Cambo ขุนทอง (The ONE)

2021-02-27 1095 瀏覽
💬 同朋友約咗過嚟尖沙咀呢度食飯, 佢提議過嚟呢間泰式餐廳試下~ 話行親過嚟都見到有唔少客人, 質數應該有番咁上下~ 睇睇餐牌, 原來仲有午市套餐添, 價錢幾抵, 配埋冬瓜湯, 餐飲‼️▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69) 佢寫係泰式炒貴刁, 其實個粉質都似係平時泰式炒金邊粉~ 分量大, 要嘅配料都齊曬~ 唔辣嘅, 個汁就偏甜少少, 都係正常嘅做法~ 整體味道算係唔錯, 我哋好快就食完咗個粉🤭▶️ 猪手猪脾 (配白飯, lunch set HK$72)豬手用咗個細砂煲上, 裏面仲有味菜, 半隻鹵水蛋, 啱曬送白飯🍚 豬肉夠淋👍🏼▶️ 三色冰 (午餐加HK$8可以轉特色飲品)▶️ 凍檸檬茶 (跟午餐唔使加錢)▶️ 餐湯冬瓜湯, 清甜味, 唔鹹, 感覺上無加味精👍🏼▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)水準唔錯, 夠惹味, 通菜新鮮翠綠~ 食泰菜真係次次都會叫炒通菜🤤▶️ 散叫 • 活蝦刺身 (HK$99)生蝦彈牙, 調味亦做得好好, 我同朋友一致都覺得好食, 推介👍🏼🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69)
Pad Thai
▶️ 三色冰 (午餐加HK$8可以轉特色飲品)
▶️ 凍檸檬茶 (跟午餐唔使加錢)
▶️ 餐湯冬瓜湯, 清甜味, 唔鹹, 感覺上無加味精👍🏼
▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)
泰式炒通菜
▶️ 散叫 • 活蝦刺身 (HK$99)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-02-23