2024-05-16 43 瀏覽
📍風車 (大圍)大圍積存街50號葵偉樓地舖.肉眼扒二人餐 🥩 $528🔸頭盤 🥗 帕爾馬火腿沙律份量好足夠 火腿亦都俾得好大塊 食落有啲鹹香味 肉質嫩滑 再配上黑醋 中和咗火腿嘅油脂味.🔸餐湯 🥣 蕃茄濃湯可以食到粒粒分明嘅蕃茄 而且湯汁一啲都唔稀 飲得出係煮咗好耐嘅蕃茄濃湯🤤.🔹波士頓龍蝦意大利粉龍蝦好貼心 會預先幫你剝埋殼 唔使自己拆肉~仲會幫你放埋一齊去焗真係好方便😋龍蝦嘅尺寸適中 但係有龍蝦膏 同埋鮮甜嘅蝦肉 好厚身好彈牙 食落,又有少少芝士蝦味😙意粉方面 帶有陣陣嘅海鮮同埋龍蝦香味好夾🥰.🔹美國安格斯肉眼扒 - medium rare 一向鍾意食牛嘅我 一見到肉眼即刻叫咗~果然冇令我失望 肉眼扒好厚身 而且切出嚟好Juicy 而且呢塊肉眼扒偏瘦 肥膏部份唔太多 對於減減肥又想食肉嘅人士就啱啱好~另外佢配嘅薯蓉 好creamy 配埋肉眼一齊食 好夾😋.🔺甜品 竟然係西班牙油炸鬼!西餐廳嚟講真係好少見 仲要炸到啱啱好 配埋啲砂糖一齊食 好開胃🤤.Strawberry colada 🍓 $78有飲開 colada 嘅就知 一係會整得好好味 一係會整得好難飲而呢一間 係好好味嗰隻 連
📍風車 (大圍)
大圍積存街50號葵偉樓地舖
🔹美國安格斯肉眼扒 - medium rare
另外佢配嘅薯蓉 好creamy 配埋肉眼一齊食 好夾😋
🔺甜品
Strawberry colada 🍓 $78
而呢一間 係好好味嗰隻 連不嬲唔飲開酒嘅朋友都讚不絕口~陣陣嘅士多啤梨味 再配上調得啱啱好嘅 colada 完美🥰