2023-11-14 640 瀏覽
想搵一間特色既餐廳同朋友食飯,於是我地就入屯門點「秋香」,聽個名已經好特別。秋香個名好中式,但入面既感覺係日式復古居酒屋~多左一種反差萌,店內有星爺日明句「別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿」絕對係打卡位😎🤟🏻但店內播既係日文歌🤣個感覺好得意~我地叫左4個set⭐️真.牛舌心煲仔飯($208)佢地既煲仔飯係必點之一,牛舌切到細細粒有口感但唔韌,加埋雞蛋洋蔥蔥花等配料加埋佢煲仔飯既醬汁撈埋一齊真係好好食而且仲有飯焦無得頂😋我地食完再將另一個set既飯倒落去撈都仲好夠味😋⭐️冬陰功大蝦蟹肉手工意粉($88)冬陰功意粉出面唔多有,一於試試佢,手功意粉好彈牙,意粉好足料,好多隻大蝦,冬陰功醬唔會太辣,怕辣人士都食得🫶🏻成個意粉味道都好夾好出色😋⭐️秋香串燒盛($148)串燒盛入面有「牛肋骨,日本豬腩肉,雞翼,菠車厘茄」豬腩肉真係好好食!肥而不膩,調味岩岩好~好食!牛肋骨都唔會太靭,好香牛味同有咬口🥰雞翼都燒到好香脆🤩菠蘿同車厘茄好Juice 好甜😋全部都好夠味,唔洗額外點調味。我地就係將呢個set既飯放埋落真.牛舌芯煲仔飯到撈,都仲係好夠味!正⭐️太陽蛋煙肉薯餅牛角包窩夫配薯條($98)牛角包窩夫本身都好
我地叫左4個set
⭐️真.牛舌心煲仔飯($208)
⭐️真.牛舌心煲仔飯

⭐️冬陰功大蝦蟹肉手工意粉($88)

⭐️秋香串燒盛($148)
串燒盛入面有「牛肋骨,日本豬腩肉,雞翼,菠車厘茄」
豬腩肉真係好好食!肥而不膩,調味岩岩好~好食!

牛肋骨都唔會太靭,好香牛味同有咬口🥰
雞翼都燒到好香脆🤩菠蘿同車厘茄好Juice 好甜😋

⭐️太陽蛋煙肉薯餅牛角包窩夫配薯條($98)
牛角包窩夫本身都好鍾意食,夾住雞蛋煙肉蔬菜,好味😋薯條好香脆唔會淋滋滋~

每個set都會跟沙律同麵豉湯同野飲架🫶🏻
食完留返張單,下次仲可以夜晚當七折用(不過唔知優惠做到幾時,記得要問下)☺️
2023-11-12
生日