LUNA🖤 Delightful Chinese Cuisine in Airside🥢..悄悄告訴你。。九龍城Airside Mall 我終於來潮聖了😆🥳!第一次去感覺商場為呢區帶來煥然一新嘅感覺,整體vibes 還是不錯喔!呢晚就來逛逛,順便約左朋友來吃個中菜🥢,估唔到呢間高級中菜廳環境別緻設計如同雨林叢林🌿,很有特色呢~而菜式方面亦中西合壁又精緻,大玩 fusion 亦不失傳統工藝,一次嚐盡不同美食,呢晚跟朋友食得好開心呢,下次再來發掘其他更多正餐廳❤️。🔸白蘭地忌廉黃湯燴小黃魚 $228/例Braised Yellow Croaker, Cream Soup, Brandy🐟肉質嫩但口感略鬆散,醬汁有檸檬味道帶酸。配料有魚皮、青豆、洋蔥,一門fusion 菜式🥢。🔸酒盗南非鮑魚(位) $98South Africa Abalone, Offal Oil 冷盤既鮑魚口感清爽,酒香味淡而醬咸香突出。🔸鵝肝流心脆球多 $108Deep-fried Cripsy Foie Gras Ball麻薯外皮好煙韌,包住濃味鵝肝醬好特別,新奇配搭😍。🔸咖啡廳燻20日初鴿(隻) $128Smoked

🔸白蘭地忌廉黃湯燴小黃魚 $228/例

🔸酒盗南非鮑魚(位) $98
冷盤既鮑魚口感清爽,酒香味淡而醬咸香突出。

🔸鵝肝流心脆球多 $108
麻薯外皮好煙韌,包住濃味鵝肝醬好特別,新奇配搭😍。

🔸咖啡廳燻20日初鴿(隻) $128
Smoked Vingin Piegon, Organic Coffee

外皮好香脆,肉質嫩滑,多一份咖啡燻香🖤。
超推介!

🔸蘋果木燻泰安雞(半隻) $288
Smoked Sanhuang Chicken, Apple Wood & Púer Tea (Half Bird)
煙燻木味超濃郁,雞肉超嫩滑啖啖肉,愛了 愛了!

🔸薑母糖炆芥蘭孑 $188
Sautéed Chinese Kale, Brown Sugar Ginger
菜夠脆嫩,加上淡黑糖香,感覺比薑汁更養生。

🔸楊枝甘露 (位) $68
Sweeten Mango Sago Cream, Pomelo
最後想一口透心涼既酸甜糖水,足料好吃。

茗茶每位 $28 & 前菜小食 $28 each
🔸鳳凰單欉 Phoenix Dancong Tea
入口後散發蘭花又香,茶味甘醇、濃密及帶甜香

🔸洞庭碧螺春 Biluochun Tes
入口顺滑,有一種甘甜清涼的感覺,帶有淡淡花香
Overall 食物水準、服務質素以同區來說,真的是高水準喔!空間感十足而坐位寬敞,環境亦是加分位,難怪當晚座無虛席💫,下次經過九龍城再來🤗!
×××[嵐月𝐋𝐔𝐍𝐀]×××
©九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖