店名:Gram cafe & pancakes地點:尖沙咀彌敦道100號The ONE菜式:日式班戟餐牌:鹹班戟同甜班戟,班戟有梳乎里款式又有熱香餅款式。其他野如三文治,法式多士,雪糕,雪花冰,沙冰,梳打,咖啡,茶,果汁,汽水。另外都有午市套餐。全日早餐 $88 另加一一客全日早餐有兩片熱香餅班戟,面頭有加左香草嘅炒蛋,仲有兩片煙肉。伴有煙三文魚一片,茄汁豆一兜,同沙律雜菜配番茄同車厘茄。甜甜哋嘅軟綿綿班戟加上鹹香煙肉好夾,當中仲有滑溜炒蛋,加埋濕潤茄汁豆,口感味道豐富。煙三文魚較瘦。沙律雜菜簡單加上沙律醬,唔會太油膩。蛋沙律巴馬火腿班戟 $98 另加一蛋沙律巴馬火腿班戟賣相不俗。面頭一片巴馬火腿喺頂,下底就係生菜沙律,已經加左沙律醬。再下底就係主角薄班戟皮包住豐富嘅蛋沙律。又薄又軟綿綿嘅班戟薄皮配爆餡夠醬蛋沙律超好味!最下底就係一塊甜甜哋嘅熱香餅,都好軟綿綿。碟邊有車厘茄同紫洋蒽,加上沙律醬同醋調味。呢款班戟好特別,味道都唔錯,唔怪得係香港限定!原來鹹班戟食法都唔錯wor,甜班戟配鹹食味道配搭都好好。
店名:Gram cafe & pancakes
地點:尖沙咀彌敦道100號The ONE
菜式:日式班戟

全日早餐 $88 另加一

蛋沙律巴馬火腿班戟 $98 另加一

蛋沙律巴馬火腿班戟
原來鹹班戟食法都唔錯wor,甜班戟配鹹食味道配搭都好好。
2024-01-26
蛋沙律巴馬火腿班戟
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥞 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬 @ 🌟 Gram Café & Pancakes 《👽食神大媽食甜品》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Mixed Fruit & Chocolate Pancake HKD 108Chilibeans Pancake HKD 118.🥞 次次嚟親呢度都係食疏乎厘班戟,今次一於同朋友仔試吓薄身嘅班戟。.🍓 呢個雜錦水果同朱古力班戟上面擺滿咗多款嘅水果,再加忌廉同朱古力醬,口感輕盈。.🥓 朋友仔唔食甜嘢,所以就揀咗一個鹹嘅班戟「墨西哥辣豆醬班戟」。班戟上面淋上特製嘅辣豆醬,香辣刺激。同埋有一條腸仔,份量好大份。.😉 避開咗繁忙時間,所以唔使等位,有甜有鹹可以選。.📍 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408舖☎️ +(852)2368-4588.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Chilibeans Pancake HKD 118

Chilibeans Pancake

😉 避開咗繁忙時間,所以唔使等位,有甜有鹹可以選。

📍 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408舖
☎️ +(852)2368-4588
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Chilibeans Pancake
今日係尖沙咀 The One食晚飯,經過呢間 pancake專門店,被佢棵大樹吸引, 呢間餐廳有著優雅嘅裝横,以花草樹木為主,枱與枱之間都有一定嘅距離, 唔會好擠迫!坐喺度食甜品畀我感覺好舒適,好放鬆😚我哋叫咗個超人氣招牌梳乎厘班戟同鮮果乳酪梳乎厘班戟芭菲~🍽️超人氣招牌梳乎厘班戟梳乎厘質地鬆軟有空氣感, 配搭蜜糖好夾, 蜜糖好清香,另外上,可以由自己喜好加多加少👍🏻🍽️鮮果乳酪疏乎厘班戟芭菲上面有一球雪糕,撈埋鮮果一齊食一流!一路沿住食落去,會有幾粒小梳乎厘班戟,同cream一齊食好正🥹食到落最尾有藍莓乳酪,加埋粒粒藍莓!每一層都又唔同嘅享受,層層都有驚喜,推介😚👍🏻
今日係尖沙咀 The One食晚飯,
經過呢間 pancake專門店,
被佢棵大樹吸引,
呢間餐廳有著優雅嘅裝横,
以花草樹木為主,
枱與枱之間都有一定嘅距離,
唔會好擠迫!
坐喺度食甜品畀我感覺好舒適,好放鬆😚
我哋叫咗個超人氣招牌梳乎厘班戟
同鮮果乳酪梳乎厘班戟芭菲~

🍽️超人氣招牌梳乎厘班戟
梳乎厘質地鬆軟有空氣感,
配搭蜜糖好夾,
蜜糖好清香,
另外上,可以由自己喜好加多加少👍🏻

🍽️鮮果乳酪疏乎厘班戟芭菲
上面有一球雪糕,撈埋鮮果一齊食一流!
一路沿住食落去,會有幾粒小梳乎厘班戟,
同cream一齊食好正🥹
食到落最尾有藍莓乳酪,
加埋粒粒藍莓!
每一層都又唔同嘅享受,
層層都有驚喜,推介😚👍🏻
2024-05-24 0 瀏覽
-今日心情麻麻 決定去食個甜品令到自己開心返🥹❤️ 去咗間好靚嘅日式pancake店🥞Premium Smile Pancake💰$138叫呢個pancake主要係因為佢個名 “Smile! ☺️” 結果上到枱嘅時候我真係笑咗出嚟 見到佢用cream吱咗隻好可愛嘅笑哈哈蟲仔😆 更加令我估唔到嘅係一切落去竟然有流心蛋!🥚😯😯😯 加埋上層各種新鮮水果 每一啖都有驚喜😍焦糖脆脆班戟💰 $118呢個班戟我都好鍾意❤️ 首先有得玩個奶蓋😆 食落去又勁多奶多醬勁多脆脆 食到停唔到口 😋 雖然睇落去超邪惡 但係其實個cream好輕身 食落去唔會覺得太漏💯💯總括而言 我覺得呢間日式甜品店好有創意 呢兩款pancake都超出我嘅預期🤩 完全冇諗過pancake都可以有咁多花款 食厭咗原味嘅可以嚟試吓 佢仲有好多選擇🙌🏻🥞🥞Gram cafe & pancakes📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408號舖

Premium Smile Pancake💰$138

焦糖脆脆班戟💰 $118

Gram cafe & pancakes
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408號舖
2024-05-24 0 瀏覽
曾幾何時去日本旅行,排 Gram 都係指定動作。自從香港有分店之後想食就變得簡單,而家由銅鑼灣搬咗去尖沙咀,來到門口已經見到棵樹。好耐冇食,除左招牌班戟都出左好多創新班戟。焦糖脆脆 $118將 Lotus 餅由配雪糕變成班戟,將膠套抽出,豐富奶蓋即時流入班戟。鬆軟班戟,焦糖脆脆,鹹甜滋味,再加一口Lotus 餅,令人好享受。意大利芝士蛋糕班戟 $118將班戟同Tiramisu味結合,中間再加入吉士,碟中仲有朱古粉混合咖啡粉,營造苦中帶甜的味道,好有層次感。
曾幾何時去日本旅行,排 Gram 都係指定動作。

好耐冇食,除左招牌班戟都出左好多創新班戟。

焦糖脆脆 $118

意大利芝士蛋糕班戟 $118
2024-05-21
2024-05-23 0 瀏覽
日本人氣過江龍Pancake店, 這家店可是日本人氣班戟店,深受大家的喜愛。超人氣招牌梳乎厘班戟招牌甜點, 有三層超厚身又鬆軟的梳乎厘班戟, ,內裡卻極為綿密濕潤. 淋上蜜糖, 散發著濃郁的牛奶+蛋味香氣, 入口似棉花糖般,蓬鬆與柔軟,完美融合, 又有梳乎厘嘅空氣感淋上一些楓糖漿,增加平衡感, 不容錯過的甜點佳餚. 外表誘人,內在更是美味至極。石板街班戟賣相好繽紛,最上層有草莓、藍莓及奶油, 自家製杏仁, , Pancake更有口感, 朱古力醬 好好味,推介比各位朱古力控蟹肉忌廉意粉由於主食唔算多款, 所以選擇左蟹肉忌廉意粉,明太子再加忌廉,配上鮮甜蟹肉, 好多紫菜碎係意粉上面, 香濃既忌廉包住意粉, 一D 都唔輸比主打既甜品.有最低消費📍地點:尖沙咀彌敦道100號The ONE

超人氣招牌梳乎厘班戟

推介比各位朱古力控

蟹肉忌廉意粉
由於主食唔算多款, 所以選擇左蟹肉忌廉意粉,

有最低消費

📍地點:尖沙咀彌敦道100號The ONE
2024-05-18
  • 超人氣招牌梳乎厘班戟
2024-05-23 0 瀏覽
之前去The One行街,見到呢間cafe好多人已經好想試,今日趁去開尖沙咀一於試下。餐廳主打食Pancake,真係好多選擇!我地揀左兩款share,朋友鍾意食朱古力,Chocolate Rocky Road Pancake就岩晒佢,朱古力味既pancake,配上奶味香濃嘅忌廉,再加上濃郁嘅朱古力粉,每一口都係朱古力嘅滿足感,食完好有幸福感😍再嚟就係French Toast,多士煎到金黃酥脆,入面夠軟綿,表面灑上糖霜,再配埋新鮮嘅草莓同埋香甜嘅糖漿,真係好鮮甜好滋味!👍🏻除左以上外,呢度仲有其他口味嘅pancake可以揀選,又可以自由加toppings, 仲有飲品添😋

2024-05-21 0 瀏覽
前幾天到訪發現以前一天只有三段時間供應的招牌梳乎厘班戟現在已經改為全日供應👍🏻但由於我們已吃過人氣招牌多次,這次我決定嚐嚐其他款式的班戟,咸甜各一。雜果朱古力班戟 班戟依然鬆軟可口,上面佈滿色彩繽紛的水果,以朱古力醬畫圈裝飾,與忌廉一起享用簡直是日式甜品的美味標準。三文魚牛油果班戟牛油果跟三文魚的味道十分搭配,班戟上有少許黑醋醬,令班戟更惹味。令有爽脆的沙律菜伴碟,偶爾將咸班戟作為主食亦很不俗。

雜果朱古力班戟

三文魚牛油果班戟
2024-05-20 0 瀏覽
要食就食最邪惡嘅!!!就揀左奶蓋焦糖脆脆pancake拎起個膠套睇個奶蓋熔岩咁留出黎到成隻碟都係滿滿嘅奶蓋真係好興奮🤣🤣 souffle質地嘅pancake外層少少脆 入口☁️☁️軟綿綿 仲有我大愛嘅lotus餅餅碎做配料再點埋滑溜溜嘅奶蓋幸福滿滿🤩佢係好玩又好食嘅pancake再加多個焦糖🍌🍌pancake切半嘅香蕉面燒左同🍌咁長嘅焦糖🤩🤩配上清甜嘅maple syrup三大塊pancake🥞好快就KO luuu
要食就食最邪惡嘅!!!
就揀左奶蓋焦糖脆脆pancake

再加多個焦糖🍌🍌pancake
切半嘅香蕉面燒左同🍌咁長嘅焦糖🤩🤩
配上清甜嘅maple syrup
三大塊pancake🥞好快就KO luuu
🥞紫薯火山流漿班戟 $118 另收加一 (7.8/10)紫薯班戟,上面一層芝士海鹽奶蓋,海鹽味都幾出,幾有芝士味,班戟鬆軟蛋糕質感,中間隔咗紫薯夾心有紫薯味,好食嘅,不過比較細份啲!🥞超人氣招牌梳乎厘班戟 $138 (8/10)食落去好鬆軟又唔會太過濕潤,有空氣感得來個形狀保持得好,有輕微嘅蛋味,但唔算好濃,好食的,cream重奶香唔甜,加埋牛油糖漿冇得輸。推薦指數: 8/10真係枱枱都食班戟,個人覺得招牌最好食,值得一試😜

🥞紫薯火山流漿班戟 $118 另收加一 (7.8/10)

🥞超人氣招牌梳乎厘班戟 $138 (8/10)

推薦指數: 8/10
真係枱枱都食班戟,個人覺得招牌最好食,值得一試😜
2024-05-19 0 瀏覽
近排比較熱,我同個朋友完全唔想食正餐,想食甜品或凍野🍹經過見呢間甜品我之前都食過幾次,都覺得好唔錯,就同個朋友去試下啦😜d水平完全無變過都係咁好食,都係好多人排隊🌟招牌梳乎厘班戟 $135次次黎呢度食甜品都必叫佢既招牌梳乎厘🧁佢係即叫即整,有成三層,個質感食落去係好鬆軟,奶香味好重。我地可以加蜜糖或cream🍯上面仲有慢慢融化既牛油令到個梳乎厘變得更香口,真係入口即化🌟石板街班戟 $118佢有兩種唔同味道既夾心,上面果層係cream,下面果層係吉士🧁食落去係有好濃既朱古力味🍫有唔會好甜,個餅底都係偏鬆軟,食完仲有d小生果食係,多重口感

🌟招牌梳乎厘班戟 $135
次次黎呢度食甜品都必叫佢既招牌梳乎厘🧁

🌟石板街班戟 $118
幾年前喺大阪食過Gram嘅梳乎厘pancake真係念念不忘最近忽然想食pancake 一定要去尖沙咀嘅gram重拾當年味道!🔸蛋沙律巴馬火腿班戟 HKD98食甜食之前叫咗個咸班戟面頭有一朵以花做型嘅巴馬火腿中間係新鮮爽脆沙律菜再下面係班戟皮包住蛋沙律蛋沙律配上蛋黃醬 好creamy重點唔會好漏之餘仲食到粒粒蛋白粒最底係兩塊pancake 爽埋蛋沙律好match呢個主食食完都唔會覺得太heavy👍🏻🔹焦糖脆脆 HKD118一場嚟到必叫梳乎厘pancake上枱嘅時候店員話要雙手拎起張膠片然後流心奶蓋就會一湧而下🤩Pancake 有蛋香 口感綿密 質感好軟流心奶蓋好滑溜 帶點點咸甜 配埋焦糖脆食甜而不膩😋🚩Gram cafe & pancakes 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408號舖
幾年前喺大阪食過Gram嘅梳乎厘pancake真係念念不忘

最近忽然想食pancake
一定要去尖沙咀嘅gram重拾當年味道!

🔸蛋沙律巴馬火腿班戟 HKD98

🚩Gram cafe & pancakes
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408號舖
  • 焦糖脆脆
2024-05-16 35 瀏覽
上個月生日都無咩點食蛋糕慶祝,感覺硬是少了點儀式感,無咗生日的氛圍,所以今晚補返數,一次過食三件cake!仲要係極邪惡但又令人心動的Pancake。這間位於尖沙咀的日本人氣過江龍Pancake店剛開店的時候真的好哄動要大排長龍㗎,家陣無咁誇張但依然有不少捧場客,幸運地一入去就見到有位坐。超人氣招牌梳乎厘班戟 $138真心推薦呢款必食招牌甜點,三層超厚身又鬆軟的梳乎厘班戟,沒有其他餡料配菜,簡簡單單淋上蜜糖一齊食,蛋味香濃,再加少少Cream及牛油,入口似棉花糖般,又有梳乎厘嘅空氣感,食完真係成個人開心晒。士多啤梨流漿班戟 $118拎起膠紙望住士多啤梨流漿流落班戟度,感覺好療癒,士多啤梨醬不會太甜,班戟亦好軟熟。石板街班戟 $118最似生日蛋糕的款式,賣相好繽紛,最上層有草莓、藍莓及奶油,班戟質地比較實淨,中間有朱古力醬及吉士漿,朱古力控必食之選。
超人氣招牌梳乎厘班戟 $138
超人氣招牌梳乎厘班戟
士多啤梨流漿班戟 $118
石板街班戟 $118
2024-05-13
2024-05-14 24 瀏覽
🇯🇵🇭🇰來自大阪的Gram Cafe & Pancakes有超多特式pancake款式選擇🍽️石板街班戟雜果朱古力班戟烤蘋果配紅茶忌廉班戟士多啤梨流漿班戟紫芋火山流漿班戟啱哂喜歡甜甜軟糯的pancake迷我哋揀咗焦糖香蕉班戟($98)有三塊烤得香噴噴的pancake🤭上面灑滿糖霜,夠哂夢幻🫧💗💜一開二的香蕉切面上🍌有燒至完美的薄焦糖脆片配上楓糖醬和忌廉香、滑、甜,輕輕在舌尖溶化完全滿足我對香蕉pancake嘅期望Main Dish方面有三文魚牛油果班戟、煙肉炒蛋班戟,和墨西哥辣豆漿班戟;仲有香港限定版的日本和牛漢堡班戟,和蛋沙律巴馬火腿班戟~我哋揀咗雜錦長通粉班戟都係香港限定㗎~所謂雜錦,其實就係三文魚加煙肉,再加上墨西哥辣豆漿和長通粉的Mix版❤️令到有選擇困難嘅你可以一次過試晒三文魚牛油果班戟、煙肉炒蛋班戟,和墨西哥辣豆漿班戟三種口味❤️厚厚又大塊的新鮮沙律菜還有滿瀉的墨西哥辣豆漿和滿瀉的沙律長通粉真係非常大愛!餐牌上還有三文治、沙律和餐湯可供選擇~

🇯🇵🇭🇰來自大阪的Gram Cafe & Pancakes
有超多特式pancake款式選擇🍽️
雜果朱古力班戟
烤蘋果配紅茶忌廉班戟
紫芋火山流漿班戟
啱哂喜歡甜甜軟糯的pancake迷

我哋揀咗焦糖香蕉班戟($98)
有三塊烤得香噴噴的pancake🤭
上面灑滿糖霜,夠哂夢幻🫧💗💜
一開二的香蕉切面上🍌
有燒至完美的薄焦糖脆片
配上楓糖醬和忌廉
香、滑、甜,輕輕在舌尖溶化
完全滿足我對香蕉pancake嘅期望

Main Dish方面有三文魚牛油果班戟、
煙肉炒蛋班戟,和墨西哥辣豆漿班戟;
仲有香港限定版的日本和牛漢堡班戟,
和蛋沙律巴馬火腿班戟~

我哋揀咗雜錦長通粉班戟
都係香港限定㗎~
所謂雜錦,其實就係三文魚加煙肉,
再加上墨西哥辣豆漿和長通粉的Mix版❤️
令到有選擇困難嘅你可以一次過試晒
三文魚牛油果班戟、煙肉炒蛋班戟,
和墨西哥辣豆漿班戟三種口味❤️
厚厚又大塊的新鮮沙律菜
還有滿瀉的墨西哥辣豆漿
和滿瀉的沙律長通粉
真係非常大愛!

餐牌上還有三文治、沙律和餐湯
可供選擇~
2024-05-10
2024-05-12 29 瀏覽
去完日本好掛住日式pancake🥹好開心香港都識到唔錯嘅pancake😋😋 餐廳環境美觀而且座位闊落,不過人多都要排一陣隊。❇️焦糖香蕉班戟🍌🍌Pancake 賣相非常吸引,鬆軟簿身,香蕉面頭重鋪滿焦糖,焦糖都焗得香脆,加埋楓糖漿、cream、nuts ,整體口感豐富🤤❣️❇️士多啤梨流漿班戟🍓🍓賣相好靚,非常適合打卡,士多啤梨醬和cream 鋪滿pancake!分量十足!pancake滿滿嘅蛋香味,入面夾住吉士醬,真係好好味🤩非常推介俾鍾意食pancake嘅朋友,過嚟一試‼️

❇️焦糖香蕉班戟🍌🍌

❇️士多啤梨流漿班戟🍓🍓

非常推介俾鍾意食pancake嘅朋友,過嚟一試‼️