2024-03-25 332 瀏覽
好耐冇去炑八,一來因為屋企附近個間執左,二來韓燒都好多地方有,今日黎係一心黎試佢個「長牛舌」,果然冇令我失望💕餐廳職員好有活力,佢會照顧到每枱既需要,最重要係佢地仲會同客交流,咁係連鎖店係比較少見👍🏻🔸前菜一d都唔馬虎,總共有6款,加埋圍爐蛋同沙律菜,超級豐富。而且職員好好會主動問你會唔會refill🫶🏻🔸長牛舌牛舌切得厚薄適中,烤得外焦裡嫩,充滿肉汁,而且網格切法令牛舌保持口感,搭配上特製的醬汁 🔸外裙肉牛腹部的肉,肉質鮮嫩,油脂豐富,軟嫩多汁,入口即化 🔸香烤豬五花豬五花肥瘦相間,油脂四溢,香氣撲鼻,肉質軟嫩,肥而不膩,而且已經有基本調味,唔夾配菜食都好正。 🔸韓國鰻魚全份鰻魚分量十足,鰻魚肉質肥美,鮮嫩多汁。職員會幫手烤製唔驚會over cook,鰻魚的醬汁調製得恰到好處,鹹甜適中,非常美味。 🔸海鮮煎蔥餅蔥餅外酥里嫩,咬開仲可以聽到「」海鮮料十足,蔥餅的香味濃郁,搭配上海鮮的鮮味,非常美味。 🔸韓國薄脆牛角酥甜品近期韓國大熱,薄脆牛角酥外皮酥脆,奶香味濃郁,配上雪糕球,顏值滿分。 🔸馬格利生米酒酒味道香甜,酒精度不高,非常適合搭配韓燒

🔸前菜

🔸長牛舌

🔸外裙肉
牛腹部的肉,肉質鮮嫩,油脂豐富,軟嫩多汁,入口即化

🔸香烤豬五花

🔸韓國鰻魚全份

🔸海鮮煎蔥餅

🔸韓國薄脆牛角酥甜品

🔸馬格利生米酒
酒味道香甜,酒精度不高,非常適合搭配韓燒