2024-04-26 374 瀏覽
又到一年一度閨蜜生日嘅大日子, 她提議食這間燒和牛餐廳,於是我即刻book位, 不敢怠慢雖然今天下著大雨也無阻我們食燒和牛決心 餐牌上有幾款燒和牛套餐,最後我們決定叫‘’我媽家姐’’套餐每人$398,另有加一收費。套餐包:前菜:和風沙拉及3點韓式泡菜(蘿蔔,泡菜,青瓜)味道中規中矩。 鹽味3點:牛舌(好食),雞肉( 醃得好入味,好食),2隻蝦(略嫌蝦肉不夠彈牙)燒汁4點:牛胸腹肉,板腱牛排,和牛赤身,黑毛和牛裏腹小排(每款和牛肥瘦均勻 ,色澤靚,再加上我們燒得好香,肉質入口即溶,好好味)韓式石頭鍋飯 ~ 上枱時熱辣辣,配菜豐富還有飯焦,好正又好味日式海帶湯 ~ 不會太咸,易入口。甜品 ~ 杏仁布丁(杏仁味濃,口感香滑),紅豆雪米糍(凍凍地食落不會太甜)另外我們還加了一份黑毛和牛腹柳小排$148 ~ 這款略嫌肥了少少,但都好有牛味另叫了一枝紅酒$180同閨蜜分享,紅酒易入口,沒有苦澀味,配和牛一絕,也可以解膩今晚我們燒了2個半鐘,沒有被侍應催促趕走,食得自在沒有壓迫感也食得好飽好滿足!
雖然今天下著大雨也無阻我們食燒和牛決心

套餐包:

日式海帶湯 ~ 不會太咸,易入口。

另外我們還加了一份

也食得好飽好滿足!
2024-04-22
生日
餐廳:YAKINIKU KAKURA地點:紅磡黃埔天地聚寶坊菜式:來自佐賀既日式燒肉餐牌:賣點係由日本直運九州產既A5黑毛和牛。有套餐,黑毛和牛單點,牛豬雞單點,海鮮單點,蔬菜單點,沙律,涼拌小食,湯同麵飯,飲品有酒類同非酒精飲品。落單掃QR code。大判燒!黑毛和牛西冷 $178 另加一大判燒!黑毛和牛西冷係海外店限定。一大塊薄切黑毛和牛西冷好搶眼,燒一陣好快食得。燒完就將塊牛放係溫泉蛋上面。黑毛和牛西冷好嫩口,個汁好好味。點溫泉蛋食可降溫同有壽喜燒風味。牛板腱肉 $98 另加一牛板腱肉一客五件,非常嫩口,帶黎完全唔同口感。燒肉汁豐富,好味道!鹽味牛舌 $88 另加一鹽味牛舌一客六件,厚度適中,好有咬口,簡單加上鹽調味,建議可以加枱頭酸汁同食。壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138 另加一壺漬 KAKURA牛胸腹肉係用一個大壺上,面頭大大塊切割好既牛胸腹肉,灑上蔥花,下底係洋蔥圈。餐廳用自家製麵豉醬調味,味道調得唔錯,味道較濃,好惹味。肉質唔會韌,好嫩又少少彈牙。好味道份量又多。燒洋蔥好味吸左d汁。若鷄雞脛柳 $80 另加一若鷄雞脛柳一客五件,口感非常爽脆,燒得脆皮多汁,再點辣醬食好
餐廳:YAKINIKU KAKURA

鹽味牛舌 $88 另加一

壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138 另加一

若鷄雞脛柳

若鷄雞脛柳 $80 另加一
若鷄雞脛柳一客五件,口感非常爽脆,燒得脆皮多汁,再點辣醬食好惹味。
黑毛豚脛肉

黑毛豚脛肉 $88 另加一
黑毛豚脛肉一客五件,質感非常爽脆,非常多汁,唔算太肥。

活鰻魚 $148 另加一
活鰻魚

呢款活鰻魚係期間限定。活鰻魚好大片,服務員提示先燒塊皮個面兩分鐘,然後翻轉燒三分鐘,然後加醬汁再燒。自己都可以燒到皮脆肉彈牙,好鮮味,超好食,配日本花椒粉仲可以有少少提味。呢個我絕對會推介。

日本蠔 $38 另加一
日本蠔

日本蠔一客三隻,燒完都唔會太細隻,用錫紙兜上枱,加上牛油一大舊,伴有檸檬。蠔肉又嫩又多汁,個牛油汁非常香滑,好好味。
醬汁

枱上面有三款醬汁,左至右分別係酸汁,辣汁,燒汁,味道都幾好。好多肉類都有特製紙牌標示係咩肉類,好貼心。
甜品盒

食完仲有甜品盒送,食完燒肉食返個甜品真係夠refreshing!甜品盒有好滑溜既杞子杏仁豆腐同雲呢拿雪糕糯米糍,兩樣都放係個精緻盒入面,杞子杏仁豆腐份量少少,超滑而杏仁味香濃,好正。雲呢拿雪糕糯米糍都唔錯,個皮夠煙韌。
呢間分店座位舒適,上菜快速,食完唔會成身油烟味。呢餐食左好多肉,就算唔係和牛都好好味,而海鮮質素都好好,真係大大大滿足。
2023-12-11
牛板腱肉
鹽味牛舌
若鷄雞脛柳
黑毛豚脛肉
甜品盒
2023-12-08 1175 瀏覽
得知這間是九洲佐賀第一人氣燒肉店, 有多款不同類型的牛肉, 另外也有豚肉跟雞肉選擇, 突然心血來潮想吃燒肉, 所以亳不猶豫就決定在敝店用餐 ☺️ 餐廳位置上並不好找, 最近的出口是黃埔C出口附近的電梯, 向船的相反方向走就會找到。餐廳空間蠻大的, 座位之間都有不少距離, 私隱度算高。大判燒! 黑毛和牛西冷 $178可謂另類西冷, 有別於一般西餐厚身的西冷扒, 薄薄一大片, 油脂分布均勻, 提供三款秘制醬汁, 分別甜酸辣三種口味可供選擇 😁 店中專人代為效勞, 燒時火焰大, 食時與攪拌好的蛋一起吃, 和牛非常嫩滑, 味道濃郁, 有入口即溶之感 🤤黑毛和牛腹柳小排 $148特上牛胸腹肉 $128柳小排肉質比較軟腍, 口感相當細緻嫩滑; 牛胸腹肉相對厚身, 口感相對粗糙, 但並非“嚡口”, 兩款和牛味道同樣濃郁 😋黑毛和牛上肋骨中肉 $198由於牛肋條比較厚身大條, 建議用剪刀剪成一件件, 易於燒烤。雖然厚身, 但並不韌, 除了“啖啖肉”之外, 一咬肉汁澎湃流出 🤩 若雞雞脛柳 $80多款和牛外, 還點了一碟雞肉, 也一樣新鮮嫩口, 比期待出色 😊Kakura牛肉飯 $98將蛋攪拌後與牛肉一起

大判燒! 黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛腹柳小排 $148
特上牛胸腹肉 $128

黑毛和牛腹柳小排, 特上牛胸腹肉

黑毛和牛上肋骨中肉 $198

若雞雞脛柳 $80

Kakura牛肉飯 $98
將蛋攪拌後與牛肉一起吃, 牛肉雖然細細片但蠻厚身的, 味道不錯, 而且有大量洋蔥作配料! 😙 不過對比燒肉則有一段距離, 只是因為燒肉太好吃了 😬
Kakura牛肉飯

黑毛和牛刺身盛海膽 $98
比較少吃和牛刺身, 口感柔軟細嫩, 有點滑溜的感覺, 鮮味十足, 亳不腥羶!! 🤗 而且海膽非常鮮甜, 跟日本吃到的海膽不相伯仲! 🥰
黑毛和牛刺身盛海膽

最尾還逢上椰汁布甸和雪米糍, 椰汁布甸椰汁香濃柔滑, 還配上一粒杞子點綴, 雪米糍相對普通, 未有太大驚喜, 但作為結尾甜品也很不錯 😄
椰汁布甸, 雪米糍

餐廳整體牛肉質素很好, 難怪是九洲人氣第一, 而且環境也不俗, 值得推薦!
2023-12-05
  • 椰汁布甸
  • 特上牛胸腹肉
  • 黑毛和牛腹柳小排
2天前 0 瀏覽
大判燒其實是日本黑毛牛西。將它火焰熊熊燃燒,將鐵網上的肉塊燒烤得油亮誘人,散發出陣陣濃郁的香氣。師傅完美掌控火候,讓每一口肉品都能品嘗到完美的燒烤程度和嫩度。頂級和牛肉大理石般的油花分佈均勻,吃起來必將口感細緻多汁、香氣怡人。肉品質地柔嫩,一入口即能感受到豐富的肉香在味蕾綻放,伴隨著恰到好處的燒烤味道,絕對能讓食慾大開。配上日本新鮮雞蛋,蛋香與燒肉味道交織出迷人的風味組合。另外名為"椿"的2人燒烤套餐包羅萬有,品種豐富多樣,讓我有幸品嚐到多種日式燒烤的精髓。首先是那份鹽味牛舌,外觀誘人。牛舌本身稍嫌質地較硬,但經過妥善烹調後,口感軟嫩多汁,並保有牛舌獨特的彈牙口感。鹽味調製得宜,使其風味更顯突出。肉質細密,餘香耐人尋味。另有和牛腹柳小排,切面分層交錯,油花分佈勻稱誘人,燒烤時肉質極為鮮嫩。再來是和牛赤身,相對較瘦,適合健身人士。特上牛胸腹肉自不用多說,肉質極為細嫩,燒烤時即能散發陣陣誘人香氣。燒烤過程中不時翻面,使其均勻受熱,待肉質稍酥卻仍多汁時。若雞雞胸柳和若雞腿肉同樣值得品嚐。胸肉煎烤後鮮嫩多汁,腿肉則略顯紮實,不失原有的肉質彈性。最後是牛腸及大隻海蝦。牛腸燒烤起來香氣十足,彈牙有

再來是和牛赤身,相對較瘦,適合健身人士。

最後是牛腸及大隻海蝦。牛腸燒烤起來香氣十足,彈牙有勁。而那大碩碩的海蝦,經過鮮妍處理,Q彈有咬勁,絕對是燒烤珍品。

總的來說,這份豐盛的燒烤套餐極富變化,每一道菜式都獨具特色,絕對能滿足燒烤愛好者的挑剔品味。

【黃埔•YAKINIKU KAKURA】@ππππππππππππππππππππππππππππππ黃埔極高質日系燒肉選擇巨峰提子乳酸梳打白桃乳酸梳打醃鳕魚胃袋七味冷豆腐雜茸錫紙包日本蠔海鮮拼盤若雞雞脛柳黑毛和牛腹柳小排大判燒!黑毛和牛西冷巨峰提子乳酸梳打: 飲料帶有细腻的气泡和明亮的提子香氣。巨峰提子的自然甜味與乳酸梳打的微酸气息巧妙融合,喝起來不但解渴,還留有淡淡果香。白桃乳酸梳打: 白桃的清甜在口中緩緩展開,与輕盈的梳打水结合,使整體口感更為柔和。乳酸的加入提高了飲品的層次感,適合喜歡溫和果味飲品的朋友。醃鳕魚胃袋: 此道日式小食的咸香味相當濃郁,鳕魚胃袋的獨特口感,醃製過程中吸收了調味料的精華,使其風味獨特,是對味蕾的極好挑战。七味冷豆腐: 以日式七味辣椒調味的冷豆腐,是一道簡單清爽的料理。豆腐本身的嫩滑,配上略带刺激的七味粉,口感和味道形成美妙的對比。雜茸錫紙包: 各式菇類在錫紙包裏經過高溫蒸煮,保留了菌菇的原始鮮味。加上獨特的調味,吃起來不僅保留了食材的原汁原味,更加入了一抹香气。日本蠔: 新鮮的日本蠔,它的肉質鲜嫩且充滿海的味道,略帶鹹甜,與一滴檸檬汁結合後,更顯得鮮美
【黃埔•YAKINIKU KAKURA】@

海鮮拼盤
若雞雞脛柳
黑毛和牛腹柳小排
大判燒!黑毛和牛西冷

日本蠔: 新鮮的日本蠔,它的肉質鲜嫩且充滿海的味道,略帶鹹甜,與一滴檸檬汁結合後,更顯得鮮美,重点是要確保食材的新鮮。

海鮮拼盤: 精選的海鮮搭配多种烹饪方式,從生食到烤制,每一口都帶來不同的口感和海洋風味,這樣的拼盤通常能展示廚師對食材的掌握程度。

若雞雞脛柳: 肉嫩味美的雞脛柳經過精心烹調后,肉汁豐富,口感緊緻。搭配合適的醬料可以進一步提升其風味。

黑毛和牛腹柳小排: 和牛的油花分布均勻,入口即化,腹柳部位因为脂肪含量丰富,吃起來格外滑嫩、多汁。

大判燒!黑毛和牛西冷: 黑毛和牛西冷部位的肉質結構更為緊實,大判燒的方式使得肉質的香氣充分釋放,表面微焦而内里仍保持著紅嫩的状态,對愛好者而言是真正的享受。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 999
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#黃埔美食 #YAKINIKU KAKURA #web3黃埔
YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊)
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖
唔講咁多,直入正題: 呢個🤍大判燒!黑毛和牛西冷,我睇番相都流晒口水。由店員親手燒製,確保唔會俾我哋嘥咗呢塊咁靚嘅牛肉,燒完嘅牛肉沾上日本生雞蛋,入口更軟滑,比起其他和牛,呢塊西牛牛味超級濃郁,入口超幸福,必叫! 第二樣大愛就係🤍黑毛和牛上嫩肩里肉,油花分怖平均,一咬油香滿溢,入口即融,真係同個名一樣夠曬嫩🤍黑毛和牛内横膈膜,屬於有彈性嘅肉,更有咬口,用生菜包住佢食,會有驚喜每次燒肉我都一定要試牛舌,🤍鹽味上牛舌雖然係薄切,但都唔影響佢彈牙爽口,用最簡單嘅鹽同胡椒調味,已經好好味啦另外仲叫咗🤍宮崎黑毛豚香腸 🤍日本蠔 過下口癮, 食到滯滯地又唔夠喉,誠推冷麵一嚐,酸酸地嘅湯底份外開胃最後用綠茶雪米糍同埋杏仁豆腐做完美嘅句號,如果鍾意杏仁,呢塊豆腐嘅香濃滑嫩會係你嘅天堂。

2024-05-26 13 瀏覽
假日一行兩個人去咗黃埔分店叫set lunch一共叫咗兩個set lunchLunch 包括前菜 餐湯 肉 日本米 同埋甜品嚟到發現真實份量同餐牌不同$128 燒肉盛盒-出到嚟得返黑毛豬三嚿 雞件三件$198 黑毛和牛拼雞腿-得返雞肉四嚿 上面嘅配菜都唔見埋搵咗職員處理先至拎返一舊南瓜返嚟但係完全冇解釋過點解會同餐牌不一餐牌上亦都冇講到明肉類份量會按重量計算味道正正常常 黑毛和牛比較韌 黑毛豬油香比較重但係食品份量同餐牌不一樣不能接受 如同誤導食客
假日一行兩個人去咗黃埔分店叫set lunch

味道正正常常 黑毛和牛比較韌 黑毛豬油香比較重
但係食品份量同餐牌不一樣不能接受 如同誤導食客
2024-05-15
2024-05-24 0 瀏覽
呢間餐廳真係一間值得推介嘅日式燒肉店!位置超方便,黃埔站出口對面就係。食物方面,首先要講嘅係佢嘅「大判燒!黑毛和牛西冷」!肉質鮮嫩,燒得剛剛好,每一口都咬得到嘅肉汁,夾埋溫泉蛋,口感更加滑嫩。令人回味無窮!簡直係必點好嘢!食過一次,我保證你一定會想再食。店員仲可以親自幫你掌握火候,燒得剛剛好,超好味!我地仲叫左好多款其他肉, 包括大量黑毛和牛既部位,例如黑毛和牛嫩肩里肉、肉橫膈膜、腹柳小排、特上牛胸腹肉,全部牛肉都唔錯!肉質嫩滑,燒完之後,帶有濃郁嘅牛肉香氣,再點埋特制醬汁,真係令人欲罷不能!如果你鍾意燒蔬菜,絕對要試下佢哋嘅「野菜拼盤」,己經巳佐好多款菜,例如菇、粟米、南瓜等!新鮮嘅蔬菜燒過之後,保留咗原汁原味,口感爽脆,配合燒肉食,絕配絕配!而食燒肉當然少不了生菜,佢哋嘅生菜新鮮,脆口,可以裹住燒肉同埋醬汁,一口咬落去,清新嘅生菜味同肉汁融合,真係好開胃!飲品方面,一定要試下三得利ALE花香味生啤!飲落口,帶有淡淡花香味,可以消除油膩感,岩晒食燒肉。最後,今晚我地既甜品係杏仁奶凍和泡芙,兩款都好好味,絕對係一個完美嘅結尾!

今日去到黃埔食好西,$400一個人就有得食黑毛和牛Omakase🥩😋除了單點之外,餐廳亦都提供了不同類型的套餐吸引大家去選擇,餐廳的環境都非常之大,可以約埋一班三五知己一齊吃燒肉😋😋🌟🌟大判燒!黑毛和牛西冷 179薄薄的一塊黑毛和牛西冷,油花分布平均🥩所以燒起來都非常之嫩滑又多汁,牛味也很濃郁🫶再配上一粒溫泉蛋一起吃🥚🌟🌟Omakase 398 (一位)🌟燒肉汁盛-四款牛肉燒🥩
牛板腱肉、特上牛胸腹肉,及Omakase 黑毛和牛精選2款,分別是和牛赤身及黑毛和牛腹柳小排🥩牛肉控千萬不要錯過❤️每一款牛的牛味都非常濃郁,因為油花分布平均所以入口即溶😋😋每一款牛肉每人都可以吃到兩塊😍🌟塩味盛塩味牛舌、蔥塩味鷄柳及海老(大蝦)切得非常薄的塩味牛舌,吃著爽口的;烤到非常香口的蔥塩味雞柳,鹹淡味控制得剛剛好;大蝦的蝦肉鮮甜,吃著爽口有彈性。
🌟OMAKASE沙律、海帶湯及泡菜三點盛今日的沙律是木魚碎配新鮮沙律菜,木魚碎為沙律菜帶來調味; 😗套餐還有清清淡淡的海帶湯;泡菜三點盛分別有泡菜、青瓜及白蘿蔔,泡菜超入味!
🌟主食-石燒雞肉泡菜鍋飯當店員遞上石鍋時,石鍋仍然發出吱吱聲,石鍋內的雞肉片搭配多

🌟🌟大判燒!黑毛和牛西冷 179

🌟🌟Omakase 398 (一位)
🌟燒肉汁盛-四款牛肉燒🥩

🌟塩味盛
塩味牛舌、蔥塩味鷄柳及海老(大蝦)

🌟OMAKASE沙律、海帶湯及泡菜三點盛

🌟主食-石燒雞肉泡菜鍋飯
當店員遞上石鍋時,石鍋仍然發出吱吱聲,石鍋內的雞肉片搭配多種新鮮蔬菜和泡菜,再配上拌飯醬一起吃😋

🌟甜品-杏仁豆腐配糯米糍雪糕
沒想到甜品都好精緻,有滑滑的杏仁豆腐😋以及冰冰涼涼雲呢拿味的糯米糍雪糕

🌟梳打水 25
2024-05-22 0 瀏覽
自從試完上次銅鑼灣分店之後,今次再試黃埔分店,真心好高質,我同老公都係牛魔王,所以我地今次試下全部都係叫牛的部位🐮🐮大判燒! 黑毛和牛西冷✨🥩🉐黑毛和牛西冷好搶眼,店員仲會幫忙燒,燒一陣好快食得🉐油脂分布均勻,非常嫩滑,食的時候攪拌溫泉蛋一齊吃,非常滑溜好味黑毛和牛上肋骨中肉✨🥩比較少油脂嘅部位,但係肉質食落都係好腍,整到細細舊燒到脆脆地,同平時食的口感不同,好特別的燒牛💯蔥鹽味牛舌 🥩👅牛舌有厚度,好有咬口,簡單加上鹽和蔥調味,再配上餐廳的三種醬汁,唔錯😍生菜🥬韓式泡菜✨好鐘意食燒肉用來包住食,味道一流🤤最後我地仲食咗其他燒牛,全部都唔錯💥黑毛和牛腹柳小排✨💥特上牛胸腹肉✨💥黑毛和牛上嫩肩里肉✨杞子杏仁豆腐同雪糕泡夫🍦🧁最後店員會送上甜品,可以沖淡一下燒肉既油膩感Yakiniku Kakura是真心高質素的保證,永遠都唔會令人失望,下次一定會再來,特別讚賞食完唔會成身油煙味,真係超級大滿足🤤🤤

大判燒! 黑毛和牛西冷✨🥩
🉐黑毛和牛西冷好搶眼,店員仲會幫忙燒,燒一陣好快食得

黑毛和牛上肋骨中肉✨🥩

蔥鹽味牛舌 🥩👅

生菜🥬韓式泡菜✨
好鐘意食燒肉用來包住食,味道一流🤤

最後我地仲食咗其他燒牛,全部都唔錯
💥黑毛和牛腹柳小排✨
💥特上牛胸腹肉✨
💥黑毛和牛上嫩肩里肉✨

杞子杏仁豆腐同雪糕泡夫🍦🧁
最後店員會送上甜品,可以沖淡一下燒肉既油膩感

位於黃埔聚寶坊的Yakiniku Kakura, 交通方便,座位舒適,最重要的是燒肉質素高,值得推介!喜歡食燒肉的朋友可以一試✨嚟到呢度食燒肉,不能錯過大判燒,係黑毛和牛西冷,薄切,但肉質非常柔軟,雪花紋理非常靚,牛味出,搭配無菌蛋液,滑溜出色🤩店員還會親自處理,因應你要求的熟度去烹製,非常貼心💗試咗幾樣燒肉,包括有黑毛和牛腹柳小排,黑毛和牛擁有優雅的肉質和豐富的油花🤤腹柳小排是嫩而多汁的部位,經過燒烤後更加香濃未出😋特上牛胸腹肉通係比較肥瘦相間的部位,肉質柔軟而多汁,好味👍🏻蔥塩味牛舌有嚼勁,但一啲都唔韌,蔥塩調味使其更加美味💗腹前小排肉質較為緊實的部位,有濃郁的牛肉味🤩除了燒肉,這裏的海鮮拼盤值得推介, 有三隻海老,肉質彈牙鮮味,仲有魷魚和帶子,鮮味十足,份量仲好多,抵食🫶🏻昆布玉子湯是一種傳統的日本湯品,有淡淡的海藻味和滑嫩的蛋花,係輕盈的湯品,非常適合作為開胃菜😊燒肉不能少了乳酸梳打和啤酒,叫了白桃乳酸梳打和麒麟一番搾啤酒🍻,配上燒肉,係幸福嘅滋味🥹最後店員送上綠茶雪糕糯米糍和杏仁奶凍,為這個晚上畫上完美的句號🫶🏻

店員還會親自處理,因應你要求的熟度去烹製,非常貼心💗

蔥塩味牛舌有嚼勁,但一啲都唔韌,蔥塩調味使其更加美味💗

腹前小排肉質較為緊實的部位,有濃郁的牛肉味🤩

2024-05-19 0 瀏覽
已回頭多次,水準非常穩定。必點大判燒黑毛和牛西冷,還有甜品杏仁豆腐是令人難忘的美食。點了兩份omakase course另加大判燒黑毛和牛西冷,後腰脊位置近臀部,肉味濃郁,油花均勻分佈,因此口感不會太油膩,由店員代燒至五成熟,肉質嫩滑。omakase course有齊前菜、湯、沙律、牛、雞、海鮮、蔬菜、石鍋飯和甜品,各項食物皆新鮮味美,連前菜和甜品也不馬虎。廚師發辦套餐被安排了黑毛和牛腹柳小排及裏腹小排。前者油脂豐富,特別嫩滑又有油脂香;後者屬內臟部位,在一頭牛身上只能取得少許,爽口鮮美。石鍋飯炙熱惹味。室內環境闊落寬敞,枱特別大張,有充足的空間放食物,設計上部份枱椅有遮掩,特別富私隱,而且抽風系統做得好,光顧後不會沾染油煙味。

石鍋飯炙熱惹味。

2024-05-16 16 瀏覽
今日跟🐧🐧 朋友仔黎到黃埔🙆🏻‍♀️ 試下依間靚靚仔仔嘅高質燒肉店😋 係門口已經俾佢大大幅燒肉海報吸引住🤭 入面座位寬闊又舒適,大大張枱面保證夠位放曬咁多款燒物👍 打卡好正❤️ 首先當然要叫佢哋主打嘅大判燒😋 大判燒採用黑毛和牛西冷,肥瘦啱啱好,油花均勻,鮮豔紅潤,睇落已經好正❤️ 燒一燒即起,沾埋滑溜嫩口嘅蛋汁一齊食,濃香嘅牛味中夾雜鮮美嘅蛋香,非常高質誠意必食👍 另外叫多兩款推薦嘅黑毛和牛🤭 㨂咗橫隔膜同埋腹柳小排👍 兩者都好新鮮,食落每一啖都充滿和牛嘅馥郁🤤 回味無窮推薦❤️ 餐廳亦有豬、雞同埋海鮮提供❤️ 各款燒物同樣新鮮又高質,件件大件夾抵食,真係好出色🫶 特登㨂咗個石燒肉泡菜鍋飯打個飯底😋 石鍋熱騰騰送上,散發著超級迷人嘅飯焦香🤭 裡面勁多配菜好足料👍 攪勻一起食用,夠味又富口感🤭 讚👍 飲品就㨂咗兩杯解渴一流嘅乳酸梳打🌟 白桃口味同埋青森蘋果口味都充滿果香❤️ 飲落酸酸甜甜❣️ 唔會漏唔會膩,碳酸嘅清爽口感正好中和燒肉嘅膩感,正正子🤭❤️ 最後仲有精美甜品送添🤤🫶

大判燒

最後仲有精美甜品送添🤤🫶
大判燒
2024-05-13 9 瀏覽
今次又去樓下食呢間燒肉,之前已經食過好多次,都覺得好高質,所以今次再嚟食,試吓其他唔同嘅肉~•大判燒!黑毛和牛西冷🐮大判燒黑毛和牛西冷每次嚟到都係必嗌,可以搵店員幫手燒,和牛西冷超大片好薄身,望落有好靚嘅油脂,燒完之後就可以點住蛋漿一齊食,肉質嫩滑入口即溶🥰•黑毛和牛上肋骨中肉呢個原來係和牛嘅肋骨內,算係比較少油脂嘅部位,但係肉質食落都係好腍,而且面頭仲可以燒到脆脆地,同平時食開嘅會有啲唔同😆•黑毛和牛腹柳小排•黑毛和牛上嫩肩里肉兩款黑毛和牛都好重油脂感食落好香好腍,入口即溶•黑毛豚脛肉🐷豬頸肉燒落油脂超級豐富,食落脆脆地好正•若雞雞腿🐥雞肉食落好嫩滑,燒耐啲都唔怕鞋~•石燒泡菜鍋飯🥘熱辣辣嘅石鍋飯有泡菜、紫菜同埋蛋,食落辣辣地夠晒惹味

•大判燒!黑毛和牛西冷🐮

•黑毛和牛上肋骨中肉

•黑毛和牛腹柳小排

•黑毛和牛上嫩肩里肉

兩款黑毛和牛都好重油脂感食落好香好腍,入口即溶

•黑毛豚脛肉🐷
豬頸肉燒落油脂超級豐富,食落脆脆地好正

•若雞雞腿🐥
雞肉食落好嫩滑,燒耐啲都唔怕鞋~

•石燒泡菜鍋飯🥘
熱辣辣嘅石鍋飯有泡菜、紫菜同埋蛋,食落辣辣地夠晒惹味
2024-05-11 6 瀏覽
好耐冇食過日式燒肉,問吓同事有咩推介,佢話梗係要去有香港日本城之稱嘅黃埔度食😂😂😂Ok , 試試佢🏃🏃🏃🏃💨💨💨💨💨椿拼盤(鹽味牛舌、特上牛腹肉、和牛赤身、和牛腹小排、日本雞柳、日本雞髀肉、海老、牛腸):精緻豪華的拼盤!每一種肉品都經過精心挑選和處理。牛舌用咗比較嫩滑嘅牛脷芯位置,燒到半熟可以落檸檬汁🤝🤝三隻牛肉都非常唔錯,和牛腹小排係最好食,一食落去直程爆汁!牛肉嘅香味配埋醬汁同埋油脂,正赤身肉都唔錯,係比較瘦嘅位,但係肉味比較香濃海老非常新鮮,同埋大隻蝦頭裏面,有大量嘅膏!又係痛風餐必點✅✅最尾可以先食牛腸,油脂會比較豐富,而且比較特別係面試口味大判燒!黑毛和牛西冷:高品質的和牛,以其濃郁的肉質和嫩滑的口感而聞名。可以算係呢間餐廳嘅招牌,由於呢個部位比較難燒,所以會有專人幫你燒,店員會好細心咁問你食幾成熟,而且會跟你一隻日本溫泉蛋✅✅✅石燒肉泡菜鍋飯:泡菜提供了酸辣的口感,而鍋飯則讓整道菜品更加豐富和飽滿,私心推介等5分鐘再食,更多飯焦🍚🍚辣冷麵:開胃又辣味十足的麵食!加入辣味調料和各種配料,給您帶來一份清涼又辣辣的口感體驗。🏃🏃🏃

Ok , 試試佢🏃🏃🏃🏃💨💨💨💨💨

精緻豪華的拼盤!每一種肉品都經過精心挑選和處理。

牛舌用咗比較嫩滑嘅牛脷芯位置,燒到半熟可以落檸檬汁🤝🤝

赤身肉都唔錯,係比較瘦嘅位,但係肉味比較香濃

最尾可以先食牛腸,油脂會比較豐富,而且比較特別係面試口味

大判燒!黑毛和牛西冷:

石燒肉泡菜鍋飯: