2020-10-14 1088 瀏覽
今日無啦啦去觀塘,搞掂d嘢之後就睇吓有乜好食啦~ 見呢間鋪頭新開, 上去睇吓先~呢幢大廈有d難搵, 響另一幢大廈後面, 唔小心就會行過龍, 好彩有問看更伯伯, 指點迷津, 好順利就去到.上到去, 都幾"骨子",簡簡單單, playlist播住d好有意思嘅歌,又乾淨,唔嘈, 可以靜靜地食餐飯, d枱都隔得幾開, 空間感非常好 . 佢其實唔會點打擾你, 你自己用電話落單, 冇人催你做任何嘢, 感覺真係好好, 可以慢慢食, 舒舒服服. 本來以為呢間鋪個位唔響大街, 都驚佢冇乜人幫襯, 好彩香港人都好醒目, 識揀d好鋪頭嚟食, 坐吓坐吓都唔少人上嚟食飯. 其實呢d工廈鋪幾好, 夜晚靜靜地食餐飯,傾吓計都唔錯。 呢間d嘢食仲要唔錯,佢即叫即整,所以都要等耐少少, 不過係值得等嘅, 同埋可以傾吓計, 傾傾吓d嘢食就嚟. 我地叫咗起司雞扒便當同炸排骨面。 佢既便當可以揀多飯or少飯, 唔駛加錢, 啱晒d飯桶. 佢個炸排骨好台式, 係d鹽酥咁嘅味, 食d台灣嘢都幾醒神~ i love taiwan!!! . cheese雞扒都好好味, 我地梗係又清晒啦, d嘢食咁吸引, 我又食食吓先記得影相. 不過

. 不過冇所謂啦,好食就得

叫飯同面都好抵, 可以半價叫嘢飲, 正~ 我地本來想叫小食, 但係又想食甜品, 最後我地都係揀咗愛玉,食到好飽, 好經濟實惠又好食~

下次食飯都係會揀d小店嚟試
愛玉凍