2017-08-02 945 瀏覽
返左成個月終於放假,咁咪同女朋友食返餐特別野囉,上Openrice見到依間新疆菜又係屋企附近就決定試一試,都好耐無去過土瓜灣,黎到見到個裝修好似好貴咁就周圍行下睇下有無其他餐廳,不過都係覺得依間好似比較舒適啲就揀左依間,入到去環境唔錯,好有中國文族feel,幾得意,叫左個套餐A,先黎左兩個羊肉湯,個湯好足料,好多餸,有粉絲,木耳絲,羊肉等等,唔似出面飲啲湯好似飲水咁,之後就黎涼拌豆腐,豆腐食落就唔係好特別不過都OK,跟住蜂蜜紫椰菜,幾特別,咁大個仔都未食過炒既紫椰菜,甜甜地幾好食,跟住唔記得果個係咩名,好似有西蘭花同唔知咩菇,個菇食落好似鮑魚片咁,最後就係個孜然羊肋排,以為會好大陣So味,但食落唔覺得So,有小小辣味,好香口。總體食物質素都唔錯,同埋聽佢地員工講依度開左十幾年老字號黎,下次如果有時間可能再去多次試下個羊宴

• 羊肉粉絲湯
  • 大漠羊鬆手抓卷