GRIND SIZE,位於旺角通菜街10號地舖。 估唔到在通菜街都有一間環境幾chill的Cafe, 店內以白色為主, 預早訂了樓上的梳化座位, 用餐時間大約90分鐘。 🔸火炙松露荷蘭汁脆炸薯條 $88 🍟~ 薯條炸得脆口, 松露味唔算出, 如果荷蘭汁多些就更好吃。 🔸慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉 $148🥘 ~ 沙嗲味唔算濃, 煎腸粉甜甜地,牛面頰軟腍入味,帶點微辣。 🔸牛油果煙三文魚意式油醋 $108 🥗~ 油醋少,沙律菜感覺偏乾。 🔸海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫 $72 🥐~ 牛角包窩夫酥脆美味,配上雲呢拿雪糕, 整體不錯。🔸朱古力鮮奶 $52 ☕~ 朱古力鮮奶上有粒大大的棉花糖, 美味可口。 🔸荔枝玫瑰咖啡梳打 $48 🍹~ 感覺清爽, 帶點香氣。 個人感覺這裏的甜品和飲品做得不錯, 可以一試。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。
火炙松露荷蘭汁脆炸薯條 $88、牛油果煙三文魚意式油醋 $108 、慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉 $148、海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫 $72 、朱古力鮮奶 $52 、荔枝玫瑰咖啡梳打 $48

火炙松露荷蘭汁脆炸薯條

牛油果煙三文魚意式油醋

海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫

朱古力鮮奶

🔸荔枝玫瑰咖啡梳打 $48 🍹~ 感覺清爽, 帶點香氣。
荔枝玫瑰咖啡梳打

個人感覺這裏的甜品和飲品做得不錯, 可以一試。

2024-03-23
生日
海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫
朱古力鮮奶
荔枝玫瑰咖啡梳打
  • 火炙松露荷蘭汁脆炸薯條$88、牛油果煙三文魚意式油醋$108、慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉$148、海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫$72、朱古力鮮奶$52、荔枝玫瑰咖啡梳打$48
GRIND SIZE🔥蟹肉明太籽西班牙蛋餅 $98⭐️9/10⭐️蛋餅外面結實,裏面好多滑蛋,既juicy又有芝士拉絲,明太籽蟹肉提升鮮味,好食!🔥是拉差酸甜辣醬炸雞翼 $88⭐️9/10⭐️單邊雞翼方便食,醬汁有點辣,十分開胃!🔥法式黃酒油封鴨髀麻辣奶油意粉 $152⭐️8.5/10⭐️鴨髀味道不錯,不過上碟不算熱。意粉麻辣奶油醬汁十分驚艷!想不到中西混合的意粉配合得那麼好,麻味雖重,但辣度不重,令到整個意粉十分惹味,重口味人士必推!🔥香辣伏特加醬蝦乾大虎蝦意粉 $178⭐️9/10⭐️份量十足有誠意,有一隻大虎蝦和三隻細虎蝦,蝦肉爽口!意粉al dente,亦很掛汁,有點微辣,非常惹味!🔥焦糖燉蛋咖啡 $44⭐️9/10⭐️表層經過火炙後的焦糖很香,亦加了少量焦糖脆脆,咖啡味道很香濃,小編喜歡這杯咖啡!⭐️總結:如果問我旺角推介的Cafe頭三名,這間小編一定會放在其中一間!口味偏濃,咖啡水準也不錯。
GRIND SIZE

🔥蟹肉明太籽西班牙蛋餅 $98⭐️9/10⭐️

🔥是拉差酸甜辣醬炸雞翼 $88⭐️9/10⭐️
單邊雞翼方便食,醬汁有點辣,十分開胃!

🔥香辣伏特加醬蝦乾大虎蝦意粉 $178⭐️9/10⭐️

🔥焦糖燉蛋咖啡 $44⭐️9/10⭐️

5天前 0 瀏覽
簡約既裝修, 唔算特出同顯眼, 但係一間特色CAFE, 有打卡位同食物!! 不過可能因為小店啦,就冇乜特別服務可言,如果坐樓上,仲要等staff咁啱上去/自己行落樓先搵到staff點餐,呢個就有小小唔方便啦。 同埋唔知係咪開業都有一段時間,樓上既枱同沙發果啲都開始舊,會見到有食物碎係啲罅隙度。1. 蟹肉明太籽西班牙蛋餅個蛋餅勁香蟹肉味, 一切開中間, 蛋汁係好湧泉咁流出來, 配埋明太籽既咸香, 真心唔錯! 2. 慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉呢個真係好好味!! 慢煮牛面頰勁嫩滑, 肉質絕對唔會老!! 腸粉煎過, 勁香口!沙嗲汁勁香花生味, 加上少少辣, 勁惹味!而且醬汁唔會太水, 令腸粉同牛面頰都掛到醬汁😋😋😋睇落份量唔算多, 但好飽肚!3. 冰搖荔枝檸檬紅茶荔枝味好突出, 配合埋檸檬嘅Fresh, 飲落感覺好清新, 唔會有heavy感👍🏻食物來講,質素係唔錯👍🏻利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!(按餐廳MENU上價格付款)

1. 蟹肉明太籽西班牙蛋餅

2. 慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉

3. 冰搖荔枝檸檬紅茶

食物來講,質素係唔錯👍🏻

冰搖荔枝檸檬紅茶
生日
冰搖荔枝檸檬紅茶
  • 蟹肉明太籽西班牙蛋餅
🤍今次介紹既就係來自旺角 ✨📜 GRIND SIZE (旺角)📍旺角通菜街10號地舖🌟Feedback🌟Cream Bbulee $44Ice 72% Chocolate $56Apple Croffle $72火焰松露荷蘭汁薯條 $88黑松露醬刺身帶子手卷粉 $148旺角通菜街竟然有靚靚Cafe~白雪雪仲有得打卡🤓同朋友係一個咁熱鬧嘅地方都可以搵到一個寧靜嘅餐廳🥰🥰🥰環境好舒服,梳化位又榻榻米又有高枱~~ 飲品方面比較特別,今次飲咗啲平時出面Cafe少見嘅咖啡~甜得來又有咖啡味道 最緊要有嗰個焦糖味!!! 朱古力超級濃郁!!朱古力愛好者必須要try try👀👀❣️另外仲有棉花糖配搭🤍🤍薯條同埋超級多松露醬,有種好似蛋黃醬感覺好新鮮😍😍 至於意粉方面手卷粉係第一次食,估唔到個感覺有少少似螺絲粉,但係冇咁多個彎位😂😂😂😂 Croffle就上面有雪糕呢個配搭冇得輸❤️❤️-KS評分- 🌟5分最高🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
🤍今次介紹既就係來自旺角 ✨

📜 GRIND SIZE (旺角)
📍旺角通菜街10號地舖

🌟Feedback🌟
Cream Bbulee $44
Ice 72% Chocolate $56
Apple Croffle $72
火焰松露荷蘭汁薯條 $88
黑松露醬刺身帶子手卷粉 $148

薯條同埋超級多松露醬,有種好似蛋黃醬感覺好新鮮😍😍
Croffle就上面有雪糕呢個配搭冇得輸❤️❤️

-KS評分-
🌟5分最高🌟
🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

𝙂𝙍𝙄𝙉𝘿 𝙎𝙄𝙕𝙀 𝙘𝙖𝙛𝙚嘅設計帶水泥風,一共有兩層,人多啲同想感覺𝙘𝙝𝙞𝙡𝙡 啲可以選擇樓上位置✦蟹肉明太籽西班牙蛋餅𓂅切開蛋餅夾雜住少少蟹肉,蛋餅熟嘅程度如果再低少少就會更𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩,明太籽醬令味道無咁單一,增添風味✦香煎封門柳煎雙蛋𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝𓂅封門柳略為熟左少少,𝙨𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝中間有一層濃香蒜醬將成個味道提起✦焦糖燉蛋咖啡𓂅面層嘅焦糖經過炙燒形成一塊薄脆糖片,同咖啡味道好夾,奶泡打得好綿密,咖啡本身帶甜度,飲完成杯好似食左個小甜點咁✦青青青瓜咖啡𓂅青瓜味道幾清新,可以自己倒𝙚𝙨𝙥𝙧𝙚𝙨𝙨𝙤 落青瓜鮮奶入面,估唔到兩者都幾夾

✦蟹肉明太籽西班牙蛋餅

✦香煎封門柳煎雙蛋𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝

✦焦糖燉蛋咖啡

✦青青青瓜咖啡
今日約左朋友係旺角傾下計。朋友介紹依間Cafe 坐得幾舒服。所以就試下佢!餐廳都好full,冇book 位只係可以坐bar 枱。不過我地都冇所謂。 因為我地唔係好肚餓,所以叫左一個飯兩份share 同埋一人一杯飲野慢慢傾。❇️黑毛豬叉燒奶油意大利飯 HKD178黑毛豬叉燒都有六嚿,份量唔錯,叉燒入味,都幾好食。另外奶油意大利飯意大利飯粒粒分明,有咬口,加上好多洋蔥粒口感味道豐富!❇️抹茶菠蘿梳打 HK46依杯嘢飲好特別,抹茶味都夠出,亦有菠蘿味!加上打卡一流!❇️百利甜酒摩卡 HK48Baileys mocha 都好特別! 有酒味!都係好特別既咖啡!鍾意Baileys同埋咖啡嘅朋友可以試吓!總結: 餐廳環境舒服,三五知己嚟傾偈食嘢都係個唔錯嘅選擇!食物飲品唔錯!員工都算有禮貌!
今日約左朋友係旺角傾下計。
朋友介紹依間Cafe 坐得幾舒服。
所以就試下佢!

餐廳都好full,冇book 位只係可以坐bar 枱。
不過我地都冇所謂。

❇️黑毛豬叉燒奶油意大利飯 HKD178
黑毛豬叉燒奶油意大利飯

❇️抹茶菠蘿梳打 HK46
依杯嘢飲好特別,抹茶味都夠出,亦有菠蘿味!加上打卡一流!
抹茶菠蘿梳打

❇️百利甜酒摩卡 HK48
百利甜酒摩卡

黑毛豬叉燒奶油意大利飯
抹茶菠蘿梳打
百利甜酒摩卡
2024-05-22 0 瀏覽
旺角通菜街有間cafe,以純白裝修搭乾花裝飾,樓高兩層,樓上仲有塌塌米同見字飲啡牆可以打卡。食物方面主打西式料理,另有多款IGable嘅甜點,適合同朋友仔嚟聚餐。經過時見每枱都有大大碗嘅薯條,所以一坐底就毫不猶疑咁叫咗。薯條炸至酥脆可口,幼身,似M記,特別在個醬,蒜香奶油風味都係第一次食,鹹香惹味,點著食好上癮。Sourdough要咗兩款口味,分別為Smoked Salmon Avocado同Crazy Cheese Portobello。個人更喜歡前者,煙三文魚夠大件,搭配creamy嘅牛油果蓉都幾夾~ 呢度嘅甜品做得唔錯,Nutella Oreo Croffle 賣相一流,牛角包外層微脆,內裏好鬆脆,帶淡淡香氣,夾埋朱古力碎碎同雪糕,冰火交替,讚👍

2024-05-20 0 瀏覽
系旺角近期新開左一間cafe,經過好多次了,終於有時間去品嘗下新野。環境都幾好,空間比較大,但系我感覺服務態度無甘好,可能系新開業,無點培訓過或者人手不夠掛。講下個蟹肉明太籽西班牙蛋餅,金黃色噶蛋餅上面鋪滿左橙色噶明太籽,而且仲有芝士做點綴,真系好好味道,芝士可以拉絲,蛋味濃郁,我一個人吃都夠曬飽。
2024-05-20 0 瀏覽
環境舒服,員工都好Nice好型🤣🤣.煙三文魚牛油果蓉sourdough $78啲牛油果蓉超多🥰 Mix 埋檸檬汁同黑椒,個sourdough有烘過,脆卜卜,同煙三文魚,香香魚油,重點有好多塊🤣 超幸福;連同行友人平時唔食牛油果,都覺得呢個唔差.慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉 $148本身想叫另一款,但見到呢個好有香港特色,就試一試;真心推薦試呢個👍🏻👍🏻👍🏻 首先個牛係就咁用支差已經可以拮散🥰 超軟腍腍;跟住啲沙嗲汁有花生醬頸濃郁感得黎,係真係辣😍 第一啖震驚咗我;跟住腸粉煎一煎,個口感會厚實咗,所以配埋個醬絕配❤️.飲品方面,由於夜晚關係🤣 冇見到咖啡紅棗蘋果茶 $46叫咗個熱嘅,酸酸甜甜好開胃,入面加咗少少肉桂粉,所以酸甜得來又唔會係好搶口❤️.抹茶菠蘿梳打 $46成件事好fresh 😆 第一次接受到抹茶唔係加奶飲,原來加梳打同菠蘿成件事都好match
環境舒服,員工都好Nice好型🤣🤣

煙三文魚牛油果蓉sourdough $78

慢煮牛面頰港式沙嗲汁煎腸粉 $148

飲品方面,由於夜晚關係🤣 冇見到咖啡
紅棗蘋果茶 $46

抹茶菠蘿梳打 $46
2024-05-19 0 瀏覽
✨iced matcha latte好特別喎‼️將抹茶溶液、牛奶、冰、糖 分開擺放,有種儀式感🍵😂而呢杯抹茶latte嘅抹茶味好濃郁。.✨法式黃酒油封鴨髀 麻辣奶油意粉意粉就好似麻辣撈意粉咁,相對辣啲🌶️🌶️而鴨髀嘅皮好入味,鴨肉嘅質地鬆軟 唔會起渣.✨刺身帶子三文魚籽明太子手捲粉手捲粉偏硬,有啲未屋企煮熟曬🤔🤔不過,帶子好新鮮 肉質係一絲絲咁+少少彈牙🤏🏽,唔會好乾。好鍾意個明太子醬汁,香而微辣
✨iced matcha latte
✨法式黃酒油封鴨髀 麻辣奶油意粉
刺身帶子三文魚籽明太子手捲粉
2024-05-19 0 瀏覽
.坐落於旺角通菜街嘅一間純白色Cafe🫶🏼☕️門口有大大一個窮字完全講出好多香港人嘅心聲🫡即刻吸引咗眼球👁️冇得唔支持啦🤣🤣.蟹肉明太籽西班牙蛋餅🇪🇸🥚 見到好多人都有嗌呢一款雖然唔係lunch set但都想試試招牌菜式 🇯🇵果然冇揀錯✌🏿蛋餅好結實,蛋味好香,上面鋪滿明太子同沙律醬👏🏿熱辣辣切出嚟仲有芝士拉絲🧀 同埋裏面有🈵🈵嘅蟹肉 🦀 足料有驚喜又好味👍🏿.香草牛陰柳煎蛋多士配沙律🥪呢個幾好食喎,賣相亦都好好底下係多士🍞上面有蕃茄🍅牛柳🥩同埋一隻完美煎蛋🍳切開煎蛋啲蛋汁留落啲牛柳同埋多士度夾埋一齊食好好味😋要讚係牛柳好多條,仲要煎得啱啱好加埋沙律呢個lunch份量好🈵足🫶🏼.叫得Cafe梗係要試吓佢啲咖啡啦呢間Cafe都有好多特色咖啡☕️我今次試了青瓜咖啡🥒☕️感覺都幾特別店員好貼心咁將個Espresso分開俾我自己加原來青瓜味嘅咖啡都幾matchy仲意外地有種清新嘅感覺😉.跟餐仲可以優惠價$38加份雞翼🐔 有成6️⃣隻咁多超級抵😜😜😜.絕對係有🩷嘅小店見到餐牌仲有好多其他特色菜式同咖啡等我下次再嚟試試先😉.📍旺角通菜街10號地舖
[Grindsize]
見到好多人都有嗌呢一款
雖然唔係lunch set
但都想試試招牌菜式 🇯🇵
果然冇揀錯✌🏿
蛋餅好結實,蛋味好香,上面鋪滿明太子同沙律醬👏🏿
熱辣辣切出嚟仲有芝士拉絲🧀
同埋裏面有🈵🈵嘅蟹肉 🦀
足料有驚喜又好味👍🏿
香草牛陰柳煎蛋多士配沙律🥪
呢個幾好食喎,賣相亦都好好
底下係多士🍞
上面有蕃茄🍅牛柳🥩同埋一隻完美煎蛋🍳
切開煎蛋啲蛋汁留落啲牛柳同埋多士度
夾埋一齊食好好味😋
要讚係牛柳好多條,仲要煎得啱啱好
加埋沙律呢個lunch份量好🈵足🫶🏼
絕對係有🩷嘅小店
見到餐牌仲有好多其他特色菜式同咖啡
等我下次再嚟試試先😉
📍旺角通菜街10號地舖
餐廳有2層,上層裝修環境好靚😍😍有梳化位,打卡一流📸員工服務態度好好無諗過咖啡小店既食物都咁高質😍😍必點💖🐮慢煮牛面頰 • 港式沙嗲汁煎腸粉港式沙嗲汁好濃郁,配煎腸粉好夾🤤🤤牛面頰超多好大舊😍🍝法式黃酒油封鴨髀麻辣奶油意粉無諗過麻辣可以同奶油咁夾😍😍😍超有驚喜唔會好辣,好香麻香又好creamy👍🏻👍🏻鴨髀外皮煎得香脆🐤肉質煮得入味同淋身☕️焦糖燉蛋咖啡賣相超吸引😍😍😍火炙左好香🔥上層仲有焦糖脆脆超正👍🏻👍🏻🥐海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫牛角包窩夫甜甜地外面脆有口感玉桂蘋果非常清新🍎🍎配埋雲呢拿雪糕👍🏻👍🏻一定要試吓另外推介❤️🍳蟹肉明太籽西班牙蛋餅🍊蜜柑奶昔🍪髒髒牛角包窩夫🍋不是飲品•凍檸茶➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖

無諗過咖啡小店既食物都咁高質😍😍
必點💖

🐮慢煮牛面頰 • 港式沙嗲汁煎腸粉
港式沙嗲汁好濃郁,配煎腸粉好夾🤤🤤
牛面頰超多好大舊😍

🍝法式黃酒油封鴨髀麻辣奶油意粉
無諗過麻辣可以同奶油咁夾😍😍😍超有驚喜
唔會好辣,好香麻香又好creamy👍🏻👍🏻
鴨髀外皮煎得香脆🐤肉質煮得入味同淋身

🍋不是飲品•凍檸茶

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖
  • 焦糖燉蛋咖啡
  • 海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫
  • 蟹肉明太籽西班牙蛋餅
  • 香橙蜜柑梳打
  • 法式黃酒油封鴨髀麻辣奶油意粉
2024-05-15 50 瀏覽
🔹️位於旺角 “Grind Size” 以白色主色裝修和乾花佈置💐甚文青feel👒 Cafe分別兩層, 樓上更有梳化位和餐桌位和榻榻米位, 打卡一流📸 除了主打咖啡外, 食物高水準🍴店員温文有禮👩🏻‍💼👩🏻‍💼 價錢合理💰🔸️香草牛陰柳蒜醬蛋多士配沙律🥩🍳🥗以香濃蒜香蛋包着切片牛陰柳, 牛肉油香洋溢、肉質軟腍嫩滑, 配上鮮嫩沙律菜🥗大滿足呀😋🔸️纽西蘭比目魚配粟米汁🐟🌽比目魚鮮香幼滑配上香甜栗米汁和薯蓉好Creamy, 配菜有甘筍、西蘭花苗、脆肉瓜和爽口蟹籽Yummy🤤🔸️明太子蟹肉小多士🦀🧇以鹹香惹味明太子和鮮嫩蟹肉加蟹籽, 配香脆小多士, 啖啖滋味👍🔸️黑芝麻鮮奶🧉以木盤盛載着黑芝麻、鮮奶、糖漿和冰杯, 先把鮮奶倒進杯子裡, 再加黑芝麻, 如想甜些可加入糖漿, 味道清甜、口感幼滑😋🔸️青瓜咖啡🥒☕️很特別 ~ 以清新青瓜配咖啡, 味道清香、份外提神😎

🔸️纽西蘭比目魚配粟米汁🐟🌽

🔸️明太子蟹肉小多士🦀🧇

🔸️黑芝麻鮮奶🧉

🔸️青瓜咖啡🥒☕️
很特別 ~ 以清新青瓜配咖啡, 味道清香、份外提神😎

👧🏻😋👅🍽✨點解一間cafe可以咁好食😚-🛋 上年食過小試牛刀印象好深刻, 今次再訪試晒成個menu想食既野, 依然冇令人失望, 每一樣都咁好食完全搵唔到扣分既位置😳🛋 樓上有更多位, 有榻榻米又有大梳化適合多人聚餐; 雖然樓上冇staff坐陣, 但都時不時會上黎幫手收下碟加下水-🍳 蟹肉明太籽西班牙蛋餅 $98💯一切開, 帶有蟹肉鮮甜味既蛋汁爆晒出黎大癲😳 蛋餅外面睇落好實淨但入面好滑好moist, 明太籽醬同蟹籽再起提鮮作用-🍟 火灸松露荷蘭汁脆炸薯條 $88✨份量好多! 幼身薯條每條均勻地炸到金黃色好脆口; 荷蘭醬火灸過, 加左松露同芝士好香好香, 食多多都唔會覺得膩-🦆 法式黃酒油封鴨髀 麻辣奶油意粉 $144💯油封鴨髀個皮脆肉嫩, 微微帶點椒麻香味; 麻辣奶油意粉隻辣味都係好subtle, 似口水汁但creamy掛汁食到上晒癮-🧆慢煮牛面頰 港式沙嗲汁煎腸粉 $148✨兩層香煎腸粉再鋪上兩層牛面肉份量十足! 每一件牛面肉都大大件有滿滿膠原, 沙嗲汁同肉汁相互交融, 腸粉煎過, 即使掛滿沙嗲汁都保持外脆內軟-🍮不是飲品 凍奶茶 $88💯係紅茶心太軟配牛奶雪糕, 蛋糕個皮好薄,
👧🏻😋👅🍽✨

🧆
慢煮牛面頰 港式沙嗲汁煎腸粉 $148

🍮
不是飲品 凍奶茶 $88
💯係紅茶心太軟配牛奶雪糕, 蛋糕個皮好薄, 流心餡好多, 食落甜而不膩好香茶味! 配上都係甜既牛奶雪糕都係唔膩! 反而真係似奶茶咁好rich好香
不是飲品凍奶茶

蟹肉明太籽西班牙蛋餅
火灸松露荷蘭汁脆炸薯條
法式黃酒油封鴨髀麻辣奶油意粉
不是飲品凍奶茶
🍽️食物方面:🍄‍🟫瘋狂芝士大啡菇多士💲86好食到跳舞 包烘得好 🧀唔會好漏多款菇-杏鮑菇,大啡菇,切件蘑菇 🐷黑毛豬叉燒薄切焦糖菠蘿小多士💲108切到同size方便食 🍍多汁唔酸 🥐海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫💲72可以後上 size岩岩好 唔會太heavy 夠脆夠香 整體唔太甜 🍨唔快溶🌸鹽漬櫻花荔枝梳打💲48荔枝味濃 清新 唔會好色素感📷打卡方面:門口有個窮撚賣咖啡牌1樓波希米亞風 有見字飲啡🔈環境方面:2層 有梳化同榻榻米 好chill好多Staff 會斟水 有禮貌💬其他資訊:📍GRIND SIZE旺角通菜街10號地舖💰+1, dinner人均💲175
🍽️食物方面:
🍄‍🟫瘋狂芝士大啡菇多士💲86
好食到跳舞 包烘得好 🧀唔會好漏
多款菇-杏鮑菇,大啡菇,切件蘑菇

🐷黑毛豬叉燒薄切焦糖菠蘿小多士💲108
切到同size方便食 🍍多汁唔酸