2024-05-13 3 瀏覽
打邊爐通常都係中式,咁今日就係喺間日式舖頭食個日式火鍋。雖然都有啲人來都會食下雞煲,(日式店但亦有中式雞煲食)但我覺得來得日式舖當然係食啲正宗嘅日式嘢啦,襯返個環境呀嘛😛😛嗌咗個“日式豬骨濃湯”湯底,跟住慢慢掃qr code,喺度搵嘢食,都未揀完,店長就送咗一碟“凍食鮑魚”請我哋食,真係好surprise吖,雖然係送嘅,但一啲都唔馬虎,啲鮑魚qq彈彈好好食呀👍跟住睇吓我哋又揀啲咩食呢?我哋揀咗“墨魚丸”、“手作蝦滑”、“粉腸”、“美國羊肩肉片”、又有“冬菇”和“蟹味菇”,中式、日式食品各有啲啲,主食就揀咗“武藏野手打拉麵”。粉腸數量多又粉粉嫩嫩的沒異味,good。冬菇及蟹味菇亦好新鮮好日式風味,當然同個豬骨濃湯好夾啦。而主食係煮熟左嘅手打拉麵,就咁擺好係個拉麵碗度,要食嗰陣自己淋啲豬骨湯上去,掂晒👍👍好似自己整咗碗拉麵咁,好玩。