2017-07-29 472 瀏覽
以前住東九龍,一個月會專程黎食一次。之後搬左入新界太遠就無乜點食,但對佢既羊成日念念不忘,對上一次食都差唔多一年前。早幾日想book位,上網見佢無左例休既星期唔記得二定三,以為因為租金上升,要爛做d,因為佢加價都加得好密,最愛既全羊宴仲曾經cut過菜。不過質素keep到都無所謂。去到見本餐牌唔同左仲多左平價晚餐,而且七點幾無乜人都心知不妙,唔知係咪轉左手。但係專程黎到同定左位都無理由唔食,因為不明朗所以無叫全羊宴散叫,食落真係中伏,同以前完全兩回事,味道未至於好差,但係唔值。最搞笑係叫左個唔記得叫咩既飯,唔似係炒飯,佢有三款飯,我叫個款,羊炒飯同海鮮炒飯,佢比左個羊炒飯。我又衰食到中段先醒起叫左乜,淨返少少陣個阿姐黎收碟先同個阿姐講黎錯左,我叫個好似貴六定八蚊,梗係要講聲。個阿姐諗都唔駛諗夠膽死同我講無黎錯,我地話叫個飯相有蛋,佢話黎到係無。我話我個碟有紅蘿蔔絲,d飯黃色,仲有條屍起度。本身叫個相係無紅蘿蔔絲,同白色,佢話岩架喇。跟住拎左我個食淨少少既碟入廚房,心諗咁都得,算數,橫掂無下次。之後個阿姐行黎話佢地無黎錯,話你地個碟唔係炒飯,我心諗我食個碟咪炒飯囉,以前我食開個餐係呢個飯,
去到見本餐牌唔同左仲多左平價晚餐,而且七點幾無乜人都心知不妙,唔知係咪轉左手。但係專程黎到同定左位都無理由唔食,因為不明朗所以無叫全羊宴散叫,食落真係中伏,同以前完全兩回事,味道未至於好差,但係唔值。最搞笑係叫左個唔記得叫咩既飯,唔似係炒飯,佢有三款飯,我叫個款,羊炒飯同海鮮炒飯,佢比左個羊炒飯。我又衰食到中段先醒起叫左乜,淨返少少陣個阿姐黎收碟先同個阿姐講黎錯左,我叫個好似貴六定八蚊,梗係要講聲。個阿姐諗都唔駛諗夠膽死同我講無黎錯,我地話叫個飯相有蛋,佢話黎到係無。我話我個碟有紅蘿蔔絲,d飯黃色,仲有條屍起度。本身叫個相係無紅蘿蔔絲,同白色,佢話岩架喇。跟住拎左我個食淨少少既碟入廚房,心諗咁都得,算數,橫掂無下次。之後個阿姐行黎話佢地無黎錯,話你地個碟唔係炒飯,我心諗我食個碟咪炒飯囉,以前我食開個餐係呢個飯,先咁肯定你黎錯,就係無食過先叫個款飯,雖則炒飯無左豬肉鬆,但真係羊炒飯。真係吹脹。
食物質素一般,性價比低,服務其實唔係差,係撐個下搞笑。唯一無變係個羊奶凍。不過都好,終於可以對大漠死心,唔駛再心掛掛。
之前仲成日推介比人,今次仲專登約兩個對面海既朋友山長水遠黎食。以後都係唔好再推介野比人。
2017-07-26