春宵,一間位於灣仔嘅港式火鍋店💕,最近聽到好多朋友都話好好吃,所以就搞搞震帶埋佢地黎試試🙂。首先,個店嘅環境好舒適🌃,新派裝修,空間開揚,大大個戶外區域,食火鍋真係食得超開心😊。我哋揀嘅鍋底係鴛鴦鍋🍲,一邊係四川麻辣鍋🌶️,夠辣又唔會過火🔥,味道剛剛好;另一邊則係滋陰補身嘅招牌鴿子湯,滋味濃郁,入口感覺就像暖暖嘅春天💐。火鍋嘅靈魂就係食材啦!我哋嘅海鮮拼盤🦐🐚🦑,裡面有新鮮嘅海中蝦,鮑魚同花枝片,呢個2人餐已經係足足夠咁吃得好滿足😌。潮汕牛丸,豬肉丸,貢丸,每一樣都係口感獨特,彈口又夠味👍🏻。椒麻椰菜木耳豬肉餃,這個組合真的是出奇制勝!味道醬香,木耳脆口,豬肉鮮美,真的要多食幾個🤩。頂級封門柳,一口咬下去,肉質鮮嫩不油膩,直接讓你驚呆!😱。再來就是紐西蘭羊肉片,肉質細膩,搭配湯底烹調,那种鮮嫩的口感真讓人回味無窮😋。炸墨魚餅,香脆可口,墨魚餅鮮美多汁,配上鍋底一同燒烹,令人都忍不住多食兩口🤤。就係噉!我們飽餐一頓,完全滿足😁。 春宵火鍋,做到真材實料的火鍋, 不嚐試真的是你的損失哈。 希望下次你也能和我們一起來享受這樣的美食饗宴!味道好,環境靚,值得推薦!💯👏🏻🎉