2024-03-30 887 瀏覽
放長假前,同朋友聚聚,來到Terrace in seaside感受春日氣息🌸⁡⁡餐廳以木系為主,有柑橘橙樹🌲喺餐廳入面,打卡一流!👍🏻⁡⁡最近,餐廳有新出的白桃系列🍑,超吸引😍😍,樣樣都想試~⁡⁡⁡🦀明太子蟹肉飯卷⁡明太子帶有咸鮮味,微辣惹味,而且仲有絲絲蟹肉😋~⁡韓國飯卷傳統口味,有麻油香氣,超韓❤!!!⁡⁡🐷燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯⁡白切肉肥瘦均勻🥓,肉質嫩彈不油膩,咸甜有醬油香👍🏻~⁡⁡紫蘇飯加左泡菜,少少辣味帶有紫蘇清香🥰,配白切肉超夾呢!!⁡⁡⁡🍑春日白桃花園窩夫⁡好靚嘅甜品🤩,不能錯過呢!!⁡白桃如綻放的花朵🌸,香甜多汁😋~⁡🧇窩夫外皮微微酥脆,蓬鬆軟熟,配上多汁白桃,好好味👍🏻👍🏻!!⁡⁡🍨絲滑白桃希臘乳酪布甸杯⁡上層有甜蜜爽口的白桃果蓉,配上酸甜滑溜乳酪布甸😋! 口感豐富有層次,而且自己獨食無難度🤭⁡⁡🍊西柚戀曲氣泡梳打⁡顏值滿滿❤,清爽解渴,酸甜無苦澀味,有香香西柚味,而且仲有西柚果肉👍🏻,啱哂鍾意水果的我~⁡⁡🍑白桃飛舞冰雪乳酪⁡打卡必點📸📸⁡乳酪酸甜幼滑,白桃味濃郁😍,而且仲有椰絲,有口感~⁡⁡仲有其他甜品都好想試呢! 下次可以再同朋友黎食飯🥰~⁡

餐廳以木系為主,有柑橘橙樹🌲喺餐廳入面,打卡一流!👍🏻⁡

最近,餐廳有新出的白桃系列🍑,超吸引😍😍,樣樣都想試~⁡⁡

⁡🦀明太子蟹肉飯卷⁡
明太子帶有咸鮮味,微辣惹味,而且仲有絲絲蟹肉😋~⁡

韓國飯卷傳統口味,有麻油香氣,超韓❤!!!⁡

⁡🐷燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯⁡
白切肉肥瘦均勻🥓,肉質嫩彈不油膩,咸甜有醬油香👍🏻~⁡⁡

⁡🍑春日白桃花園窩夫⁡
好靚嘅甜品🤩,不能錯過呢!!⁡
白桃如綻放的花朵🌸,香甜多汁😋~⁡

⁡🍨絲滑白桃希臘乳酪布甸杯⁡

⁡🍊西柚戀曲氣泡梳打⁡
⁡🍑白桃飛舞冰雪乳酪⁡
打卡必點📸📸⁡
乳酪酸甜幼滑,白桃味濃郁😍,而且仲有椰絲,有口感~⁡

仲有其他甜品都好想試呢! 下次可以再同朋友黎食飯🥰~⁡

• 春日白桃花園窩夫⁡
2024-03-27 492 瀏覽
平日經過德福都心思思想試,今次甘岩有白桃主題,梗係要試試佢啦😎燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:白切肉燒得相當香 好惹味 上枱嗰陣以為紫蘇飯會好咸好濃味 食落發現咸度適中 有韓式辣油風味 半碟沙律菜亦都有驚喜 通常會跟檸檬汁 但今次係跟一楷橙 橙汁配沙律菜又幾OK喎 我仲將啲橙汁落埋去飯同白切肉到 即時refreshing明太子蟹肉飯卷味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價: 睇相就會見到蟹肉滿滿 非常足料 明太子唔會好似日式嗰隻咁濃味 反而偏向沙律醬口感多啲 同蟹肉飯卷幾夾春日白桃花園窩夫味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:呢個非常推薦 窩夫外脆內軟 上面鋪滿晒香甜嘅白桃肉 忌廉非常有驚喜 開頭以為淨係普通白忌廉 食落原來有淡淡的桃香味 誠意滿滿絲滑白桃希臘乳酪布甸杯味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:白桃布甸桃味濃郁 加埋下層嘅希臘乳酪 兩者甜酸甜酸 夾得幾好西柚戀曲氣泡梳打味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:西柚再加上檸檬梳打 酸度適中 成件事非常夏日 感覺好清新白桃飛舞冰雪味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:野飲跟埋半邊白桃肉果然誠意滿滿 白桃肉清爽唔死甜 底部亦有白桃肉果漿 簡直係白桃盛宴📌 Terrace in seaside (德福

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

西柚戀曲氣泡梳打
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

白桃飛舞冰雪
味道:🌕🌕🌕🌕🌘

📌 Terrace in seaside (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖

#香港女生 #四圍食 #吃貨 #甜品控 #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #vacation #coffeeshop #kowloonbay #度假
  • 春日白桃花園窩夫
2024-03-21 379 瀏覽
Terrace in seaside 地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖Lunch俾我搵到間性價比極高嘅餐廳😍燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯🥘$138燒醬油黑毛豬肥瘦適中,肉質軟嫩,醬油味入晒去個肉到😙,啖啖都食到甜甜地,再加上啲紫蘇飯,味道都幾香辣😌,好開胃,正。明太子蟹肉飯卷 🌯$88明太子蟹肉飯卷好大大份,件件餡料都好豐富😆。傳統韓式黏身飯卷質感再沽上少少麻油香氣,加上爽脆醃蘿蔔和明太子,食落啖啖都好爽好新鮮好惹味,簡直係傳統韓國風味呀,正~👍春日白桃花園窩夫🧇$128即叫即製大大窩夫再配上濃厚忌廉和白桃 😍,成個窩夫都變得非常立體,好靚好岩打卡。窩夫好脆好香蛋味🥰,配埋啲白桃,清甜度岩岩好☺️,好好食,正。絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 🍰$62絲滑白桃希臘乳酪布甸杯外實內濕軟,啖啖都突出布甸的濃香味味,而且食落去唔會過甜😏,口感好特別好正。白桃飛舞冰雪乳酪 🍹$58白桃飛舞冰雪乳酪外表好吸引好可愛,打卡一流🥰。粒粒白桃果肉混合埋啲乳酪,酸酸甜甜真係好開胃,好清甜,正🤣。西柚慧曲氣泡梳打🥤$52要飲返杯清新嘅飲品?西柚慧曲氣泡梳打係你嘅首選😎!每一口都充滿西柚味嘅氣泡飲品🤣,清
Terrace in seaside

春日白桃花園窩夫🧇$128

絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 🍰$62

白桃飛舞冰雪乳酪 🍹$58

西柚慧曲氣泡梳打🥤$52
要飲返杯清新嘅飲品?西柚慧曲氣泡梳打係你嘅首選😎!每一口都充滿西柚味嘅氣泡飲品🤣,清新解渴,絕對係夏日必備!

#nicefoodie九龍灣

👅🍽歡迎合作試用 & 邀稿 & 出席活動
🔥🔥請追蹤我 @nice.foodie 你哋既讚/留言/追蹤 真係好重要㗎😘

----------------
#foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #hk #香港 #香港美食 #美食 #九龍灣美食 #打卡 #九龍灣 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假
2024-03-17 438 瀏覽
📌Terrace in Seaside餐廳主打新派韓國菜,主食同甜品同樣吸引🤤最近以白桃為主題推出窩夫🍑賣相同味道都相當唔錯,果然每次嚟都有驚喜🔖[ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ]醬油黑毛豬肉質軟腍,外香內嫩煮得好入味,食落帶點油脂香,配招牌紫酥拌飯,呢個配搭無得輸😚🔖[ 明太子蟹肉飯卷 ]飯卷上鋪滿蟹肉,用料十足,單睇賣相已經好加分🍥飯卷裡面有蛋絲、青瓜絲等,加上明太子鹹香,味道豐富🔖[ 春日白桃花園窩夫 ]甜品擺盤有心思,白桃肉放滿窩夫上面🍑清新又好味,窩夫厚身得嚟好鬆軟,加上輕盈幼滑嘅忌廉,作為飯後甜品適合不過🫶🏼🔖[ 絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 ]乳酪布甸質感細滑,有好rich嘅奶香味,口感介乎乳酪同布甸之間,配上白桃果醬同果肉,味道滿分🔖[ 西柚戀曲氣泡梳打 ]西柚梳打酸酸甜甜,味道清新🥤十分解膩🔖[ 白桃飛舞冰雪 ]以白桃作為裝飾非常有特色,沙冰帶有白桃香甜,同忌廉混合之後口感更濃厚😚
📌Terrace in Seaside

🔖[ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ]

🔖[ 明太子蟹肉飯卷 ]

🔖[ 春日白桃花園窩夫 ]

🔖[ 絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 ]

🔖[ 西柚戀曲氣泡梳打 ]
西柚梳打酸酸甜甜,味道清新🥤十分解膩

🔖[ 白桃飛舞冰雪 ]
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
2024-02-26 602 瀏覽
東九龍人想約食飯,德福廣場確係一個唔錯嘅地方~今日搵到間新派韓式輕食菜館,原來係連鎖店,都有好多間分店㗎!平日比較少食韓式飯卷,今日就試下啦!!🍅原個蕃茄沙律配胡麻醬🥗:完個厚肉蕃茄剝咗皮,都幾厚肉,唔會水汪汪,配埋新鮮嘅甜椒、蔬菜,再加上胡麻醬,口感幾清新開胃!🍙醬燒牛肉飯卷:望落個賣相好似日式太卷,餡料都幾豐富!有蛋、蔬菜、脆脆嘅蘿蔔…當然唔少得醬牛肉,大小剛好,啱啱一啖一件,爽呀!🍖神話豬腳紫蘇拌飯:我仲以為係薄餅!原來係拌飯😂好得意,將佢壓到好似一個煎餅咁!講真…紫蘇味就唔係好明顯~不過個豬手就幾好味!豬皮做到爽口彈牙~豬肉又唔會太乾身,而且唔知點解…佢啲肥肉完全唔覺得肥膩~感覺食完零罪惡感!!😋🥰👍🏻🧇Lotus焦糖芝士甜蜜窩夫:厚厚一個waffle上面有棉密嘅忌廉,再鋪上一層焦糖芝士絲,望落好似個小蛋糕咁~我將芝士絲拌埋落去忌廉度,再塗滿waffle一齊食,鹹鹹甜甜~口感好豐盈!🍹濟州蜜柑乳酪、菠蘿沙冰飲品賣相好得意😍原隻水果放響個頂度~呢啲裝飾可以活用廚餘,好過用個塑膠玩具啦!🤫😂菠蘿沙冰清新香甜~濟州柑橘乳酪,好香…有淡淡嘅柑橘香味同埋粒粒果肉,味道都幾特別!

🍅原個蕃茄沙律配胡麻醬🥗:

🍙醬燒牛肉飯卷:

🍖神話豬腳紫蘇拌飯:

🧇Lotus焦糖芝士甜蜜窩夫:

🍹濟州蜜柑乳酪、菠蘿沙冰

2024-02-26
🍊濟州柑橘主題韓系咖啡店呢間連鎖韓系咖啡店周圍都有分店,主打創意韓國料理同柑橘主題甜品🍊Seaside Brunch走健康路線嘅all day breakfast,一碟有齊窩夫、煙三文魚、意大利風乾火腿、牛油果、溏心蛋、沙律菜同雜莓乳酪當中以窩夫最有驚喜👍🏻加咗火腿粒食落鹹鹹地而且香濃蛋味帶點牛油香🍊燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 白切肉火炙過更香口,雖然係五花肉但無乜油膩感拌飯微辣有少少紫蘇香味幾惹味🍊清甜柑橘窩夫必嗌嘅招牌甜品!窩夫新鮮整起外脆內鬆軟,一上枱就聞到好香牛油味以柑橘汁代替糖漿無咁膩🍊朱古力慕絲其貌不揚嘅朱古力慕絲,香濃朱古力味口感細滑🍊濟洲柑橘乳酪招牌飲品有成個柑橘擺喺杯上面,好似之前喺韓國飲到個杯柑橘汁同乳酪好夾,清新得嚟唔會太甜最後食埋個柑唔浪費😆夠新鮮好甜好juicy🍊濟洲柑橘乳酸梳打漸變色梳打賣相好靚柑橘乳酸加上梳打夠解渴
🍊濟州柑橘主題韓系咖啡店

🍊Seaside Brunch

🍊燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯
白切肉火炙過更香口,雖然係五花肉但無乜油膩感
拌飯微辣有少少紫蘇香味幾惹味

🍊清甜柑橘窩夫
必嗌嘅招牌甜品
窩夫新鮮整起外脆內鬆軟,一上枱就聞到好香牛油味
以柑橘汁代替糖漿無咁膩

🍊朱古力慕絲
其貌不揚嘅朱古力慕絲,香濃朱古力味口感細滑

濟洲柑橘乳酪
🍊濟洲柑橘乳酪
招牌飲品有成個柑橘擺喺杯上面,好似之前喺韓國飲到個杯
柑橘汁同乳酪好夾,清新得嚟唔會太甜
最後食埋個柑唔浪費😆夠新鮮好甜好juicy

🍊濟洲柑橘乳酸梳打
漸變色梳打賣相好靚
柑橘乳酸加上梳打夠解渴

濟洲柑橘乳酪
2天前 0 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨對住橙樹食橙餐-🍊 之前都係坐出面, 今次人唔多入面有位, bar枱對住好大棵橙樹打卡好靚🧡-🍴主食🍴💯燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $138 厚厚的白切黑毛豬好香醬油味, 一層腩一層肉彈牙香口; 紫蘇拌飯少少辣, 配埋鮮橙好清新💯Seaside Brunch $112 全日供應, 有ham, 流心蛋, 牛油果, Greek yogurt配藥果, 沙律菜同窩夫; 藥果係韓式菓子, 用蜂蜜做甜甜地, 配較酸yogurt就岩了; 窩夫即製熱辣辣脆卜卜好正-🧇甜品🍫✨清甜柑橘窩夫 $98 每次必食, 窩夫有蛋香, 靚cream好幼滑, 加上橙肉同糖漬橙皮好豐富✨朱古力慕絲 $38 Mousse雪到挺身好濃郁, 整體唔會太甜, 上面有cream同朱古力條增加層次-☕️飲品🍦💯濟洲柑橘乳酪 $68 以前會刮空個橙但而家杯上個橙仲係有肉😍 飲完可以再食多個飯後果, 我地同隔離枱一齊係度搣橙😂💯柑橘湯力咖啡 $52 Expresso tonic已係夏天清爽之選! 再加埋橙清新酸甜, 爽!
👧🏻😋👅🍽✨
對住橙樹食橙餐

🍴主食🍴

🧇甜品🍫

☕️飲品🍦
柑橘湯力咖啡52

柑橘湯力咖啡52
2024-05-22 0 瀏覽
行完街想搵地方醫肚同休息下,呢間新派韓式cafe餐牌經常有新款食物,每次嚟都有新野食,食物賣相精美,好適合打卡▪️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯黑毛豬整得好入味,半肥瘦肉質軟腍,拌飯平鋪係碟上,醫汁好惹味,伴碟仲有啲沙律添▪️Seaside Brunch 用料豐富,有煙三文魚、Parma Ham、牛油果、乳酪、雞蛋、窩夫,最特別係窩夫口味係鹹煙肉,估佢唔到又幾好食喎!▪️清甜柑橘窩夫 賣相精美,窩夫口感外脆內軟,配上幼滑忌廉,柑橘果肉香甜美味,打卡必點~▪️士多啤梨慕絲 鍾意食慕絲嘅可以點呢個試下,真係成大份慕絲,口感幼滑同充滿士多啤梨味▪️濟洲柑橘乳酪 味道清新,酸酸甜甜,又可以打卡▪️熱情金菠蘿沙冰加入菠蘿肉打成沙冰,清涼解渴

▪️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯

▪️Seaside Brunch

▪️清甜柑橘窩夫

▪️士多啤梨慕絲

▪️濟洲柑橘乳酪
味道清新,酸酸甜甜,又可以打卡

▪️熱情金菠蘿沙冰
加入菠蘿肉打成沙冰,清涼解渴
2024-05-21 0 瀏覽
韓國過江龍Terrace in seaside,已經喺香港開咗好多間分店,裝修以簡約白木色為主,好打卡able❤️嗌左柑橘🍊窩夫,窩夫面頭啲柑橘🍊肉好多,份量十足😍配上豐富的柑橘果肉,口感豐富呢❤️仲有士多啤梨🍓慕絲,清甜可口🥰食完甜嘢先食鹹嘢😝Seaside Brunch賣相好吸睛,材料亦都好豐富,有半熟蛋,煙三文魚,牛油果,煙火腿,乳酪,沙律🥗燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯,五花腩既肥膏同肉比例好正,肥瘦相間,好惹味🫰🏻濟州柑橘 🍊乳酪,好似每台都會叫呢一杯,係好打卡,味道好friendly,酸酸甜甜很適合夏天的飲品🥤鮮奶咖啡☕️有靚靚拉花😍啡味同鮮奶完全融為一體🤝

鮮奶咖啡☕️有靚靚拉花😍啡味同鮮奶完全融為一體🤝

2024-05-20 0 瀏覽
餐廳位於商場中間, 採用開放式設計, 枱與枱之間有距離, 商場通道比較多人出入。𓆹 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $𝟷𝟹𝟾𓆹 Seaside Brunch $𝟷𝟷𝟸𓆹 清甜柑橘窩夫 $𝟿𝟾𓆹 士多啤梨慕絲 $𝟹𝟾𓆹 濟洲柑橘乳酪 $𝟼𝟾𓆹 是有咖啡的忌廉朱古力 $𝟻𝟸黑毛豬白切肉輕輕燒過, 肉同油脂一半一半, 肉質軟腍Q彈, 泡菜飯味道偏淡, 唔會覺得油膩。柑橘窩夫味道好清新, 柑橘清甜, 柑橘醬酸酸甜甜好開胃, 非常推介! 餐廳主打柑橘乳酪飲品, 賣相精緻, 味道甜中帶酸, 唔會覺得太甜幾解渴。

𓆹 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 $𝟷𝟹𝟾
𓆹 Seaside Brunch $𝟷𝟷𝟸
𓆹 清甜柑橘窩夫 $𝟿𝟾
𓆹 士多啤梨慕絲 $𝟹𝟾
𓆹 濟洲柑橘乳酪 $𝟼𝟾
𓆹 是有咖啡的忌廉朱古力 $𝟻𝟸

2024-05-16 11 瀏覽
Terrace in seaside📍九龍灣偉業街33號德福廣場1樓F11舖燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯黑毛豬肉質鮮嫩多汁,醬油提味恰到好處,搭配清新的紫蘇葉,整體口感層次豐富。飯吸收了肉汁和香料,軟糯可口,是一道非常滿足的主菜。Seaside Brunch全日早餐當然係咩都有啦雞蛋、火腿、窩夫、牛油果、希臘乳酪、沙律)適合晒有選擇困難症既朋友清甜柑橘窩夫窩夫鬆軟蓬鬆,搭配清甜的柑橘味,能夠給人一種清新爽口的感受。柑橘的酸甜滋味能很好地平衡窩夫本身的甜味,整體口感既軟糯又帶有柑橘的香氣士多啤梨慕絲這道士多啤梨慕絲質地非常細膩綿密而士多啤梨的酸甜滋味突出整個甜點的風味濟州柑橘乳酪柑橘的果香和酸味,搭配上滑順的乳酪質地帶來一種清爽怡人的感受。柑橘的清甜滋味也能很好地中和乳酪的濃郁,非常適合夏季享用。清爽爆汁西柚檸檬梳打西柚和檸檬的酸甜滋味搭配氣泡水,帶來一種清爽爽口的體驗 酸甜適中是一款很適合搭配其他甜品一起享用的飲料。
Terrace in seaside
📍九龍灣偉業街33號德福廣場1樓F11舖

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯
飯吸收了肉汁和香料,軟糯可口,
是一道非常滿足的主菜。

全日早餐當然係咩都有啦
雞蛋、火腿、窩夫、牛油果、希臘乳酪、沙律)
適合晒有選擇困難症既朋友

清甜柑橘窩夫
柑橘的酸甜滋味能很好地平衡窩夫本身的甜味,
整體口感既軟糯又帶有柑橘的香氣

士多啤梨慕絲
這道士多啤梨慕絲質地非常細膩綿密
而士多啤梨的酸甜滋味
突出整個甜點的風味

濟州柑橘乳酪
柑橘的果香和酸味,搭配上滑順的乳酪質地
帶來一種清爽怡人的感受。
柑橘的清甜滋味也能很好地中和乳酪的濃郁,非常適合夏季享用。

清爽爆汁西柚檸檬梳打
西柚和檸檬的酸甜滋味搭配氣泡水,
帶來一種清爽爽口的體驗 酸甜適中
是一款很適合搭配其他甜品一起享用的飲料。
2024-05-15 16 瀏覽
燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯黑毛豬肉質彈牙,一啲都唔肥,每一片都好大塊。紫蘇飯辣辣地好惹味。清甜柑橘窩夫滿滿的cream同一整個柑橘,柑橘非常清甜,配埋柑橘汁,好refreshing.waffle 非常軟熟,切開好似海綿咁。Seaside Brunch煙三文魚, 牛油果, 雞蛋, waffle, ham, yogurt, salad個waffle係咸味, 夾埋牛油果一齊食仲好味。濟州柑橘乳酪/熱情金菠蘿沙冰2杯都好打卡able,夏日炎炎飲哩啲真係透心涼。朱古力慕絲估唔到係帶少少苦嘅朱古力mousse,所以唔會好膩本人係苦朱古力迷所以十分推介🙌🏻🙌🏻
燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
清甜柑橘窩夫

waffle 非常軟熟,切開好似海綿咁。
Seaside Brunch
個waffle係咸味, 夾埋牛油果一齊食仲好味。
濟州柑橘乳酪/熱情金菠蘿沙冰
2杯都好打卡able,夏日炎炎飲哩啲真係透心涼。
  • 清甜柑橘窩夫
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
  • 濟州柑橘乳酪
2024-05-15 13 瀏覽
母親節簡簡單單同媽媽食餐韓國菜,今次就揀咗位於德福廣場嘅Terrace In Seaside!呢間餐廳已經成為👧🏻諗唔到食咩就去呢間餐廳,多分店食物又對得起價錢!🌟Seaside BrunchADB有齊煙三文魚、烚雞蛋、巴馬火腿、窩夫、牛油果🥑、希臘乳酪配藥果、雜菜沙律🥗。當中每款食物都發揮正常,烚雞蛋🥚蛋黃超細,岩曬鐘意食蛋白嘅👧🏻!窩夫🧇就最估佢唔到,原本以為係同甜品窩夫一樣,實際上係額外加咗洋蔥🧅、煙肉🥓等配料成為咸窩夫!Texture會相對軟身,但味道👅上幾有新鮮感!Greek Yoghurt就冇落糖夠健康,配上韓國🇰🇷傳統點心- 藥果(主要用麵粉同蜜糖🍯製造嘅小食),幾得意!🌟燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯一份飯有8件厚切醬油黑毛豬腩肉,醃得相當入味富有醬油香,腩肉煮得好腍,連埋皮同脂肪食簡直一絕!而飯就有用紫蘇葉、大量嘅蔥嚟炒飯,辣辣地好惹味。🌟清甜柑橘窩夫嚟到Terrace in Seaside就緊係要叫佢地嘅皇牌甜品- 清甜柑橘窩夫🧇!窩夫烤得外脆內軟,一如往常發揮地好,加上面層嘅Cream,單吃已經夠好味!配埋新鮮兩款柑橘🍊、糖漬橙片、橙皮、柑橘汁,好味到深信一人食一碟窩夫

🌟Seaside Brunch

🌟燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

🌟清甜柑橘窩夫
嚟到Terrace in Seaside就緊係要叫佢地嘅皇牌甜品- 清甜柑橘窩夫🧇!窩夫烤得外脆內軟,一如往常發揮地好,加上面層嘅Cream,單吃已經夠好味!配埋新鮮兩款柑橘🍊、糖漬橙片、橙皮、柑橘汁,好味到深信一人食一碟窩夫其實都冇咩問題!

🌟絲滑白桃希臘乳酪布甸杯
乳酪布甸杯面層放上白色嘅桃粒,中間就略帶粉色嘅桃肉🍑啫喱,最底層就係希臘乳酪布甸層。布甸非常Creamy,乳酪味比較薄弱,配上桃肉就可輕輕減低滯膩感覺。

🌟濟州柑橘乳酪
其中一款皇牌飲品就係濟州柑橘乳酪,用上成個橙嚟做裝飾,非常吸睛🤓。飲品唔算好甜又飲到強烈嘅乳酪😍,

🌟熬夜後要飲的菊花茶
媽媽👩🏻就揀咗較健康嘅熱菊花茶,用咗金菊花同檸檬🍋做Base,菊花味相當濃烈,夠曬養生!
2024-05-13 11 瀏覽
成日見到人飲呢杯🍊嘢飲覺得幾得意,原來佢仲有嘢食呢日就嚟食個brunch而且佢啲窩夫有鹹、有甜總有一款啱你口味~ 🥘《 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 💲138 》豬肉嫩滑唔韌~啲飯應該有用韓式辣醬拌過,所以微辣惹味~唧啲橙汁落去又幾夾喎~🥗《 Seaside Brunch 💲112 + 士多啤梨慕絲 💲38 》有parma ham、開邊蛋、煙三文魚、牛油果煙肉碎、生菜同埋鹹味窩夫!窩夫入邊有火腿肉碎,鹹鹹地又幾好味喎~ 🧇 《 清甜柑橘窩夫 💲98 》 加上新鮮橙肉同橙汁嘅窩夫好fresh一啲都唔膩~而且窩夫質地軟熟唔會太乾,係我杯茶~ 🍊《 濟洲柑橘乳酪 💲68 》將成個鮮橙嘅汁肉加入乳酪,新鮮健康,味道清味天然~~ 👉🏻《 不只是冬天可以飲的忌廉朱古力 》有想嗌呢杯試吓,不過呢日冇售~於是我哋嗌多杯🍊乳酪🤣🤣不過橙嘅大細真係好講運氣🤣🤣
成日見到人飲呢杯🍊嘢飲
覺得幾得意,原來佢仲有嘢食

呢日就嚟食個brunch
而且佢啲窩夫有鹹、有甜
總有一款啱你口味~

🥘《 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 💲138 》

🧇 《 清甜柑橘窩夫 💲98 》

🍊《 濟洲柑橘乳酪 💲68 》
將成個鮮橙嘅汁肉加入乳酪,新鮮健康,味道清味天然~~

👉🏻《 不只是冬天可以飲的忌廉朱古力 》
有想嗌呢杯試吓,不過呢日冇售~
於是我哋嗌多杯🍊乳酪
🤣🤣不過橙嘅大細真係好講運氣🤣🤣
2024-05-11
2024-05-09 14 瀏覽
Lunch同同事行上去德福廣場,經過Terrace in seaside,見有位就入座,呢間有室內同室外可選擇,我地揀室外,開揚冇甘局促,坐低即刻落單叫嘢食  ❣️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯~飯有少少辣幾惹味,黑毛豬白切肉啖啖肉香😊 ❣️Seaside Brunch ~材料豐富有煙三文、雞蛋、火腿、窩夫、牛油果、希臘乳酪配沙律菜,開胃醒神😋❣️清甜柑橘窩夫~窩夫鬆軟夠蛋香,柑橘帶啲酸酸甜甜,配合埋橘汁漬和忌廉,好Fresh😋❣️士多啤梨慕絲~加落窩夫上面食,啖啖士多啤梨香😍❣️是有咖啡的忌廉朱古力~上面鋪滿朱古力片而且夠冰凍,鐘意飲Mocha嘅一定要試吓😋❣️濟州柑橘乳酪~濟州柑橘汁加乳酪,酸甜且帶清新感😊

❣️士多啤梨慕絲~加落窩夫上面食,啖啖士多啤梨香😍

❣️濟州柑橘乳酪~濟州柑橘汁加乳酪,酸甜且帶清新感😊

2024-05-08