2022-05-29 42 瀏覽
無意中係尖沙咀無數商業大廈中,見到呢間隱世串燒店,見到店風好舒適,有d日式居酒屋feel,所以就入左黎搵食。🍢沙嗲燒雞肉串+鹽燒雞軟骨 :調味唔錯,雞軟骨好爽口😉🥬燒菜心苗:因為平時係串燒店比較少見,想試下就order左,菜心苗有住炭燒的味道,但又唔會好乾身,幾特別。🤗🎖蒜蓉燒貴妃蚌:呢一個真係重點推介,貴妃蚌好厚肉加上蒜蓉的香味,好正。👍💪💪🦐炙燒海花蝦+燒四季豆:食燒蝦永遠最好食就係碌殼個陣,滿滿既鹽充斥住味蕾,🦐唔痴殼,都幾鮮甜。四季豆冇落太多其他味粉,簡簡單單用鹽燒。👍所有串燒都係用鐵板上,可以保持熱度,呢點抵贊🦑原味港式懷舊燒魷魚:呢個值得一試,用黎送酒🍻🍻一流。🏵燒珍寶蒜蓉大扇貝:真係珍寶size,好大粒,蒜蓉味夠重,又新鮮又正😋🏆燒玉桂焦糖金菠蘿:呢個我好中意食,佢加左焦糖係面,食落去又脆又甜,可以解油膩。

燒雞軟骨,沙嗲燒雞肉串,燒菜心苗,蒜蓉燒貴妃蚌

🍢沙嗲燒雞肉串+鹽燒雞軟骨 :調味唔錯,雞軟骨好爽口😉

炙燒海花蝦,燒四季豆

👍所有串燒都係用鐵板上,可以保持熱度,呢點抵贊

原味港式懷舊燒魷魚

🦑原味港式懷舊燒魷魚:呢個值得一試,用黎送酒🍻🍻一流。

燒珍寶蒜蓉大扇貝

燒玉桂焦糖金菠蘿