露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
見社交平台好多foodies推介嫩雞白布湯闊麵,睇落好好吸引,所以lunch過黎試下,點知伏左......😅原本好期待佢個闊麵,因為好多人話個麵又特別又好味,好似匹布甘。Um.....但我個碗麵睇落就麻麻地,一睇個麵就覺得係將3張水餃皮連埋一齊🤣而且廚師煮果陣冇攪好,所以2塊麵痴住左,好厚......仲要得幾塊麵咋,而個口感就exactly係double厚度嘅水餃皮🤣但完全唔掛汁💥事後見網民話一碗麵有6塊麵,可能因為我d麵痴住左,所以唔覺有甘多😅雖然個麵底令人失望,但菜同雞肉好足料,而且個湯底幾好味,好似上海雞煨麵個湯底再清淡d但個麵唔掛湯,可惜可惜(你當佢係分拆版雞肉水餃但用濃郁湯底甘諗會開心d😆)環境方面,都幾迫下,仲要搭枱,一張六人枱,但搭左4枱客,而且一有人走就會有新客黎。唔係幾適合想靜靜地慢慢食嘅客人。

嫩雞白布湯闊麵