🤫我就揀咗芝士都幾特別😎幾香口脆皮杏鮑菇🍄$22(圖片份量只有1/3袋)菇勁大粒🥳所以口感好好🤩又係一咬爆汁🤪呢個就嗌咗梅子味粉😎酸酸甜甜好特別脆皮百頁豆腐$24(圖片份量只有1/3袋)百葉豆腐勁有台灣風味🥳食落去係少少彈牙嘅豆腐🤪好特別而且佢配埋個炸粉啱啱好

脆皮雞腿排🐔$38

脆皮杏鮑菇🍄$22
(圖片份量只有1/3袋)

脆皮百頁豆腐$24
(圖片份量只有1/3袋)
2024-01-14 32 瀏覽
⭐️脆炸無骨雞排$38即叫即炸,所以都要等成10分鐘。無骨雞排咬落去啖啖肉,的確比一般炸雞排嫩滑多汁,不過唔係好習慣口味偏甜🤣,鍾意鹹香啲!但都可以一止夜市隱!
⭐️脆炸無骨雞排$38
2024-01-12 40 瀏覽
咁多台式小食當中我最鍾意食炸雞排,今次係旺角女人街遇見呢間來自台灣的脆皮雞排專門店,試問又點會忍得住口。食物種類都算多,主食有無骨雞排、雞塊、雞全翼、雞中翼及雞柳條;素食亦有杏鮑菇、地瓜條、百頁豆腐、翠玉瓜、金菇酥、四季豆及茄子;小食都有花枝丸、薯條、甜不辣、雞皮、香芋丸、台灣香腸及薯餅等,仲有個幾特別的QQ OREO。我揀咗脆皮無骨雞排、脆皮花枝丸及脆皮杏鮑菇買返屋企慢慢食,因為製作需時要等起碼十幾分鐘,不過亦因為真真正正即叫即炸,所以就算拎到返屋企都依然幾脆口。另外比較驚喜的是此店竟然有8種調味粉任君選擇,包括原味(椒鹽)、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子、海苔及芝士,勁多味道。先說脆皮無骨雞排真的很大塊,幾乎有兩隻手掌般大,而且切得好厚身,外皮香脆,肉質嫩滑,咬落仲好juicy仍有肉汁,食完保證飽肚。至於脆皮花枝丸一份有3粒,每粒都漲到好大,雖然花枝比例不是很多但仍算彈牙,重點是配了海苔調味粉後變得更好食;而脆皮杏鮑菇份量比想像中多,即使炸完仍保留有鮑菇的鮮甜味,唔錯。脆皮無骨雞排 $40脆皮花枝丸 $18脆皮杏鮑菇 $25

脆皮無骨雞排 $40

脆皮花枝丸 $18
脆皮杏鮑菇 $25
2024-01-11
呢間雞排店係我至愛每次經過一定會被誘人既香氣吸引住食物即叫即炸,保持了脆皮多汁的口感,讓人愛不釋手 拎到手熱辣辣,當然最好味啦! 店員仲會貼心提醒客人小心熱。NO.1 脆皮無骨難腿排美味指數: 💛💛💛💛💛雞扒令人驚嘆地大塊比一隻手掌還要大!而且可以揀兩種調味粉,我個人推薦梅子和海苔口味,獨特既風味開胃十足最驚喜係雞扒既外皮炸得酥脆,內部肉質仍然保持著柔軟嫩滑👀No.2 脆脆雞皮美味指數: 💛💛💛💛💛平常食炸物都係為咗追求外層酥脆既口感😌炸雞皮完全滿足到渴望。一口咬下去,只有一個字能形容:脆!非常邪惡地美味😈No.3 甜不辣美味指數: 💛💛💛💛No.4 脆皮花技丸美味指數: 💛💛💛
呢間雞排店係我至愛
每次經過一定會被誘人既香氣吸引住

食物即叫即炸,保持了脆皮多汁的口感,讓人愛不釋手
拎到手熱辣辣,當然最好味啦! 店員仲會貼心提醒客人小心熱。

NO.1 脆皮無骨難腿排
美味指數: 💛💛💛💛💛

雞扒令人驚嘆地大塊

最驚喜係雞扒既外皮炸得酥脆,內部肉質仍然保持著柔軟嫩滑👀

No.2 脆脆雞皮
美味指數: 💛💛💛💛💛