收工後繼續跟朋友覓食,朋友話有間新開嘅和風火鍋想試味。聽講湯底係由餐廳自家熬制,飲得又可以打邊爐。餐廳湯底主打日式湯底,有豬骨湯、雞白湯、鯛魚湯,以為食緊拉麵😂好特別 又有高質食材打邊爐,龍蝦、蟶子王、M5和牛等朋友唔喜歡吃牛同海鮮所以都無叫到🥲🥲醬料方面有柚子汁、豉油、薑燒汁以及其他日常配料,柚子汁同薑燒汁係十分少見。港式風味雞煲半隻$188佢哋係即order即煮,所以都要啲時間上菜,今次揀咗中辣。雞到了十分香氣撲鼻,見到有好多配料去炒雞,流晒口水🤤雞肉熟度剛好,肉質爽彈。味道十分夠,夠辣好惹味 無叫錯👏🏻日式雞白湯$98落咗大蔥、杞子、紅棗去煲,感覺好養身🤣 飲落去微微雞湯,唔會好濃。啱啱食完濃味雞煲最適合配個養生湯烚下烚下~娃娃菜$58份量都多,菜好新鮮手打蝦滑$58十分彈牙,不過唔太食到蝦粒🥹鵝腸$58食呢啲最緊要清洗乾淨,腸腸都大條肥美白鱔$88鱔片肉質彈牙,好食雀巢檸檬茶$15礦泉水$10

又有高質食材打邊爐,龍蝦、蟶子王、M5和牛等
朋友唔喜歡吃牛同海鮮所以都無叫到🥲🥲

港式風味雞煲半隻$188
雞肉熟度剛好,肉質爽彈。味道十分夠,夠辣好惹味 無叫錯👏🏻

日式雞白湯$98

娃娃菜$58
份量都多,菜好新鮮

手打蝦滑$58
十分彈牙,不過唔太食到蝦粒🥹

鵝腸$58
食呢啲最緊要清洗乾淨,腸腸都大條肥美

白鱔$88
鱔片肉質彈牙,好食