餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-01 56 瀏覽
阿囡鐘意食炸雞,之前係旺角試過呢間韓國菜,啲炸雞💥🐔幾好食,近近地同阿囡去荃灣海之戀分店食多次先!餐具裝潢簡約,環境濶落,我地日頭坐近窗口位置有園林景緻,感覺幾舒適。..🥗鮮蝦沙律**$118沙律菜幾新鮮爽口,有蛋,腰果,粟米,芝士碎,日式香醋汁配上爽口大蝦,讓味蕾清新一下。..🐟魚介湯鍋**$238魚糕愛好人士必點,豐盛嘅韓國魚糕及魚板,配上鏗魚高湯,韓國年糕,蛋,金菇,冬菇,蔬菜,原煱暖住上。..🐔半半炸雞**$208**大丘辣醬,黃金蒜香100%手工炸雞,炸粉不厚,香料味濃,炸雞口感鮮嫩!6款炸雞口味,我地揀左2款雙拼,每款有2雞胸,雞翼及雞槌。大丘辣醬款係微辣,雞皮香脆及惹味,無可抗拒要食埋雞皮。黃金蒜香有滿滿的蒜香味,加上炸蒜片同吃,配菜有醃白蘿蔔及炸蕃薯條。..火炙牛**$98用火槍即燒火炙牛,充滿蕉香,牛味香濃,肉質軟腍,加埋燒汁生蒜片及青瓜絲同吃,5片真係唔夠!..巨蜂乳酸梳打**$48草莓乳酸梳打**$48果汁,梳打水加上微甜益力多及益力多爆珠,好味道芒果雪冰**$88每次食韓式甜品必點Bingsu,一捧上枱就要即刻打卡。已混合淡奶及芒果汁的刨冰棉密幼細,入口即溶,碗

🥗鮮蝦沙律**$118
🐟魚介湯鍋**$238
🐔半半炸雞**$208
**大丘辣醬,黃金蒜香
火炙牛**$98
巨蜂乳酸梳打**$48
草莓乳酸梳打**$48
果汁,梳打水加上微甜益力多及益力多爆珠,好味道

芒果雪冰**$88
每次食韓式甜品必點Bingsu,一捧上枱就要即刻打卡。已混合淡奶及芒果汁的刨冰棉密幼細,入口即溶,碗邊圍滿芒果及星星蒟蒻,頂部是呍呢嗱雪糕及忌廉,份量足夠2人分享!推介🌟🌟🌟

鮮蝦沙律

• 黃金蒜香
  • 半半炸雞**大丘辣醬
  • 火灸牛
2024-04-30 43 瀏覽
呢間荃灣韓國餐廳一到食飯時間就大排長龍,朋友由英國返黎一於帶佢試下,門口有IU人形公仔作招徠,餐廳闊落又舒適,岩曬一家大細或閨密黎暢談一番。大邱辣醬無骨雞 $128雞炸到薄脆可口,肉質嫩滑又入味,無骨雞啖啖肉大滿足,咬落勁juicy,仲有蕃薯條配搭,好推薦。火灸牛 $98火灸過嘅靚牛,肉味更濃郁,油花分佈均勻,肉質嫩而多汁,入口即溶,呢個價錢算抵食。黃金蒜香無骨雞 $128鹹香夠曬蒜香味嘅,加入蒜末做提味好加分,軟硬度恰恰好,還帶有點嚼勁,肉質QQ彈彈超咕溜,吃得超過癮!白切五花腩 $288五花腩調好味用慢火燜煮,而且份量超級多塊呀!真係要男人幫手食先得。農家鮮泡菜 $38好爽脆清甜,超級正宗而且份量都唔少架,值得叫。芝士蟹子蟹捲 $128蛋卷夠滑,蟹子好多,食到中間位置會有芝士拉絲。飲品叫洛神花茶 $42同巨峰乳酸梳打 $48,我推薦大家一定要飲呢兩杯呀!@yadllie_plate Yadllie Plate 야들리애플래이트(海之戀商場) 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖

大邱辣醬無骨雞 $128

火灸牛 $98

黃金蒜香無骨雞 $128

白切五花腩 $288

農家鮮泡菜 $38
好爽脆清甜,超級正宗而且份量都唔少架,值得叫。

芝士蟹子蟹捲 $128
蛋卷夠滑,蟹子好多,食到中間位置會有芝士拉絲。

@yadllie_plate
Yadllie Plate 야들리애플래이트(海之戀商場)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
2024-04-26 45 瀏覽
之前喺旺角都食過 晏晝時間食仲有折扣添 啱晒學生或者想食得平啲嘅人🤣 今次就嚟到荃灣嘅分店食 店員好有禮貌 而且環境亦都好適合聚會🥰🍀鮮蝦沙律蝦好新鮮好彈牙 每兩隻夾埋一齊成為一件🦐 沙律菜亦都好新鮮🥗🍀芝士蟹籽蛋捲蛋捲好厚身好大件 一咬開食到滿滿嘅蟹籽 連埋芝士一齊食更加好食😍🍀半半炸雞我同朋友揀咗兩種口味嘅有骨炸雞🍗 大邱辣醬真係有少少辣 如果鍾意食辣嘅朋友唔好錯過😝 黃金蒜香味道香濃🧄 炸雞炸得恰到好處 唔會太乾 雞肉口感有嚼勁😋🍀醬豬蹄豬蹄嘅豬皮好彈呀 肉質軟嫩 點埋醬汁更加入味😚 而且份量都幾多 夠兩至三個人分享😉🍀蜜瓜沙冰蜜瓜味幾突出 而且唔會太甜 食食吓嘢飲返啖好爽🍧

🍀鮮蝦沙律

🍀芝士蟹籽蛋捲

🍀半半炸雞

🍀醬豬蹄

🍀蜜瓜沙冰
蜜瓜味幾突出 而且唔會太甜 食食吓嘢飲返啖好爽🍧
2024-04-26 32 瀏覽
週末Cheat Day 就係想食啖啖肉的美味炸雞🤤 屋企附近的Yadllie Plate,以其創新和美味的韓式料理著稱,尤其係炸雞,20種有機成分製成的濟州蔬菜醬,使得每一款炸雞都風味獨特🐓🍗 各款特色小菜亦都係大份兼好食👍🏻 🐓 半半炸雞三心兩意的一定要吃半半炸雞,一次過滿足兩個願望🤤 今次揀咗黃金蒜香和蜜味乳酪粉炸雞兩款組合🍗黃金蒜香炸雞外酥內嫩,蒜香撲鼻,而蜜味乳酪粉炸雞則帶有微妙的甜味和乳酪的醇厚,這種雙重口味的享受,讓人無法抗拒再來一塊🐙八爪魚煎餅韓國街頭小吃也是這家餐廳的招牌之一。煎餅外脆內軟,八爪魚的鮮美與蔥花、胡椒的香氣完美融合,充滿了層次感🐮 火灸牛「火灸牛」則是一道視覺和味覺的雙重盛宴。選用上等牛肉,現場用火槍快速燒灸,香氣四溢,肉質嫩滑,真係見到都流口水🥗鮮蝦沙律食咁多肉,點都要配返碟菜沙律份量非常大方,新鮮的蝦仁搭配脆生生的生菜和特製醬汁,清新滿足🐄 烤牛肉水冷麵夏日炎炎,來一碗烤牛肉水冷麵無疑是最佳選擇。酸甜的蘿蔔絲與烤牛肉的鹹香完美結合,每一口都令人感覺清爽無比🍚 紫菜手抓飯簡單的食材有時候卻能創造出難以忘懷的味道,紫菜手抓飯就是這樣的例子。芝麻油的香氣與蟹

🐓 半半炸雞

🐙八爪魚煎餅

🐮 火灸牛

🥗鮮蝦沙律

🐄 烤牛肉水冷麵

🍚 紫菜手抓飯
簡單的食材有時候卻能創造出難以忘懷的味道,紫菜手抓飯就是這樣的例子。芝麻油的香氣與蟹籽的鮮美讓這一小球飯滋味無窮

🫖 洛神花茶+柚子蜜
最後不得不提的是這裡的特調飲料——洛神花茶加柚子蜜。其獨特的酸甜味道也為整餐增添了一抹清新,是餐後解膩的絕佳選擇

2024-04-25 28 瀏覽
環境地理位置方便,荃灣西站一出就到,只需幾分鐘路程。餐廳裝修有格調,坐得非常舒適,望住個落地大玻璃,隱約見到汀九橋,如果夜晚嚟食會更加靚。服務員禮貌態度好,上菜速度快,例如手抓飯和火炙牛肉,服務員都會親自操刀幫你處理,還會細心提醒小心熱。食物火炙牛;服務員會到餐後用火槍即時燒一次,火炙味道好香口,牛肉質感柔嫩,飯前食很開胃鮮蝦沙律;沙律菜非常新鮮,份量非常多,兩個人都食唔晒,配料種類都多,有蘋果有蛋,蝦新鮮彈牙,飯前沙律非常開胃紫菜手抓飯;服務員細心地會幫你親自攪勻包成飯團,非常細心,份量夠,紫菜足,飯上口時還有餘溫,口感十足醬豬蹄;這個餸我覺得是最出色的,豬蹄腍和入味,醬汁好惹味,唯獨是辣醬有啲辣,沙律菜新鮮,包埋一齊食非常好食,值得推薦蜜味乳酪粉和黃金蒜香2食炸雞;雞肉非常嫩滑,外脆內軟,非常juicy,上枱時有雞髀雞胸雞翼,沒有預先斬件製造,所以保留到好多肉汁,味道好食,皮薄肉嫩甜品;朱古力雪冰冰底質感軟綿綿,真係同雪一樣,同平時食嘅沙冰唔同,每一啖嘅份量都係入味,濃濃的朱古力,非常好食,我同太太都秒速食哂,這個甜品我下次嚟食都會encore飲品巨峰乳酸梳打;擺枱美感滿滿,配料十
地理位置方便,荃灣西站一出就到,只需幾分鐘路程。

食物

甜品;朱古力雪冰

飲品
巨峰乳酸梳打;擺枱美感滿滿,
配料十足,滿滿的乳酪爆珠

總結:有質素的餐廳,環境舒適,味道滿意,值得推薦
2024-04-24 30 瀏覽
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞)一直想試它們家的炸雞,是因為它們的雞是用了韓國秘制醬汁腌制,再發酵72小時,感覺一定很嫩滑和入味。最後我們點了2種口味,分別是原味炸雞和黃金蒜香炸雞。兩種炸雞的炸皮也非常香脆,肉質非常嫩滑。原味炸雞有輕微辣味,蒜香口味濃郁,帶有些少甜味,兩種口味也非常好吃😋白切五花腩白切五花腩放在烤盤上呈上,保持熱度。五花腩厚度十足,亦都很嫩滑五花肉旁邊的軟骨不會很,是爽脆口感。除五花肉附上新鮮生菜和紫蘇葉,還有蒜頭和辣椒,配上辣椒醬吃,有如韓劇主角般大口放進口裏,真的很爽!熱生薑蜜不會太甜,可以有驅寒作用熱玫瑰蜜桃茶比生薑蜜甜一點,蜜桃味很香~
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞

熱生薑蜜
不會太甜,可以有驅寒作用

熱玫瑰蜜桃茶
比生薑蜜甜一點,蜜桃味很香~
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞)
熱玫瑰蜜桃茶
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞)
2024-04-23 41 瀏覽
嚟到荃灣又要去捐窿捐罅搵嘢食海之戀原來有好多餐廳最為吸引有間韓國炸雞店門口更有韓星IU做招牌🩵啱啱過咗午餐時間環境比較清靜好手Chill而且入座冇限時,坐得好舒服,同朋友傾計食野都好開心你得食韓國嘢,梗係要炸雞先啦叫左半半炸雞(大邱辣醬/蜜味乳酪粉)各半同平時我哋食嗰個甜辣有啲唔同,依個再偏辣少少,但雞肉外層非常之脆口,入面Juicy 另外蜜味乳酪粉,我個人好鍾意,入口甜滋滋,肉質特別嫩滑海賊王的寶物一班人一齊食小食就啱晒啦,有大八爪魚,炸蝦🍤炸魚柳,整體粉漿吾會太厚紫菜手抓飯成日睇韓劇都有好多人食,將所有材料均半一起,隨你喜歡搓成不同形狀的飯團,好治療😉當中加入蟹子所以口感特別。玫瑰牛肉炒年糕牛肉造成玫瑰的形狀,打卡好靚,脆口既米通完全吸晒湯汁嘅味道👅年糕帶有拉絲,邪惡得很
嚟到荃灣又要去捐窿捐罅搵嘢食
海之戀原來有好多餐廳
最為吸引有間韓國炸雞

門口更有韓星IU做招牌🩵

啱啱過咗午餐時間環境比較清靜好手Chill
而且入座冇限時,坐得好舒服,同朋友傾計食野都好開心

你得食韓國嘢,梗係要炸雞先啦

叫左半半炸雞(大邱辣醬/蜜味乳酪粉)各半

另外蜜味乳酪粉,我個人好鍾意,入口甜滋滋,肉質特別嫩滑

海賊王的寶物

紫菜手抓飯

好治療😉當中加入蟹子所以口感特別。

玫瑰牛肉炒年糕

邪惡得很
[ Yadllie Plate ]呢間韓式炸雞店🇰🇷🔥🐔係韓國有多間分店,引入到香港後標榜仿效韓國店造法,使用韓國走地雞及全手工加韓國醃料製作炸雞。✿ 蜜味乳酪粉無骨雞 $128 🍯🔥🇰🇷🐔餐廳聲稱使用韓國走地雞及韓國濟州島蔬菜配搭其他材料製作醃料,炸雞外皮炸得金黃酥脆,表面灑上酸酸甜甜嘅蜜糖味乳酪粉,內裡嫩滑多肉汁,無骨啖啖肉食得方便。✿ 香辣芝士八爪魚 $138 🧀🐙芝士份量多到鋪滿鍋底,上面放有香辣八爪魚。原鍋加熱🔥後芝士做出拉絲效果,混合八爪魚帶出香辣芝士風味。✿ 淑女辣醬炒年糕 $108原鍋韓式年糕加入韓式甜辣醬、芝士等材料炒製,年糕煮得剛好,口感煙韌,味道甜辣。✿ 百香果水果茶 $128 🍹一大瓶900毫升水果茶,夠二人分享飲用。酸甜味嘅百香果與香橙等水果相互交融,口感清新。✿ 芒果雪冰 $88 🥭🍨芒果味沙冰配大量芒果肉,口感順滑,天氣開始熱消暑一流。總結🫦 餐廳卡位用上鐵路車廂設計,外圍採用英倫歐陸車站風格,很有特色。而整體空間寬敞開揚,適合中意食韓式炸雞嘅朋友仔。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Yadllie Plate地址:荃灣大河道100號海之
[ Yadllie Plate ]

✿ 蜜味乳酪粉無骨雞 $128 🍯🔥🇰🇷🐔

✿ 香辣芝士八爪魚 $138 🧀🐙

✿ 淑女辣醬炒年糕 $108

✿ 百香果水果茶 $128 🍹

✿ 芒果雪冰 $88 🥭🍨
芒果味沙冰配大量芒果肉,口感順滑,天氣開始熱消暑一流。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Yadllie Plate
地址:荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
電話:6223 1415
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 芒果雪冰
  • 蜜味乳酪粉無骨雞
  • 香辣芝士八爪魚
2024-04-17 49 瀏覽
最近好多人氣韓劇🎬韓國電影次次睇完都好食韓國嘢繼續回味下🤣荃灣西鐵站上蓋海之戀又有新餐廳加盟啊.🥢韓式半半炸雞 $208當嚟講新派韓國餐廳出品既炸雞出色好重要呢度有四款口味: 原味、大邱辣醬、蔥蔥蔥及蜜味乳酪大部份都係雞翼或者雞髀位~唔使諗第一次一定係會試兩隻味大滿足走地雞韓國空運到港雞件唔算話好大件唔會太難進食外皮香脆肉汁都保持到既我食過咁多炸雞嚟講佢哋屬於中上水平驚喜係中間會配番薯條❤️.🥢八爪魚沙律 $118清新份量又多沙律菜好爽脆略嫌可以剪得再細舊啲容易食八爪魚勁慷慨而且好襯沙律又有咬口.🥢 芝士蟹子蛋捲 $128大癲!!!好大份賣相對板簡直係大滿足熱辣辣既蛋卷🫶🏼芝士一切開再拎起就有拉絲拉到好高都得而蟹子未去到海量都有河量 啖啖都混合雞蛋、蟹子、芝士好想再encore 了🥰.🥢烤牛肉水冷麵 $128食完咁多沙律、炸物、小食臨甜品之前就點都要有冷麵間場大量碎冰加入湯頭~豐富配料有黃瓜絲、牛肉片、水梨片酸甜湯頭清爽解膩有平衡味蕾的效果~.🥢星光清河 $58🥢柚子米酒 $58飲品都幾多花款選擇!有酒精嘅飲品大概都係$60至到$80嘅水平合理價錢啦~揀咗兩款出面比較少見嘅柚子米酒女仔定
最近好多人氣韓劇🎬韓國電影
次次睇完都好食韓國嘢繼續回味下🤣
荃灣西鐵站上蓋海之戀又有新餐廳加盟啊
🥢韓式半半炸雞 $208
當嚟講新派韓國餐廳出品既炸雞出色好重要
呢度有四款口味: 原味、大邱辣醬、蔥蔥蔥及蜜味乳酪
大部份都係雞翼或者雞髀位~
唔使諗第一次一定係會試兩隻味大滿足
🥢 芝士蟹子蛋捲 $128
大癲!!!好大份賣相對板簡直係大滿足
熱辣辣既蛋卷🫶🏼芝士一切開再拎起就有拉絲
拉到好高都得而蟹子未去到海量都有河量
啖啖都混合雞蛋、蟹子、芝士
好想再encore 了🥰
🥢烤牛肉水冷麵 $128
食完咁多沙律、炸物、小食
甜品之前就點都要有冷麵間場
大量碎冰加入湯頭~
豐富配料有黃瓜絲、牛肉片、水梨片
酸甜湯頭清爽解膩有平衡味蕾的效果~
🥢星光清河 $58
🥢柚子米酒 $58
飲品都幾多花款選擇!
有酒精嘅飲品大概都係$60至到$80嘅水平
差唔多係每台都會嗌嘅甜品有唔同口味
好似士多啤梨同埋蜜瓜都有

• 芝士蟹籽蛋捲
2024-04-11 44 瀏覽
yadllie plate算係我係香港最愛既韓國餐廳 encore左幾次😝環境又靚又寬敞 英倫風裝修配精緻韓國美食 係一班朋友眾腳好地方🥳首先叫個八爪魚沙律做開胃前菜🤓份量好大 肥美彈牙八爪魚加上新鮮沙律菜 真係令到胃口大開🐙🥗跟住就到必叫item 驚喜二重奏😝呢個菜式係我同朋友都一致讚不絕口 肉質嫩滑既頂級牛排牛味香濃 連鐵板上 入口即溶 一d都唔靭😋二重奏第二驚喜就係炸雞 皮薄餡靚 外脆內軟 雞皮好脆 肉質嫩得黎又juicy 原味已經好滿足🤤👍🏻另外重有芝士蟹籽蛋捲😙酸甜醬汁配香滑玉子 另再有重份量既蟹籽 口感豐富 玉子愛好者必點🧡最後重叫左個set lunch套餐幾抵食😛$118 有泡菜 沙律 海鮮拌炸醬麵 同飲品😊海鮮拌炸醬麵 味道惹味 麵份量好多 3人食都可以😝飲品就叫左玫瑰蜜桃果茶同洛神花茶🍸兩杯都好養生 滋潤喉嚨一流🤭食左咁多炸物 叫返杯芒果沙冰解膩😝沙冰好綿滑 芒果好甜 解渴一流🥭總結 全部食物同飲品都好高質素 絕對推介😝

首先叫個八爪魚沙律做開胃前菜🤓

食左咁多炸物 叫返杯芒果沙冰解膩😝
沙冰好綿滑 芒果好甜 解渴一流🥭

總結 全部食物同飲品都好高質素 絕對推介😝
2024-04-11 67 瀏覽
荃灣海之戀廣場美食好多,Yadllie Plate這家餐廳終於讓我等到啦,環境很好,剛好可以安排到窗邊,氛圍感十足,服務員態度也很nice!這次要大吃一頓!半半炸雞208大蔥味+蜜味乳酪粉韓國餐廳炸雞一定要點啦,直接要了這個半半炸雞,一次性吃兩個味道~大蔥味道的醬汁包裹著雞肉,是甜甜的醬油味道,不錯!乳酪粉很重的芝士味道,配上醃製的炸雞,搭配很不錯!炸雞的肉也很嫩!而且不會很肥膩海軍醬油湯鍋(八爪魚)228-韓式辣醬湯底部隊鍋也是經典菜色啦!辣辣的湯底很開胃,料也很足!一隻好大的章魚,還有香菇,香腸,味道很濃郁,現在的天氣還有點冷,吃熱熱的就很好~韓式牛肉蛋卷128這個沒想到這麼好吃!牛肉醃製的味道超級好,會偏重的口味但配上蛋卷又中和了整個的口感,蛋卷也很嫩,一口一個玫瑰牛肉炒年糕128有滿滿的芝士在上面,石鍋熱著的,年糕有兩款,片款的和條款的,都很好吃,醬汁不算特別辣,牛肉也很嫩,就是有點邪惡紫菜手抓飯88可以自己落手抓的呀!挺過癮的,這個飯的味道已經調製好,可以按照自己的飯量一口一個!還有些蟹子,最後加上的這一塊芝士,點睛之筆!每個菜都特別精緻,分量也很足,難怪每次來都要排隊

半半炸雞208
大蔥味+蜜味乳酪粉

海軍醬油湯鍋(八爪魚)228
-韓式辣醬湯底

韓式牛肉蛋卷128

玫瑰牛肉炒年糕128

紫菜手抓飯88

每個菜都特別精緻,分量也很足,難怪每次來都要排隊
2024-04-09
  • 牛肉蛋卷
2024-04-10 36 瀏覽
荃灣海之戀商場有好多餐廳,中午買完野就去朋友推薦的韓國餐廳Yadllie Plate吃晚餐。牛肉煎餅煎餅煎得好香,煎餅內包住一塊塊鮮嫩多汁的牛肉,是優質牛肉,口感柔軟煎餅上邊鋪滿了絲絲熔化的芝士,質地濃稠,令整個煎餅增添了豐富的奶香味。一口咬下時,牛肉的鮮美與芝士的滑順交織在一起,口感豐富多樣芝士蟹籽蛋卷厚厚一層香味十足又柔滑的蛋皮包住鮮艷發光的蟹籽,簡直令人垂涎欲滴!蟹籽好新鮮,一啖一塊好滿足!街頭霸王包含了眼花繚亂各種豐富的食物,有炸餃子、炸年糕、炸春卷和炸蔬菜紅椒,真是應有盡有夠嗮霸道,怪唔得叫霸王啦!炸餃子啖啖肉,年糕彈牙好韌勁,夾住芝士百香果茶吃了甘多炸野,百香果的酸甜和茶的香氣,解渴消食,清新又令人愉悅

牛肉煎餅

芝士蟹籽蛋卷

街頭霸王

百香果茶
2024-04-08 47 瀏覽
好耐好耐之前同朋友喺旺角兆萬嗰間分店食過🐥喺海之戀行完don don donki 🐧行吓行吓先發現原來荃灣區都開咗!🐟魚介湯鍋$238係韓國冬天日日食既魚糕湯🇰🇷原個卡式爐上 分左四格仔好有feel🍲👧🏻淑女辣醬炒年糕$108小小辣 惹味~中間仲有一大疊芝士 一夾起 千絲萬縷咁拉絲 可以完美地包住年糕🧀🐥大邱辣醬無骨雞$128懶人之選 懶得損骨🦴辣味 唔會太辣 相對平易近人🌶️仲有蕃薯薯條附上 薯條好甜🍠🐙八爪魚煎餅$128好好味🤤厚薄適中 仲有好多八爪魚粒粒 煎餅質地仲有啲Q彈🥤藍橙荔枝梳打$48🥛海鹽焦糖沙冰$68🍧芒果雪冰$88

🐟魚介湯鍋$238

🥛海鹽焦糖沙冰$68

🍧芒果雪冰$88

• 八爪魚煎餅
2024-04-07 107 瀏覽
Yadllie Plate 야들리애플래이트 , 海之戀商場分店,主打韓國菜式, 佈置以英倫風火車設計,打卡一流。用餐如置身於火車上, 環境舒適寬敞,透過大玻璃, 看到藍天白雲及迷人海景,品嚐精緻韓式美食,讓人樂在其中。夏威夷阿努哈 $218🔹️ 炸雞🔹️ 炸蝦🔹️ 炸洋蔥圈🔹️ 炸粟米每款都炸到熱燙燙,香噴噴,炸雞外脆內軟,又香又脆, 充滿肉汁,沒有油膩感。炸蝦金黃酥脆 ,鮮味彈牙。炸洋蔥圈及炸粟米,吃到洋蔥及粟米的鮮甜原有味道 ,大人和小朋友都愛吃,滋味得讓人一口接一口。八爪魚煎餅 $128八爪魚煎餅, 兩面煎得金黃香脆, 香氣十足, 中間夾滿我喜歡的八爪魚粒及香蔥粒,每一口是鮮味的八爪魚粒,嚼勁的口感,十分吸引。生牛肉沙律 $118 吃到新鮮嫩紅的生牛肉,純樸吸引,輕輕已好容易咬開,肉質軟嫰、綿化,讓人喜歡,跟配的沙律菜,新鮮爽脆,越吃越想吃。 火灸牛 $98 店員用火槍燒牛肉的表面,牛肉的油脂釋放出來, 即時傳來陣陣肉香,變得油光亮麗,肉質軟嫩, 充滿肉汁,味道昇華 。玫瑰牛肉炒年糕 $128特別喜歡吃韓式年糕,煙煙韌韌的口感一流,還有豐富玫瑰牛肉,加上香辣醬汁,惹味開胃,越食越過癮。

夏威夷阿努哈 $218

生牛肉沙律 $118

火灸牛 $98

玫瑰牛肉炒年糕 $128

藍橙荔枝/ 草莓乳酸梳打 $48
水果梳打,呷一口清爽中帶微酸,洋溢淡淡果香,清爽解膩。
芒果雪冰 $88
堆砌成小沙丘的芒果綿綿刨冰,鋪滿金黃熟透芒果肉,賣相感覺涼浸浸。先吃一口芒果肉,清潤蜜甜, 芒果沙冰涼透心,炎炎夏日十分解暑。
2024-03-30 72 瀏覽
星期五放半日假,黎呢度chill下欣賞日落同食炸雞。呢度嘅炸雞係與別不同,食半半炸雞(原味/蜜味乳酪粉),發覺蜜味乳酪粉超好食,有乳酸有蜜甜,雞肉仲好嫩。食左炸雞再食烤牛肉水冷麵同醬豬蹄我覺得係一流,水冷麵酸酸滑滑,上檯咁耐,牛肉仲有烤香嘅味道;平時唔食豬腳嘅我都不禁食左好多豬蹄,除咗醬好味,豬皮每口咬落唔肥膩,係骨膠原口感,肉亦鮮嫩,包菜食仲好食。朱古力雪冰同餐牌賣相一樣咁靚,朱古力味好香濃,雪冰一層層好輕好冰凍,今日咁熱簡直一流!另外,我飲嘅芒果菠蘿Mocktail 都唔錯的,兩種水果味都好豐富,好好飲~
半半炸雞、芒果菠蘿Mocktail

烤牛肉水冷麵